Twintigste editie Euregio Indoor

DENEKAMP - Twintig jaar geleden ontstond bij de Dinkelruiters in Denekamp het idee te proberen meer van onze Duitse ruiters aan de start te krijgen tijdens de concoursen. Belemmeringen waren vaak het onbekend zijn met de klassenindeling, die aan beide zijden van de grens niet gelijk is. Na contact opgenomen te hebben met Heinz Vos en Barbara ten Velde van Reit- und Fahrverein Wietmarchen organiseert de Duitse vereniging in de zomer het Euregio buitenconcours en Denekamp het Euregio Indoor Denekamp.

Een naam die Denekamp met recht mag dragen, gezien de grote Duitse en Nederlandse deelname. Bekende Duitse topruiters als Ludger Beerbaum, Marko Kutscher, Rene Tebbel, Ulrich Kirchhoff en Nederlanders combinaties als Gert-Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam (foto) en de gebroeders Schröder kwamen er al aan de start.

Vrijdag 23 oktober wordt afgetrapt met de klassen M, Z en ZZ. Zaterdag volgen de klassen BB, B en L. Zondag na de B vinden in de klassen L en M de selectiewedstrijden om de Louis Venhorst Trofee plaats.

Een van de hoogtepunten van het evenement is op 30 oktober de showavond met het masters springen, dat in de regio als eerste werd geïntroduceerd in Denekamp. De traditie mag zich zowel bij deelnemers als publiek nog steeds in een grote belangstelling verheugen. In het showblok zal Herman Koorman demonstreren hoe hij jonge paarden zadelmak maakt. De pony's komen op 1 november in actie, de veteranen op 7 november. In het weekend van 14 en 15 november wordt Euregio Indoor Denekamp afgesloten met de wedstrijden voor één-, twee- en vierspannen.

Voor actuele informatie zie de website www.euregioindoordenekamp.nl

Meer Euregio Indoor

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
»
DENEKAMP – Euregio Indoor Denekamp is zaterdag en zondag weer het domein van de menners. Diverse (intern)nationale en regionale topkoetsiers binden... (13-11-2015)
»
DENEKAMP – Met een minimale marge van slechts vijfhonderdste seconde greep Eric ten Cate vrijdag met ECW Bleu Sky de winst tijdens de twintigste... (01-11-2015)
»
DENEKAMP - Toen Anna-Liza Makkinga vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp in de klasse ZZ met Chrystal Clear (v. Calido) met 32,87 seconde een tijd... (24-10-2015)
»
DENEKAMP - Een van de grootste indoorevenementen in de paardensport van de Euregio staat van 16 oktober tot en met 10 november in de grensplaats... (21-10-2013)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof heeft net als de voorgaande jaren de vierspanwedstrijd van Euregio Indoor Denekamp op zijn naam geschreven. De menner uit... (11-11-2012)
»
DENEKAMP - Menners spelen de hoofdrol in het slotweekend van Euregio Indoor denekamp. Zaterdag komen vanaf 17.00 uur de tweespannen paarden en de... (10-11-2012)
»
DENEKAMP – Remco Been en Numero Uno-zoon Thoran R (foto), een dag eerder al succesvol in de klasse ZZ, vormden vrijdag uiteindelijk de beste... (26-10-2012)
»
DENEKAMP - Lisanne Roesink (foto) zorgde donderdag voor een fraaie thuiszege tijdens Euregio Indoor Denekamp. De amazone van de Dinkelruiters hield ... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - Jacques Wilmink was woensdagavond wel wijs in groep 1 van de klasse M tijdens Euregio Indoor Denekamp. De twintigjarige ruiter uit Ambt-... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - De bezoekers in een goed gevulde manege De Zonnenbeek genoten dinsdagavond met volle teugen van een showblok met hengsten van absolute... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - Julian Kraay was de grote man van de springrubriek voor de klasse Z/ZZ (1,30/1,35 meter) tijdens de hengstenavond van Euregio Indoor... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - De organisatoren van Euregio Indoor Denekamp hebben voor hun traditionele hengstenavond van dinsdag nog een aantrekkelijk onderdeel aan... (22-10-2012)
»
DENEKAMP - Thomas Krone was vrijdag met Bokendy de sterkste in de klasse L tijdens Eurergio Indoor Denekamp. De Sint-Jorisruiter klopte in de barrage... (20-10-2012)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof (foto) en Tom Engbers maakten zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek hun favorietenrol waar tijdens de... (13-11-2011)
»
DENEKAMP - Louis Nieuwhuis (foto) was zaterdagavond tijdens Euregio Indoor Denekamp met Miss Ottey te sterk voor de concurrentie tijdens het springen... (06-11-2011)
»
DENEKAMP - Nog belangrijker dan snel rondgaan is zelfs in een barrage dat je foutloos blijft. Chantal Regter noteerde vrijdagavond van de zes... (28-10-2011)
»
DENEKAMP - Robert Vos (foto) stond donderdag met de achtjarige Wakiekie op eenzame hoogte in de klasse Z tijdens Euregio Indoor Denekamp. De ruiter... (27-10-2011)
»
DENEKAMP - De zusjes Hayke en Vicky Helthuis maken er bijna een gewoonte van de hoofdprijzen onder elkaar te verdelen als ze samen in een rubriek van... (27-10-2011)