TAL VAN BEKENDE RUITERS VAN DE PARTIJ BIJ CONCOURS VAN HET TWENTSE ROS

Deelnemersveld zit vijf dagen bomvol

Gerco Schröder, hier met Indy, rijdt samen met zijn stalgenoten een thuiswedstrijd in Tubbergen. Hij is ook jurylid bij de rubrieken voor vierjarige paarden..

Een overweldigend aantal aanmeldingen zorgt ervoor dat het deelnemersveld tijdens het concours van Het Twentse Ros bomvol zit. Zelfs het uitbreiden van het programma met de extra woensdag 12 april kon niet voorkomen, dat enkele honderden belangstellende ruiters en amazones moesten worden teleurgesteld. 

Gastheer BWG Stables alleen al tekent voor ongeveer negentig starts tijdens het evenement op eigen bodem. Ivo Busscher, Matt Garrigan, Valeria Gineva, Jodie Hall McAteer, Zoe Osterhoff, Linda Portychova, Gerco, Floor, kersvers nationaal kampioene 1,00 meter Lisa, Lars en Sanne Schröder en Emma Spanko zijn allemaal van de partij. Ook Stal Wiefferink is compleet vertegenwoordigd met Iris Hakvoort, Hessel Hoekstra en de zussen Britt, Evi en Jessie Wiefferink.

Andere bekende namen op de imposante lijst zijn die van Bas van der Aa, Pia-Luise Aufrecht, Julian de Boer, Tom Brinkman, Monique van den Broek, Gert-Jan Bruggink, Conor Drain, Jeroen Dubbeldam, Sander Geerink, Michael Greeve, Willy van der Ham, Dafne Helthuis, Julia Houtzager-Kayser, Marc Houtzager, Mart IJland, Claudia en Gerben Morsink, Caroline Müller, Stijn Roelink, Laura Spekenbrink, Steven Veldhuis, Annelies Vorsselmans, Robert Vos, Lars Wigger, Annet Willems, Luciano Zandvliet en Albert Zoer.

Grote Prijs op zondag
Een groot deel van hen doet een gooi naar de Grote Prijs van Albergen, die zondag 16 april rond 14.30 uur van start gaat. De hoofdrubriek over een hoogte van 1,40 meter met een barrage over 1,45 meter werd vorig jaar in Geesteren een prooi voor Remco Been met Balou van het Molenhof. De winnaar mag een bedrag van 750 euro mee naar huis nemen.

Grote belangstelling bestaat er ook voor de rubrieken voor vier- en vijfjarige paarden op zaterdag 15 april, vanaf 10.30 uur. Mede reden waarom de organisatie besloot het populaire concours over vijf dagen uit te smeren. Bij de vierjarige paarden zijn de Engelsman Matt Garrigan en de Duitse Zoe Osterhoff de juryleden. Gerco Schröder en de Engelse Jodie Hall McAteer beoordelen de categorie met de één jaar oudere viervoeters.

In het strodorp zijn er stands van Auto Haarhuis, D-zijns damessieraden, EquiFirst paardenvoeding, Fototrailer, Frohoff stijgbeugels, Jan-Marc herenkleding, Le Jeune de Lux dameskleding, M4 Horses ruitersportartikelen, Que-Lindo tassen en accessoires, Rutjes Paardenboxen & Omheiningen en het Zone.college. Voor de versterking van de inwendige mens kunt u terecht bij The Cube, ’t Kamphuuske en (bij mooi weer) bij Van Olffen IJs.

Het omvangrijke programma maakte het voor Het Twentse Ros ook noodzakelijk van buitenaf hulp in te roepen. Zo zorgt Koopmans Geluid voor de tijdwaarneming en de muziek, tekent Jesper Romp van V&R voor het onderhoud van de piste en is het wedstrijdsecretariaat in professionele handen bij Maartje Lanooy.

Onderste foto:
Ook Jeroen Dubbeldam, op de foto met Investment, is van de partij op het springterrein van de BWG Stables. Foto © Ashley Claus.

Meer Concours Twentse Ros

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
TUBBERGEN – Het had met een beetje geluk een nog mooier feestje kunnen worden dan het nu al was bij de BWG Stables. Het concours van Het Twentse Ros... (16-04-2023)
»
TUBBERGEN – Conor Drain trok zaterdag op loopafstand van zijn huis de zege naar zich toe in de rubriek over 1,20 meter tijdens het concours hippique... (15-04-2023)
»
TUBBERGEN – Stef Veldhuis mocht donderdag de eerste prijs afhalen na de rubriek over 1,35meter met twee fasen tijdens het concours van Het Twentse... (13-04-2023)
»
Een concours houden is onmogelijk als niet tal van vrijwilligers bereid zijn er tijd en energie in te steken. Linda Idzes is er een goed voorbeeld... (11-04-2023)
»
Henriëtte en Luc Muylerman, Linda Schiff en René Schlichter voeren samen het team vrijwilligers aan, dat de bardiensten verricht tijdens het concours... (11-04-2023)
»
Als omlijsting van de strijd om de Grote Prijs van Albergen verzorgt Limburger Josh Clemens zondag 16 april met zijn stuntteam een spectaculaire show... (09-04-2023)
»
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar komen zaterdag 15 april vanaf 8.30 uur bij het concours van Het Twentse Ros ruimschoots aan hun trekken tijdens de... (09-04-2023)
»
Met zijn deelname aan The Dutch Masters in Den Bosch in maart kwam Conor Drain (30) opnieuw een stapje dichter bij de wereldtop. Een foutje in het... (08-04-2023)
»
Al sinds 2000 is Jos Brinkman voorzitter van PSV Het Twentse Ros in Albergen. De internationaal parcoursbouwer en docent aan het Zone.college had... (07-04-2023)