Ter Harmsel of Weusthof?

BEEKBERGEN - De internationale menwedstrijd in Beekbergen staat dit weekeinde bij de vierspannen vooral in het teken van het duel tussen Mark Weusthof en Herman ter Harmsel om de vierde startplaats voor het wereldkampioenschap, over een maand in het Duitse Riesenbeck.

Het ziet er naar uit dat bondscoach Harry de Ruyter een van de twee Tukkers zal aanwijzen om op Duitse bodem als individueel deelnemer van start te gaan.

Herman ter Harmsel is vrijdag om 13.30 uur de eerste van de twee, die op de terreinen van Mieke van Tergouw aan zijn dressuurproef begint. De Rijssenaar: "Als je het mij vraagt, moeten Mark en ik helemaal niet prakkizeren over dat WK. Ik denk dat het niet zo moeilijk ligt. Wie van ons beiden in Beekbergen het best presteert, gaat naar Riesenbeck. Dat is reëel. En dan moet het gewoon meezitten. Als een van ons tweeën in de fouten komt, ben je gezien. Zelf ben ik veel meer bezig met de wedstrijd in Beekbergen zelf dan met een gevecht tegen Mark. Daar heb ik op getraind en wil ik op alle onderdelen presteren. Het ziet er goed uit, dressuurmatig loopt het lekker. Maar het moet zich allemaal tijdens de wedstrijd in de ring bewijzen."

Mark Weusthof begint vrijdag om 16.30 uur, precies drie uur later dan Ter Harmsel, aan de dressuurproef. “Met een onderlinge wedstrijd tegen Herman ben ik helemaal niet bezig. Ik weet ook niet of het zo is, dat moet je de bondscoach vragen. Voor mij is Beekbergen een wedstrijd net als alle andere. Ik kan het wel opkloppen, maar volgens mij hangt de beslissing van de bondscoach niet af van Beekbergen alleen. In onze sport kan er altijd van alles gebeuren. Er kan een groom van de koets moeten of je kunt onderweg door gekke omstandigheden een wiel verliezen. Er komen wel vaker gekke dingen voor. Ik moet gewoon een goede wedstrijd rijden en de bondscoach overtuigen dat hij mij mee moet nemen naar het WK.”

Hoe de dressuur zal verlopen, is ook voor Weusthof een vraagteken. “Verwachtingen heb ik nooit. Ik moet aanklampen in de dressuur, dan is het goed. Ik heb me terdege voorbereid en denk dat ik de lijn van Lähden kan doortrekken, het ziet er wel goed uit. Maar dat zegt niks. Zondag weet ik of ik naar het WK mag of niet. Eerder kan ik er niets over zeggen en wil ik me er ook niet druk over maken.”

In de marathon van zaterdag vertrekt Mark Weusthof om 13.50 uur en Herman ter Harmsel twintig minuten later. Bij de tweespannen staat de start van Raymond Letteboer gepland om 12.28 uur en die van Alfons Engbers om 13.00 uur.

De vierde plek voor het EK: Wordt het Herman ter Harmsel (links) of Mark Weusthof?

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)