Wie klopt Weusthof in Denekamp?

DENEKAMP – Euregio Indoor Denekamp is zaterdag en zondag weer het domein van de menners. Diverse (intern)nationale en regionale topkoetsiers binden uur met elkaar de strijd aan in manege De Zonnebeek. Een dag later wordt er in Denekamp gereden in het kader van zowel de Twente Cup als de Euregio Cup. In beide gevallen komt de concurrentie voor de Nederlandse menners vooral uit Duitsland.

Mark Weusthof, al enkele jaren achtereen niet te kloppen in Denekamp, behoort opnieuw tot de grote favorieten. De grote vraag is hoe hij ervoor staat nu hij een seizoen niet op absoluut topniveau aan wedstrijden deelneemt om in 2016 serieus kandidaat te kunnen zijn voor deelname aan de strijd om de wereldtitel in Breda. En vooral ook, of iemand en zo ja wie in staat is hem dit keer wel te verslaan. Theo Timmerman en Hans Heus zijn de belangrijkste uitdagers aan Nederlandse zijde. Ook Dennis Peters is van de partij.

Het kwartet Oranjerijders moet het opnemen tegen de ondertussen bij de wereldtop aangeschoven Daniel Schneiders, die vooral indoor uitstekend presteert. Ook zijn landgenoot ervaren Rainer Duen is er bij, net als de Belgen Glen Geerts, Tom Leys en Edouard Simonet.

Tweespannen
Bij de tweespannen verdedigen Patrick Harink en Pascal Donders de Nederlandse eer. Ze moeten het opnemen tegen een overmacht aan Duitsders, bestaande uit het vijftal Anna Sandman, Torsten en Sandro Koalik, Jörg Zwiers en Jörg Habbe.

Marijke Hammink krijgt als winnares van vorig jaar bij de vierspannen pony’s opnieuw te maken met Aart van de Kamp sr en dit keer ook Bart Zantinge en Aline Mentink.
De oppositie uit het buitenland komt van de drie Duitsers Michael Bügener, Florian Meissner en Karl Heinz Wanstrath en de Belg Kenny Kanora.

Vanaf 18.30 uur komen achtereenvolgens de tweespannen paarden, vierspannen pony’s (20.00) en vierspannen paarden (21.30) in actie. Voorafgaand daaraan zijn om 14.00 uur de voorronde van het jeugdkampioenschap en om 17.30 de finale bij de jeugd.

Twente Cup en Euregio Cup
Euregio Indoor Denekamp is zondag het toneel voor de competities om de Twente Cup en de Euregio Cup Mennen voor een- en tweespannen paarden en pony’s. Het programma begint dan al om 9.00 uur.

Foto Mark Weusthof van Wilco van Driessen

Meer Euregio Indoor

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
»
DENEKAMP – Met een minimale marge van slechts vijfhonderdste seconde greep Eric ten Cate vrijdag met ECW Bleu Sky de winst tijdens de twintigste... (01-11-2015)
»
DENEKAMP - Toen Anna-Liza Makkinga vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp in de klasse ZZ met Chrystal Clear (v. Calido) met 32,87 seconde een tijd... (24-10-2015)
»
DENEKAMP - Twintig jaar geleden ontstond bij de Dinkelruiters in Denekamp het idee te proberen meer van onze Duitse ruiters aan de start te krijgen... (22-10-2015)
»
DENEKAMP - Een van de grootste indoorevenementen in de paardensport van de Euregio staat van 16 oktober tot en met 10 november in de grensplaats... (21-10-2013)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof heeft net als de voorgaande jaren de vierspanwedstrijd van Euregio Indoor Denekamp op zijn naam geschreven. De menner uit... (11-11-2012)
»
DENEKAMP - Menners spelen de hoofdrol in het slotweekend van Euregio Indoor denekamp. Zaterdag komen vanaf 17.00 uur de tweespannen paarden en de... (10-11-2012)
»
DENEKAMP – Remco Been en Numero Uno-zoon Thoran R (foto), een dag eerder al succesvol in de klasse ZZ, vormden vrijdag uiteindelijk de beste... (26-10-2012)
»
DENEKAMP - Lisanne Roesink (foto) zorgde donderdag voor een fraaie thuiszege tijdens Euregio Indoor Denekamp. De amazone van de Dinkelruiters hield ... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - Jacques Wilmink was woensdagavond wel wijs in groep 1 van de klasse M tijdens Euregio Indoor Denekamp. De twintigjarige ruiter uit Ambt-... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - De bezoekers in een goed gevulde manege De Zonnenbeek genoten dinsdagavond met volle teugen van een showblok met hengsten van absolute... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - Julian Kraay was de grote man van de springrubriek voor de klasse Z/ZZ (1,30/1,35 meter) tijdens de hengstenavond van Euregio Indoor... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - De organisatoren van Euregio Indoor Denekamp hebben voor hun traditionele hengstenavond van dinsdag nog een aantrekkelijk onderdeel aan... (22-10-2012)
»
DENEKAMP - Thomas Krone was vrijdag met Bokendy de sterkste in de klasse L tijdens Eurergio Indoor Denekamp. De Sint-Jorisruiter klopte in de barrage... (20-10-2012)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof (foto) en Tom Engbers maakten zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek hun favorietenrol waar tijdens de... (13-11-2011)
»
DENEKAMP - Louis Nieuwhuis (foto) was zaterdagavond tijdens Euregio Indoor Denekamp met Miss Ottey te sterk voor de concurrentie tijdens het springen... (06-11-2011)
»
DENEKAMP - Nog belangrijker dan snel rondgaan is zelfs in een barrage dat je foutloos blijft. Chantal Regter noteerde vrijdagavond van de zes... (28-10-2011)
»
DENEKAMP - De zusjes Hayke en Vicky Helthuis maken er bijna een gewoonte van de hoofdprijzen onder elkaar te verdelen als ze samen in een rubriek van... (27-10-2011)
»
DENEKAMP - Robert Vos (foto) stond donderdag met de achtjarige Wakiekie op eenzame hoogte in de klasse Z tijdens Euregio Indoor Denekamp. De ruiter... (27-10-2011)