ANTONIE TER HARMSEL ACHTER ROSSUMMER VIERDE NEDERLANDER IN BEEKBERGEN

Mark Weusthof vierde in de marathon

Mark Weusthof in actie tijdens de marathon

BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van de dertiende naar de zevende plek. Antonie ter Harmsel zakte drie posities en is nu dertiende.

Mark Weusthof begon nog stroef aan de wedstrijd. Zijn span liep in de eerste hindernis twee ballen van de pilons. “Maar ook toen al had ik een goed gevoel”, verklaarde hij later. “Kensington was voor het eerst mee en deed het keurig. Alleen in de laatste hindernis stonden we daarna even stil, maar als ik terugkijk ben ik gewoon super tevreden. Ik kon ze goed sturen.”

Bij de waterhindernis leek er nog even een kink in de kabel te komen, toen daar drie grote bloempotten met planten in het water dreven. Bij het binnenrijden schreeuwde Weusthof richting officials dat ze die hadden moeten weghalen, maar in de praktijk bleek het hem totaal niet te deren. Sterker nog, het was het enige obstakel waar de Rossummer nota bene als eerste weer uit kwam. “Dat roepen was een reactie vanuit mijn adrenaline, achteraf had ik geen klachten”, lachte de koetsier.

Foto hieronder: Antonie ter Harmsel volgt de aanwijzingen van zijn bijrijder Frank Plas.

Ook Antonie ter Harmsel was content na zijn optreden op zaterdag. “Hier en daar had ik wel een hapering, zoals in hindernis 4 en 5. Maar over het geheel genomen liep het goed. Ik vind dat ik zeker tevreden mag zijn met wat mijn span heeft laten zien. Dit geeft absoluut vertrouwen.”

Aan een plekje in de WK-selectie wil Ter Harmsel nog niet denken. “Daar doe ik nu nog geen uitspraken, eerst morgen de vaardigheid nog goed afwerken.”

Na hun rit door zeven hindernissen nemen beide Twentenaren in de strijd om het nationaal kampioenschap respectievelijk de derde en vierde stek in. Bram Chardon versterkte zijn leidende positie door na de dressuur ook de marathon op zijn naam  te schrijven. In de algemene rangschikking gaat hij nu landgenoot Koos de Ronde, tweede op het tweede onderdeel, bijna veertien volle punten vooraf. De Fransman Benjamin Aillaud is derde.

Tweespannen
Bij de tweespannen deed Rens Egberink het ook in de marathon goed. Hij eindigde daarin als zevende en staat zesde in de tussenstand. Raymond Letteboer rukte door een zesde plaats in de terreinrit op naar de tiende positie in de rangschikking. De Hongaarse wereldkampioen Martin Hölle leidt voorlopig onaantastbaar. Net voor Rens Egberink is nationaal kampioen Ewoud Boom na winst in de marathon de eerste Nederlander na twee onderdelen.

Tussenstand vierspannen
1)   Bram Chardon (Ned)    127,93
2)   Koos de Ronde (Ned)    141,74
3)   Benjamin Aillaud (Fra)     146,01
7)   Mark Weusthof (Ned)     151,62
13) Antonie ter Harmsel     160,95    

Tussenstand NK vierspannen
1)   Bram Chardon
2)   Koos de Ronde
3)   Mark Weusthof
4)   Antonie ter Harmsel

Tussenstand tweespannen
1)   Martin Hölle (Hon)        120,37
5)   Ewoud Boom (Ned)       138,04
6)   Rens Egberink (Ned)    140,74
10) Raymond Letteboer        150,05

Onder Rens Egberink tijdens de marathon. Foto © Gerben Olthos Driving Images.

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)