MENPROGRAMMA IN MANEGE DE ZONNEBEEK IN CARNAVALSSFEREN

Prachtige afsluiting Euregio Indoor 

Marijke Hammink was weer eens een klasse apart.

DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in carnavalssferen. Uit alle hoeken van het land streden menners om de eer en de prijzen tijdens de wedstrijd in het kader  van de strijd om de Euregio Cup. 

De organisatie werkt altijd met een thema voor de aankleding van het parcours. Dit jaar, hoe passend op de elfde van de elfde, stonden de versieringen in het teken van carnaval (zie middelste foto). Het bleek maar weer dat burenhulp erg waardevol kan zijn. Van de naastgelegen carnavalsvereniging De Nachtuulen werden materialen geleend om er een kleurrijk geheel van te maken.

Het menweekend begon vrijdagavond met de marathonride, waarbij het marathonparcours door ruiter en paard moest worden afgelegd. Een betrekkelijk nieuw spelletje, dat zowel door het publiek als de deelnemers zeer enthousiast werd  is ontvangen en volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.

Euregio Cup
Na een jarenlange onderbreking werd ook weer gereden om de Euregio Cup. Op initiatief van de menvereniging uit Emlichheim werd een samenwerking gestart om de mensport aan beide kanten van de grens een stimulans te geven. De Euregio Cup werd verreden over twee wedstrijden, waarbij aan de hand van de totaaltijden over de vier manches de plaatsing werd bepaald. De eerste daarvan was op 28 oktober in Emlichheim met in totaal ruim 35 deelnemers, al viel de belangstelling van Nederlandse kant nog wat tegen. De verwachting is echter dat die de volgende edities groter zal zijn.

In Emlichheim was bij de enkelspan pony’s Nieuwenhuis de snelste, op ruim vier seconden gevolgd door Femmy Ruardy. Femmy is één van de drie gezusters Ruardy, die zowel in Emlichheim als Denekamp goede zaken deden. Bij de tweespannen pony’s won Herbert Cöper, bij de éénspan paarden Laura Nijenkamp en bij de tweespannen paarden Jörg Zwiers. Eén ding was al duidelijk: de winnaar van de Euregio Cup zou een van de deelnemersveld uit Emlichheim worden.

Regiotoppers voorin
In Denekamp werd afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd gereden met in totaal 55 deelnemers aan de start. De dagoverwinningen gingen naar Femmy Ruardy (éénspan pony, Nathalie Ruardy (tweespan pony’s), Marcel Eikenaar (éénspan paard) en Jorg Zwiers (tweespan paarden). Aan rubriek tweespan paarden namen liefst zestien menners deel, waarbij de toppers uit de regio voor in de uitslagen te vinden waren. Dennis Peters eindigde voor Raymond Letteboer op een mooie tweede plaats en Eline Mentink, deelnemer aan het WK 2023 in het Franse Le Pin au Haras ) eindigde op een knappe vierde plek plaats. 
Nathalie Ruardy ontvangt met haar overwinning een wildcard voor de Agravis Cup, die begin januari in Münster verreden wordt.

Marijke Hammink
Na de tweespan paarden was het de beurt aan de internationale rubriek vierspan pony’s.
Een wedstrijd, die garant staat voor snelheid en spektakel en waar het publiek uit het dak gaat. Dit jaar kwamen acht combinaties aan de start. Daarbij Marijke Hammink uit Bornerbroek die dit jaar in Oirschot haar wereldtitel met succes verdedigde. Zoals verwacht won ze ook in Denekamp met twee foutloze omlopen in zeer snelle tijden. De uit Friesland afkomstige Roelf Lamein werd tweede, gevolgd door het jonge talent Joris Wouda die met het afwerpen van drie balletjes in de eerste omloop de kans op de tweede plek liet liggen. Het was weer genieten van deze prachtige rubriek waarbij de deelnemers na afloop van de prijsuitreiking met z’n allen in het midden van de manege een carrousel reden als toegift.

