Lisanne Roesink beste in eigen hal

DENEKAMP - Lisanne Roesink (foto) zorgde donderdag voor een fraaie thuiszege tijdens Euregio Indoor Denekamp. De amazone van de Dinkelruiters hield in de vertrouwde manege De Zonnebeek met Zinola dertien concurrenten op afstand in de barrage van de klasse Z. Met een zeer snelle rit in 45,85 seconde was ze aanzienlijk rapper dan nummer twee Amke Bekhuis met Diva (47,45) en nummer drie Peter Olthof met Zarone (47,76).

"Het ging heel goed", vond de zeventienjarige Havo-scholiere. "Ik reed gewoon een snelle barrage in een hoog ritme en dat leverde een mooie tijd op. Daar moest iedereen die na mij kwam tegen rijden. Ik rijd Zinola nu anderhalf jaar en het is een heel fijn paard. Ze is erg lief en heeft een goed karakter. Ze wil altijd naar de finish en denkt goed met me mee. Ze weer waar ze naar toe gaat. Al kost het me wel eens moeite haar bij elkaar te houden, omdat ze heel groot is. Maar dat gaat steeds beter."

En dat terwijl Lisanne Roesink de paardensport momenteel op een wat lager pitje beoefent. Haar studie aan het Oldenzaalse Carmelcollege en het werk in het pannenkoekenrestaurant Bolle Jan van haar ouders en haar rol van barvrouw bij Bruins in Saasveld op zondag krijgen voorrang. “Dat maakt winnen eigenlijk alleen maar leuker”, vindt Liasanne Roesink, die springles krijgt van Steven Veldhuis en dressuurmatig wordt geschoold door Gerdien Hilgenberg.

Haar ponytijd ligt ondertussen achter haar. Haar toppony’s Matchello en Kingston van de Westeres worden tegenwoordig uitgebracht door Amke Bekhuis, donderdag haar belangrijkste concurrente. “Extra leuk dat juist Amke vandaag tweede werd”, vond Lisanne Roesink.

Nog drie combinaties bleven ook in de extra omloop zonder fouten. Tess Krabbe legde met Zjetske (48,84) beslag op de vierde en met Zip Code (49,34) op de vijfde plaats. Jeroen Dubbeldam completeerde het foutloze zestal met BMC Zenith SFN. Overigens zagen van de veertien barragekandidaten Remco Been met Zilverster en Chantal Regter met Avenir R van een tweede start af.

Been bewaarde zijn energie kennelijk voor zijn optreden in de klasse ZZ, die hij met Thoran overtuigend naar zijn hand zette in 43,25 seconde. Marleen Bruggink moest in de barrage van de klassieke rubriek bijna vijf seconden op hem toegeven (48,04), lokaal favoriet Sjaak Sleiderink met BMC Versace zelfs bijna elf (53,94).

Job Huttenhuis besliste het duel in groep 2 van de klasse M over twee fasen met Cari Z maar net in zijn voordeel. Op zijn tijd van 37,83 seconde bleef Chantal Roerink met Amore Rz maar eentiende seconde achter. Vicky Helthuis was met Apricate goed voor de derde positie.

 

Meer Euregio Indoor

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
»
DENEKAMP – Euregio Indoor Denekamp is zaterdag en zondag weer het domein van de menners. Diverse (intern)nationale en regionale topkoetsiers binden... (13-11-2015)
»
DENEKAMP – Met een minimale marge van slechts vijfhonderdste seconde greep Eric ten Cate vrijdag met ECW Bleu Sky de winst tijdens de twintigste... (01-11-2015)
»
DENEKAMP - Toen Anna-Liza Makkinga vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp in de klasse ZZ met Chrystal Clear (v. Calido) met 32,87 seconde een tijd... (24-10-2015)
»
DENEKAMP - Twintig jaar geleden ontstond bij de Dinkelruiters in Denekamp het idee te proberen meer van onze Duitse ruiters aan de start te krijgen... (22-10-2015)
»
DENEKAMP - Een van de grootste indoorevenementen in de paardensport van de Euregio staat van 16 oktober tot en met 10 november in de grensplaats... (21-10-2013)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof heeft net als de voorgaande jaren de vierspanwedstrijd van Euregio Indoor Denekamp op zijn naam geschreven. De menner uit... (11-11-2012)
»
DENEKAMP - Menners spelen de hoofdrol in het slotweekend van Euregio Indoor denekamp. Zaterdag komen vanaf 17.00 uur de tweespannen paarden en de... (10-11-2012)
»
DENEKAMP – Remco Been en Numero Uno-zoon Thoran R (foto), een dag eerder al succesvol in de klasse ZZ, vormden vrijdag uiteindelijk de beste... (26-10-2012)
»
DENEKAMP - Jacques Wilmink was woensdagavond wel wijs in groep 1 van de klasse M tijdens Euregio Indoor Denekamp. De twintigjarige ruiter uit Ambt-... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - De bezoekers in een goed gevulde manege De Zonnenbeek genoten dinsdagavond met volle teugen van een showblok met hengsten van absolute... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - Julian Kraay was de grote man van de springrubriek voor de klasse Z/ZZ (1,30/1,35 meter) tijdens de hengstenavond van Euregio Indoor... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - De organisatoren van Euregio Indoor Denekamp hebben voor hun traditionele hengstenavond van dinsdag nog een aantrekkelijk onderdeel aan... (22-10-2012)
»
DENEKAMP - Thomas Krone was vrijdag met Bokendy de sterkste in de klasse L tijdens Eurergio Indoor Denekamp. De Sint-Jorisruiter klopte in de barrage... (20-10-2012)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof (foto) en Tom Engbers maakten zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek hun favorietenrol waar tijdens de... (13-11-2011)
»
DENEKAMP - Louis Nieuwhuis (foto) was zaterdagavond tijdens Euregio Indoor Denekamp met Miss Ottey te sterk voor de concurrentie tijdens het springen... (06-11-2011)
»
DENEKAMP - Nog belangrijker dan snel rondgaan is zelfs in een barrage dat je foutloos blijft. Chantal Regter noteerde vrijdagavond van de zes... (28-10-2011)
»
DENEKAMP - De zusjes Hayke en Vicky Helthuis maken er bijna een gewoonte van de hoofdprijzen onder elkaar te verdelen als ze samen in een rubriek van... (27-10-2011)
»
DENEKAMP - Robert Vos (foto) stond donderdag met de achtjarige Wakiekie op eenzame hoogte in de klasse Z tijdens Euregio Indoor Denekamp. De ruiter... (27-10-2011)