BIJ TWEESPANNEN. MARK WEUSTHOF ZESDE BIJ DE VIERSPANNEN

Zege Raymond Letteboer in Lähden

Foto Raymond Letteboer © Gerben Olthof Driving Images

LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Bij de vierspannen eindigde Mark  Weusthof als zesde.

Letteboer reed vrijdag naar een derde plaats in de dressuur met 49,58 minuspunt. Zaterdag liet hij er een tweede positie in de mooie marathon op volgen. Het verschil met de nummer 1 bedroeg slechts 0,41 punt. Daarmee schoof hij op naar een tweede plek in het klassement, slechts 0,2 punt achter de plaatselijke favoriet Anna Sandmann.

Ook in de afsluitende vaardigheidsproef van zondag werd Raymond Letteboer tweede, met alleen 1,97 strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Dit resultaat was voldoende om de eerste plaats in het klassement over te nemen. Hij bleef er de tien overige deelnemers, allemaal Duitsers, mee voor.

Raymond Letteboer reed met dezelfde drie paarden waarmee hij vorig jaar het WK in Kronenberg afwerkte en als zeventiende eindigde. “Voor ons is dit een tussenjaar met alleen een Nederlands kampioenschap. We moeten dus vooral zien dat we de paarden fit houden en waar mogelijk nog wat verbeteren.”

Mark Weusthof sloot zondag de wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van zijn Duitse collega Christoph Sandmann als zesde af. De menner uit Rossum was de enige Nederlandse deelnemer in het tienkoppige veld, dat verder meervoudig wereldkampioen Boyd Exell en acht Duitsers telde.

Weusthof begon met een zevende plaats in de dressuur met 54,04 minuspunt en liet er een keurige derde plek in de marathon op volgen. In hindernis 4 moest hij even van zijn lijn afwijken en stilstaan, maar voor de rest verliep het onderdeel foutloos en vlot. Ook in de afsluitende vaardigheid liep het naar behoren. Een vallend balletje in de ‘zigzag’ voorkwam dat Weusthof zijn zesde plek nog kon verbeteren.

Voor de koetsier uit Rossum stond de wedstrijd op Duitse bodem vooral in het teken van zijn voorbereiding op het WK, eind september in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. De zege in Lähden was voor de Duitser Georg von Stein, die Boyd Exell en Christoph Sandmann naar de plekken twee en drie verwees.

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)