Aansluitend werd Marijke Hammink door de organisatie extra in de spotlights gezet, omdat ze van zeer grote betekenis is voor de mensport in de regio en het Euregio Indoor Mennen in Denekamp. Regiomanager Mark Gerrits van Countus Accountants en Adviseurs, sponsor van de rubriek vierspan, sprak haar toe en maakte een vergelijking met Max Verstappen voor wie winnen eveneens bijna een vanzelfsprekendheid is. Gerrits bewonderde de samenwerking, communicatie en afstemming die er moet zijn om een vierspan te kunnen besturen.

Het eerbetoon was een mooie afsluiting van de geslaagde 26ste editie van het Euregio Indoor Mennen Denekamp, waarvan  deelnemers en publiek volop genoten.

 

Meer Euregio Indoor

»
DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
»
DENEKAMP – Euregio Indoor Denekamp is zaterdag en zondag weer het domein van de menners. Diverse (intern)nationale en regionale topkoetsiers binden... (13-11-2015)
»
DENEKAMP – Met een minimale marge van slechts vijfhonderdste seconde greep Eric ten Cate vrijdag met ECW Bleu Sky de winst tijdens de twintigste... (01-11-2015)
»
DENEKAMP - Toen Anna-Liza Makkinga vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp in de klasse ZZ met Chrystal Clear (v. Calido) met 32,87 seconde een tijd... (24-10-2015)
»
DENEKAMP - Twintig jaar geleden ontstond bij de Dinkelruiters in Denekamp het idee te proberen meer van onze Duitse ruiters aan de start te krijgen... (22-10-2015)
»
DENEKAMP - Een van de grootste indoorevenementen in de paardensport van de Euregio staat van 16 oktober tot en met 10 november in de grensplaats... (21-10-2013)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof heeft net als de voorgaande jaren de vierspanwedstrijd van Euregio Indoor Denekamp op zijn naam geschreven. De menner uit... (11-11-2012)
»
DENEKAMP - Menners spelen de hoofdrol in het slotweekend van Euregio Indoor denekamp. Zaterdag komen vanaf 17.00 uur de tweespannen paarden en de... (10-11-2012)
»
DENEKAMP – Remco Been en Numero Uno-zoon Thoran R (foto), een dag eerder al succesvol in de klasse ZZ, vormden vrijdag uiteindelijk de beste... (26-10-2012)
»
DENEKAMP - Lisanne Roesink (foto) zorgde donderdag voor een fraaie thuiszege tijdens Euregio Indoor Denekamp. De amazone van de Dinkelruiters hield ... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - Jacques Wilmink was woensdagavond wel wijs in groep 1 van de klasse M tijdens Euregio Indoor Denekamp. De twintigjarige ruiter uit Ambt-... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - De bezoekers in een goed gevulde manege De Zonnenbeek genoten dinsdagavond met volle teugen van een showblok met hengsten van absolute... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - Julian Kraay was de grote man van de springrubriek voor de klasse Z/ZZ (1,30/1,35 meter) tijdens de hengstenavond van Euregio Indoor... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - De organisatoren van Euregio Indoor Denekamp hebben voor hun traditionele hengstenavond van dinsdag nog een aantrekkelijk onderdeel aan... (22-10-2012)
»
DENEKAMP - Thomas Krone was vrijdag met Bokendy de sterkste in de klasse L tijdens Eurergio Indoor Denekamp. De Sint-Jorisruiter klopte in de barrage... (20-10-2012)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof (foto) en Tom Engbers maakten zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek hun favorietenrol waar tijdens de... (13-11-2011)
»
DENEKAMP - Louis Nieuwhuis (foto) was zaterdagavond tijdens Euregio Indoor Denekamp met Miss Ottey te sterk voor de concurrentie tijdens het springen... (06-11-2011)
»
DENEKAMP - Nog belangrijker dan snel rondgaan is zelfs in een barrage dat je foutloos blijft. Chantal Regter noteerde vrijdagavond van de zes... (28-10-2011)
»
DENEKAMP - De zusjes Hayke en Vicky Helthuis maken er bijna een gewoonte van de hoofdprijzen onder elkaar te verdelen als ze samen in een rubriek van... (27-10-2011)
»
DENEKAMP - Robert Vos (foto) stond donderdag met de achtjarige Wakiekie op eenzame hoogte in de klasse Z tijdens Euregio Indoor Denekamp. De ruiter... (27-10-2011)