JONGE HAAKSBERGENAAR KLOPT LIEFST 81 TEGENSTANDERS BIJ CONCOURS TWENTSE ROS

Stef Veldhuis snelste over 1,35 meter

Foto Stef Veldhuis met Karolitha © Fototrailer

TUBBERGEN – Stef Veldhuis mocht donderdag de eerste prijs afhalen na de rubriek over 1,35meter met twee fasen tijdens het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen.

De 20-jarige Haaksbergenaar was met zijn acht jaar oude bruin geboren schimmelmerrie Karolitha  (v. London) 1,17 seconde sneller dan Pim Mulder met de hengst I am a Rebel-S. In het veld van liefst 82 starters bleven liefst 56 combinaties foutloos op het door parcoursbouwer en voorzitter Jos Brinkman uitgestippelde parcours. Stef Veldhuis: “Het liep lekker. Ik kon steeds mooi de eerste afstand vinden. Karolitha is sowieso een snel beestje, ik kan makkelijk hard met haar rijden.”

Nadat zijn broer Daan eerder op de rug van de merrie zat, nam Stef Veldhuis vorig jaar maart de teugels van hem over. “Sinds de zomer springen we over deze hoogte en ze begint langzamerhand op dat niveau te groeien. Ze is ook nog klein en had nog niet zoveel kilometers gemaakt.”

Stef Veldhuis concentreert zich momenteel op de paardensport, in de voetsporen van zijn succesvolle vader Steven. “Daarin wil ik als het even kan graag nog wel wat hoger, maar dan sowieso met de handel erbij. Daar ben ik samen met pa al aardig mee bezig. Het liefst wil ik ook veel eigen paarden vinden en die naar een hoger niveau brengen.”

De strijd om de derde plaats werd beslist in het voordeel van Hessel Hoekstra. Met de negenjarige bruine ruin Just Impression (v. ) bleef de Lelystedeling in Wierdense dienst Gert-Jan Bruggink voor. De ruiter uit De Lutte eindigde als vierde met de negenjarige vosruin Viggo (v. Vigo d’Arsouilles) en legde met C-Chacco ook nog eens beslag op de vijfde positie.

Gerben Morsink
Gerben Morsink reed met de zevenjarige schimmelmerrie Calida Z naar de zege over 1,30 meter. Pernilla Josse sloot als tweede aan met de elfjarige vosmerrie Meyboom’s Miss Pandorra en werd gevolgd door Valeria Gineva met Gladiator, Wybe Scholten met Elveshka en Pim Mulder met Hooligan RZ.

Renate Beuving greep de winst over 1,10 meter op Luna S. Roos Wevers nam met Dynamite TN de tweede plek voor haar rekening en nationaal kampioene Lisa Schröder tekende met Mama Mia Picobello voor de derde prijs.

Jogé Nijhof was woensdag het meest succesvol in de rubriek over 1,00 meter. De Wierdense kreeg 80 stijlpunten voor haar foutloze optreden met Holette. Liz Loman met Lucky (78) en Manouk Kempers met Max (75) flankeerden haar in de top drie.    

Meer Concours Twentse Ros

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
TUBBERGEN – Het had met een beetje geluk een nog mooier feestje kunnen worden dan het nu al was bij de BWG Stables. Het concours van Het Twentse Ros... (16-04-2023)
»
TUBBERGEN – Conor Drain trok zaterdag op loopafstand van zijn huis de zege naar zich toe in de rubriek over 1,20 meter tijdens het concours hippique... (15-04-2023)
»
Een concours houden is onmogelijk als niet tal van vrijwilligers bereid zijn er tijd en energie in te steken. Linda Idzes is er een goed voorbeeld... (11-04-2023)
»
Henriëtte en Luc Muylerman, Linda Schiff en René Schlichter voeren samen het team vrijwilligers aan, dat de bardiensten verricht tijdens het concours... (11-04-2023)
»
Als omlijsting van de strijd om de Grote Prijs van Albergen verzorgt Limburger Josh Clemens zondag 16 april met zijn stuntteam een spectaculaire show... (09-04-2023)
»
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar komen zaterdag 15 april vanaf 8.30 uur bij het concours van Het Twentse Ros ruimschoots aan hun trekken tijdens de... (09-04-2023)
»
Met zijn deelname aan The Dutch Masters in Den Bosch in maart kwam Conor Drain (30) opnieuw een stapje dichter bij de wereldtop. Een foutje in het... (08-04-2023)
»
Al sinds 2000 is Jos Brinkman voorzitter van PSV Het Twentse Ros in Albergen. De internationaal parcoursbouwer en docent aan het Zone.college had... (07-04-2023)
»
Een overweldigend aantal aanmeldingen zorgt ervoor dat het deelnemersveld tijdens het concours van Het Twentse Ros bomvol zit. Zelfs het uitbreiden... (06-04-2023)
»
Liefst vijf dagen lang is het springterrein van de BWG Stables in Tubbergen van woensdag 12 tot en met zondag 16 april 2023 het decor van het... (05-04-2023)