ANTONIE TER HARMSEL GAAT NIET NAAR WK, MAAR IS WEL IN TUBBERGEN

Tweespanrijders nemen bezit van piste

Antonie ter Harmsel op de bok itijdens de marathon bij het NK in Exloo. Foto © Gerben Olthof.

De piste van de Schroder Masterclass is maandag 19 augustus vanaf 20.00 uur na het springen van de Golden Oldies het domein van acht tweespanrijders. Ze werken in ongeveer een uur een competitie over twee ronden af.

De organisatie van het spectaculaire onderdeel van het gevarieerde programma van de vierdaagse is in vertrouwde handen bij Antonie ter Harmsel en zijn vader Herman. De laatste, ondertussen gestopt, was met zijn vierspan jarenlang geregeld deelnemer bij internationale wedstrijden en is voor deze gelegenheid parcoursbouwer. Zoon Antonie stapte in 2022 in de voetsporen van zijn vader en van een tweespan over op een vierspan.

Een soort mini-indoor
Herman ter Harmsel: “Het wordt een soort mini-indoor. We willen puur de mensport promoten en er een gezellige avond van maken. We zetten twee kunststof hindernissen en zes kegeltjes in het parcours. Als een balletje valt levert dat vijf strafseconden op. De ruimte is natuurlijk maar beperkt. Ik verwacht dat de rijders wel zes keer rond moeten per manche. Daarom gaan ze zo nu en dan bij de hindernissen binnendoor of buitenom. Het is een kleine baan, waarin we het niet te nauw moeten maken en proberen er toch een beetje snelheid in te krijgen. Dat kan en gaat lukken.”

Ruim een week geleden eindigde Antonie ter Harmsel als vijfde in de strijd om het nationaal kampioenschap in Exloo. De Rijssenaar had daarmee mogen deelnemen aan het wereldkampioenschap in het Hongaarse Szilvásvárad. De Rijssenaar besloot echter die titelstrijd voor gezien te houden. 

Nog beetje schakelen
“Dit seizoen heb ik twee paarden in mijn span vervangen en er twee jongere voor in de plaats gezet. Dat pakte helaas niet zo goed uit. In de marathon gingen sommige dingen best goed, maar ik heb de zaakjes gewoon nog niet genoeg voor elkaar om al aan het WK mee te doen. Daar heb ik nu nog even niet echt iets te zoeken. Het is van alle kanten nog een beetje schakelen. Het is beter dat ik voorlopig eerst voor wat nationale wedstrijden kies. Het komt allemaal wel goed hoor, maar het heeft tijd nodig.”

Vanaf 19.30 uur wordt het parcours opgebouwd en een kwartier later mogen de rijders het verkennen. In de eerste groep rijden Jelle Dijkhof, René Schuiling, Pascal Meijerink en Guido Jansen twee manches tegen elkaar. Antonie ter Harmsel, Dennis Peters, Rens Egberink en Geert Dijkhof treffen elkaar in de tweede groep.

Behalve Antonie ter Harmsel komen Geert en Jelle Dijkhof, Rens Egberink, Guido Jansen, Pascal Meijerink, Dennis Peters en René Schuiling met hun tweespan in de ring.

<Fotobijschrift>
Antonie ter Harmsel op de bok tijdens de marathon bij het NK vierspannen in Exloo. Foto © Gerben Olthof.
 

Meer Mennen

»
DONAUESCHINGEN – Marijke Hammink deed ook het afgelopen weekend weer wat ze al tijden gewend is. De wereldkampioene uit Bornerbroek won overtuigend... (16-09-2024)
»
WIERDEN – Marijke Hammink veroverde dit weekend in Wierden voor de zesde maal op rij de nationale titel mennen bij de vierspannen pony’s. De... (12-08-2024)
»
FLYINGE  - Lotte Letteboer is de nieuwe Europees kampioene mennen bij de eenspannen pony’s. Het mentalent uit Oud Ootmarsum stelde zondag in het... (28-07-2024)
»
FLYINGE – Lotte Letteboer is het EK mennen in het Zweedse Flyinge met een vierde plaats bij de eenspannen pony’s voor children prima begonnen. In de... (25-07-2024)
»
HARICH - Na een afwezigheid van liefst zeven jaar beleefde Tom Engbers afgelopen weekend een prachtige rentree in de vaderlandse mentop. De menner... (03-07-2024)
»
LÄHDEN – Op wereldkampioene Marijke Hammink stond dit weekend ook in het Duitse Lähden weer eens geen maat. De menster uit Bornerbroek toonde zich... (12-05-2024)
»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)