HET TWENTSE ROS ALBERGEN VERHUIST MET HAAR EVENEMENT NAAR BWG STABLES

Vijf dagen concours op (elk) niveau

Remco Been won in 2022 met Balou van het Molenhof de Grote Prijs. Foto © Kiek4Fun

Liefst vijf dagen lang is het springterrein van de BWG Stables in Tubbergen van woensdag 12 tot en met zondag 16 april 2023 het decor van het springconcours van PSV Het Twentse Ros uit Albergen. Voor de vereniging betekent het een primeur. Het evenement wordt voor het eerst gehouden op het complex van de broers Ben, Gerco en Wim Schröder.

Een speciale uitgave van News Outside, waarvan de redactie werd verzorgd door Hippisch Twente, werd in een oplage van 15.000 exemplaren huis-aan-huis bezorgd bij de inwoners van de gemeente Tubbergen. Acht artikelen zijn vanaf vandaag tot en met volgende week woensdag successievelijk te lezen op deze website.

Geen klagen
Over een gebrek aan deelname heeft Het Twentse Ros in elk geval geen klagen. De enorme belangstelling van ruiters heeft het bestuur onder leiding van Jos Brinkman zelfs doen besluiten de traditionele vierdaagse voor het eerst met een vijfde dag uit te breiden. Zelfs dat kon niet voorkomen dat enkele honderden ruiters, die graag hadden deelgenomen, moesten worden teleurgesteld.

Op woensdag worden rubrieken verreden over 80, 90 en 100 centimeter. Via de bixiedag op zaterdag voor de jongste jeugd wordt toegewerkt naar het absolute hoogtepunt, de strijd om de Grote Prijs van Albergen op zondag. Daarvoor gaan vanaf 14.30 uur veel topruiters- en amazones uit het hele land en daarbuiten van start.

Thuisrijders
Alleen de thuisrijders van de BWG Stables komen samen al zo’n negentig keer in actie. Ook naar de gebruikelijke show op zondagmiddag mag reikhalzend worden uitgekeken. Het team trickriding van Limburger Josh Clemens heeft al bij vele grote evenementen indruk gemaakt met de spectaculaire stunts te paard. In deze special maakt u nader kennis met de groep. Op zaterdag en zondag kunt u als bezoeker ook na de wedstrijden nog blijven genieten van de altijd gezellige sfeer bij het concours. Voor de daarbij passende muziek wordt gezorgd.

Hoewel met ruim vijftig leden een relatief kleine vereniging, kan de zelfwerkzaamheid binnen Het Twentse Ros niet voldoende worden geprezen. Mede door de inzet van vele vrijwilligers is het concours uitgegroeid tot een status die de eigen regio ver ontstijgt. Een aantal van hen komt in deze special aan het woord.

Meer Concours Twentse Ros

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
TUBBERGEN – Het had met een beetje geluk een nog mooier feestje kunnen worden dan het nu al was bij de BWG Stables. Het concours van Het Twentse Ros... (16-04-2023)
»
TUBBERGEN – Conor Drain trok zaterdag op loopafstand van zijn huis de zege naar zich toe in de rubriek over 1,20 meter tijdens het concours hippique... (15-04-2023)
»
TUBBERGEN – Stef Veldhuis mocht donderdag de eerste prijs afhalen na de rubriek over 1,35meter met twee fasen tijdens het concours van Het Twentse... (13-04-2023)
»
Een concours houden is onmogelijk als niet tal van vrijwilligers bereid zijn er tijd en energie in te steken. Linda Idzes is er een goed voorbeeld... (11-04-2023)
»
Henriëtte en Luc Muylerman, Linda Schiff en René Schlichter voeren samen het team vrijwilligers aan, dat de bardiensten verricht tijdens het concours... (11-04-2023)
»
Als omlijsting van de strijd om de Grote Prijs van Albergen verzorgt Limburger Josh Clemens zondag 16 april met zijn stuntteam een spectaculaire show... (09-04-2023)
»
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar komen zaterdag 15 april vanaf 8.30 uur bij het concours van Het Twentse Ros ruimschoots aan hun trekken tijdens de... (09-04-2023)
»
Met zijn deelname aan The Dutch Masters in Den Bosch in maart kwam Conor Drain (30) opnieuw een stapje dichter bij de wereldtop. Een foutje in het... (08-04-2023)
»
Al sinds 2000 is Jos Brinkman voorzitter van PSV Het Twentse Ros in Albergen. De internationaal parcoursbouwer en docent aan het Zone.college had... (07-04-2023)