Deejay Ties Oude Geerdink zorgt voor de muziek in de grote tent

‘Een uit de hand gelopen hobby’

Ties Oude Geerdink achter de draaitafel. Het publiek achter hem vermaakt zich uitstekend.

Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein van de BWG Stables. De lokale Albergse DJ staat zaterdag van 19.00 tot 24.00 uur en zondag van 17.00 tot 21.00 uur achter de draaitafel.

De 31-jarige Oude Geerdink begon al in 2006 met wat hij zelf een ‘uit de hand gelopen hobby’ noemt. “We verhuisden dat jaar van Harbrinkhoek naar Albergen en ik heb toen een klein setje aangeschaft. Mijn vader had eens een teamfeestje van MVV’29 en vroeg of ik bij de barbecue thuis als klein jochie het geluid wilde regelen. Het werd steeds groter. Via buurtfeestjes en fuifjes voor leerlingen van groep 8 draai ik ondertussen bijna elk weekend, voornamelijk bij Morshuis, Kottink en Kampkuiper. Dat doe ik voornamelijk alleen, bij grote klussen als de volksfeesten in Albergen en Harbrinkhoek zijn we soms met zes of zeven man en regelen we ook het licht en geluid erbij. Dat doe ik ook voor bijvoorbeeld Boh Foi Toch en covergroepjes van Abba.”

Feesten steeds groter
Sinds enkele jaren is Ties Oude Geerdink de huisdeejay tijdens het festijn Altiéd Skík van de gelijknamige en nog jonge carnavalsvereniging Festijn van het ‘dubbeldorp’ Harbrinkhoek/Mariaparochie in de feesttent bij de voormalige manege Kemperink in Albergen. “Feesten worden steeds groter. Een paar jaar geleden mocht ik voor vijf- tot zesduizend man draaien in de megagrote tent bij het carnaval in Albergen. We sloten daar af met You’ll never walk alone. Echt super gaaf.”  

“Meestal kijk ik welk publiek er is en probeer ik daarop in te spelen. Eigenlijk wordt het altijd wel een feestje en heerst er een vrolijke goede sfeer. De ene keer begin je met Nederlandstalige muziek en als ze daarin meegaan is dat prima. Vinden ze de top veertig mooi of après-skimuziek, dan draaien we dat. Op nummers van Abba doet ook de jeugd altijd mee, net als op Paradise by the Dashboard Light van Meatloaf en Tina Turner’s Proud Mary.” 

In het dagelijks leven is Ties Oude Geerdink elektricien bij Leus Specials in Oldenzaal. “In  opvallende en onopvallende voertuigen voor onder meer politie en justitie mag ik de elektrische onderdelen voor de communicatie inbouwen.”

Geen oefenspringen paarden
Het concours van Het Twentse Ros Albergen begint woensdagochtend om 12.00 uur met de rubriek over 1,00 meter op tijd voor de paarden. Aansluitend volgt de klasse over 1,10 meter met twee fasen. Daarna is het de beurt aan de ponyrubrieken. Het geplande oefenspringen over 80 en 90 centimeter voor paarden wordt niet afgewerkt en mogelijk verschoven naar komende maandagmiddag. Houd voor actuele informatie de Facebook-pagina van PSV Het Twentse Ros en de website www.equicompetition.nl in de gaten.

Meer Concours Twentse Ros

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
TUBBERGEN – Het had met een beetje geluk een nog mooier feestje kunnen worden dan het nu al was bij de BWG Stables. Het concours van Het Twentse Ros... (16-04-2023)
»
TUBBERGEN – Conor Drain trok zaterdag op loopafstand van zijn huis de zege naar zich toe in de rubriek over 1,20 meter tijdens het concours hippique... (15-04-2023)
»
TUBBERGEN – Stef Veldhuis mocht donderdag de eerste prijs afhalen na de rubriek over 1,35meter met twee fasen tijdens het concours van Het Twentse... (13-04-2023)
»
Een concours houden is onmogelijk als niet tal van vrijwilligers bereid zijn er tijd en energie in te steken. Linda Idzes is er een goed voorbeeld... (11-04-2023)
»
Henriëtte en Luc Muylerman, Linda Schiff en René Schlichter voeren samen het team vrijwilligers aan, dat de bardiensten verricht tijdens het concours... (11-04-2023)
»
Als omlijsting van de strijd om de Grote Prijs van Albergen verzorgt Limburger Josh Clemens zondag 16 april met zijn stuntteam een spectaculaire show... (09-04-2023)
»
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar komen zaterdag 15 april vanaf 8.30 uur bij het concours van Het Twentse Ros ruimschoots aan hun trekken tijdens de... (09-04-2023)
»
Met zijn deelname aan The Dutch Masters in Den Bosch in maart kwam Conor Drain (30) opnieuw een stapje dichter bij de wereldtop. Een foutje in het... (08-04-2023)
»
Al sinds 2000 is Jos Brinkman voorzitter van PSV Het Twentse Ros in Albergen. De internationaal parcoursbouwer en docent aan het Zone.college had... (07-04-2023)
»
Een overweldigend aantal aanmeldingen zorgt ervoor dat het deelnemersveld tijdens het concours van Het Twentse Ros bomvol zit. Zelfs het uitbreiden... (06-04-2023)