BIJ TWEESPANNEN. MARK WEUSTHOF ZESDE BIJ DE VIERSPANNEN

Zege Raymond Letteboer in Lähden

Foto Raymond Letteboer © Gerben Olthof Driving Images

LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Bij de vierspannen eindigde Mark  Weusthof als zesde.

Letteboer reed vrijdag naar een derde plaats in de dressuur met 49,58 minuspunt. Zaterdag liet hij er een tweede positie in de mooie marathon op volgen. Het verschil met de nummer 1 bedroeg slechts 0,41 punt. Daarmee schoof hij op naar een tweede plek in het klassement, slechts 0,2 punt achter de plaatselijke favoriet Anna Sandmann.

Ook in de afsluitende vaardigheidsproef van zondag werd Raymond Letteboer tweede, met alleen 1,97 strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Dit resultaat was voldoende om de eerste plaats in het klassement over te nemen. Hij bleef er de tien overige deelnemers, allemaal Duitsers, mee voor.

Raymond Letteboer reed met dezelfde drie paarden waarmee hij vorig jaar het WK in Kronenberg afwerkte en als zeventiende eindigde. “Voor ons is dit een tussenjaar met alleen een Nederlands kampioenschap. We moeten dus vooral zien dat we de paarden fit houden en waar mogelijk nog wat verbeteren.”

Mark Weusthof sloot zondag de wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van zijn Duitse collega Christoph Sandmann als zesde af. De menner uit Rossum was de enige Nederlandse deelnemer in het tienkoppige veld, dat verder meervoudig wereldkampioen Boyd Exell en acht Duitsers telde.

Weusthof begon met een zevende plaats in de dressuur met 54,04 minuspunt en liet er een keurige derde plek in de marathon op volgen. In hindernis 4 moest hij even van zijn lijn afwijken en stilstaan, maar voor de rest verliep het onderdeel foutloos en vlot. Ook in de afsluitende vaardigheid liep het naar behoren. Een vallend balletje in de ‘zigzag’ voorkwam dat Weusthof zijn zesde plek nog kon verbeteren.

Voor de koetsier uit Rossum stond de wedstrijd op Duitse bodem vooral in het teken van zijn voorbereiding op het WK, eind september in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. De zege in Lähden was voor de Duitser Georg von Stein, die Boyd Exell en Christoph Sandmann naar de plekken twee en drie verwees.

Meer Mennen

DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel konden ook in de afsluitende vaardigheidsproef van het WK vierspannen in Pratoni del Vivaro... (25-09-2022)
Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel moesten zaterdag tijdens de marathon van het WK vierspannen genoegen nemen met bescheiden... (24-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Bij het WK vierspannen is Mark Weusthof veroordeeld tot een inhaalrace. De menner uit Rossum kreeg voor zijn dressuurproef in... (23-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Voor Mark Weusthof begint het WK vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro vrijdag met zijn optreden in de dressuur. De... (22-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Antonie ter Harmsel kijkt tevreden terug op zijn debuut bij het WK vierspannen in het onder de rook van Rome gelegen Pratoni del... (22-09-2022)
SAASVELD – In zijn woning in Saasveld is woensdag Gerard Paus op 79-jarige leeftijd overleden. Gerard Paus was de eerste voorzitter van de Stichting... (20-08-2022)
ERMELO - Marijke Hammink prolongeerde dit weekend in Wierden haar nationale titel bij de vierspannen pony’s. Marloes van ’t Veld pakte zilver met... (15-08-2022)
ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse... (05-08-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel... (31-07-2022)
BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van... (30-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en debutant Antonie ter Harmsel beginnen vrijdag met het onderdeel dressuur aan het NK vierspannen in Beekbergen. Behalve... (28-07-2022)
OIRSCHOT – Marijke Hammink blijft een klasse apart bij de vierspannen pony’s. Ook in Oirschot kon niemand van de concurrentie haar echt bedreigen. (18-07-2022)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in... (12-06-2022)
KRONENBERG – Marijke Hammink bleek dit weekend weer eens ongenaakbaar bij de vierspannen pony’s. In het Limburgse Kronenberg zegevierde de... (19-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof ontbreekt dit weekend bij de menwedstrijden in het Limburgse Kronenberg. Zijn paard Ferdinand S (roepnaam Fender) is nog niet... (14-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof mocht zich zondag verheugen in een flinke belangstelling voor zijn sponsordag. De vierspanrijder uit Rossum presenteerde zijn... (03-04-2022)
ROSSUM – Na een onderbreking van een jaar vanwege het heersende coronavirus houdt Mark Weusthof komende zondag 3 april weer zijn normaal jaarlijks op... (31-03-2022)
EXLOO – Er stond dit weekend weer eens geen maat op Marijke Hammink tijdens de menwedstrijden in Exloo. De wereldkampioene uit Bornerbroek was veruit... (27-03-2022)