BARTEAM HOOPT OP MOOIE OMZET, DIE TEN GOEDE KOMT AAN DE LEDEN

‘Het is prima geregeld én gezellig’

Achter de bar. Vanaf links Luc Muylerman, Linda Schiff, Henriëtte Muylerman en René Schlichter.

Henriëtte en Luc Muylerman, Linda Schiff en René Schlichter voeren samen het team vrijwilligers aan, dat de bardiensten verricht tijdens het concours van Het Twentse Ros. De dames richten zich daarbij vooral op de ontvangst en het verzorgen van de hapjes en drankjes voor juryleden en andere officials.

Eerste taak van het kwartet is het organiseren van de tent en het inventariseren wat er nodig is om tijdens het concours de bezoekers probleemloos te kunnen bedienen. Dat is dit keer wat meer werk dan anders, omdat het concours van Geesteren naar Tubbergen verhuist.

Het is voor iedereen puur hobby en geen dagelijks werk. Wel deed Luc in zijn militaire diensttijd ervaring op in een veldkeuken. “Ik moest eten halen en dat na het koken verdelen.”
René organiseert de barbezetting bij het Schuttersgilde Tubbergen en is ook actief tijdens de après-ski avonden in Saasveld en Albergen.

Jarenlang stond het concours van Het Twentse Ros bekend om z’n lage prijs voor consumpties. Of het nu om een belegd broodje, een bakje frites of een biertje ging, er hoefde slechts één euro te worden neergeteld. “Dat kan helaas niet meer uit”, weet René Schlichter. “De inkoopkosten zijn de laatste jaren enorm gestegen. Vorig jaar zaten we op 1,50 euro per consumptie, nu wordt het 2 euro. Maar daarmee behoren we nog altijd tot de goedkoopste concoursen van het land.”

Met klein team
En een van de meest gewaardeerde, zo blijkt telkenjare. Linda Schiff: “Het is geweldig dat we dat met zo’n klein team voor elkaar krijgen. Mensen komen uit het hele land omdat het hier prima geregeld én gezellig is. Juryleden houden de data van ons concours gewoon vrij in hun agenda. Iedereen is altijd vrolijk en nooit chagrijnig.”

René Schlichter voegt er tot besluit aan toe: “Het enige probleem is dat ons groepje ouder wordt en je er altijd mensen bij moet hebben. We hebben nooit woorden met elkaar. We zijn alleen maar blij als alles goed verloopt en er een leuke omzet is. Zodat er het hele jaar door lessen kunnen worden gegeven en het geld aan onze leden besteed kan worden.”

Meer Concours Twentse Ros

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
TUBBERGEN – Het had met een beetje geluk een nog mooier feestje kunnen worden dan het nu al was bij de BWG Stables. Het concours van Het Twentse Ros... (16-04-2023)
»
TUBBERGEN – Conor Drain trok zaterdag op loopafstand van zijn huis de zege naar zich toe in de rubriek over 1,20 meter tijdens het concours hippique... (15-04-2023)
»
TUBBERGEN – Stef Veldhuis mocht donderdag de eerste prijs afhalen na de rubriek over 1,35meter met twee fasen tijdens het concours van Het Twentse... (13-04-2023)
»
Een concours houden is onmogelijk als niet tal van vrijwilligers bereid zijn er tijd en energie in te steken. Linda Idzes is er een goed voorbeeld... (11-04-2023)
»
Als omlijsting van de strijd om de Grote Prijs van Albergen verzorgt Limburger Josh Clemens zondag 16 april met zijn stuntteam een spectaculaire show... (09-04-2023)
»
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar komen zaterdag 15 april vanaf 8.30 uur bij het concours van Het Twentse Ros ruimschoots aan hun trekken tijdens de... (09-04-2023)
»
Met zijn deelname aan The Dutch Masters in Den Bosch in maart kwam Conor Drain (30) opnieuw een stapje dichter bij de wereldtop. Een foutje in het... (08-04-2023)
»
Al sinds 2000 is Jos Brinkman voorzitter van PSV Het Twentse Ros in Albergen. De internationaal parcoursbouwer en docent aan het Zone.college had... (07-04-2023)
»
Een overweldigend aantal aanmeldingen zorgt ervoor dat het deelnemersveld tijdens het concours van Het Twentse Ros bomvol zit. Zelfs het uitbreiden... (06-04-2023)