MARK WEUSTHOF TWINTIGSTE NA MARATHON BIJ EK EXLOO, ANTONIE TER HARMSEL 25STE

Twentse menners niet in beste doen

Mark Weusthof in hindernis 6. Op middelste foto Antonmie ter Harmsel.

EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar moest tevreden zijn met een 26ste plek in de terreinrit, de menner uit Rossum kwam zeven plaatsen hoger uit.

In het klassement na twee onderdelen, dat wordt aangevoerd door titelverdediger Bram Chardon, vond Weusthof zichzelf terug op de twintigste positie en staat Ter Harmsel 25ste. Dat zijn niet de klasseringen waarop beiden hadden gehoopt. En al helemaal niet voor Mark Weusthof, voor wie het zijn laatste optreden voor Nederlands publiek was na zijn  aankondiging er na dit seizoen mee te stoppen. Aan zijn traditioneel grote schare fans, bijna allemaal gehuld in een speciaal blauw EK-shirt, lag het niet.

Beide Tukkers hadden het geluk niet mee, toen vlak voor hen landgenoot Harry Streutker hindernis 4 in de kreukels reed en de bouwploeg 22 minuten nodig had om de averij te herstellen. Ze wilden het lange oponthoud echter niet als oorzaak aanwijzen voor hun tegenvallende resultaten. Mark Weusthof: “Het begin was nog wel sterk, maar daarna werd het minder. De vertraging wil ik niet als excuus gebruiken, het was immers niet onze eerste marathon die we reden. En je weet ook nooit wat er anders was gebeurd. Maar het ging niet zoals ik vooraf had bedacht. Charley (Dorion Fortuna) reed niet echt aanvallend. Er had gewoon meer ingezeten. Zonder dat ik wil beweren dat ik een winnend span heb, want dat is niet zo.”

Erg zoekerig
Direct na de menner uit Rossum leverde Antonie ter Harmsel uitgerekend na zijn niet geplande pauze zijn beste resultaat af. Slechts vier opponenten deden het daar beter. “Misschien was het wel geluk, of waren de paarden even weer wat scherper omdat ze weer mochten beginnen. Maar het liep gewoon niet vandaag. Niet zoals het ‘t hele seizoen is gegaan. Kornuit, mijn paard linksvoor, was overal mee bezig. Behalve waarmee hij bezig moest zijn. Ik kreeg heel weinig contact met hem en had daardoor weinig druk in mijn hand. Het was allemaal erg zoekerig.”

Ook Ter Harmsel wilde de gedwongen pauze dus niet als verontschuldiging aanvoeren. “Het probleem was hooguit dat je door de kleine ruimte een tijdlang in een gangetje heen en weer moest stappen. Dan zit je je wel op te vreten.”

Bram Chardon nam met een zevende stek in de marathon de leidende positie over van de Duitse Mareike Harm. Haar landgenoot Michael Brauchle schoof met een fraaie zege in de rit door de hindernissen door naar de tweede plek in de rangschikking. Koos de Ronde rukte op naar een podiumplek via een uitstekende marathon, waarin hij tweede werd. IJsbrand Chardon, het derde teamlid van Nederland, verspeelde zijn kansen op een topklassering doordat zijn span verstrikt raakte in hindernis 3. 

TeamNL voert met kleine voorsprong op de Duitsers wel het klassement bij de landen aan. De Belgen staan op afstand derde.

Stand vierspannen
1)  Bram Chardon 164,48 minuspunt (op foto rechts)
2)  Michael Brauchle (Dui) 166,21
3)  Koos de Ronde 169,10
4)  Mareike Harm (Dui) 172,45
4)  Georg von Stein (Dui) 172,45
13) IJsbrand Chardon 184,17
18) Edwin van der Graaf 187,98
20) Mark Weusthof 195,73
25) Antonie ter Harmsel 202,55
36) Hans Heus 239,93
      Harry Streutker (gediskwalificeerd)

Stand landenteams
1)  Nederland 326,66
2)  Duitsland 328,01
3)  België 358,09
 

Meer Mennen

»
LÄHDEN – Op wereldkampioene Marijke Hammink stond dit weekend ook in het Duitse Lähden weer eens geen maat. De menster uit Bornerbroek toonde zich... (12-05-2024)
»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)