ANTONIE TER HARMSEL ACHTER ROSSUMMER VIERDE NEDERLANDER IN BEEKBERGEN

Mark Weusthof vierde in de marathon

Mark Weusthof in actie tijdens de marathon

BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van de dertiende naar de zevende plek. Antonie ter Harmsel zakte drie posities en is nu dertiende.

Mark Weusthof begon nog stroef aan de wedstrijd. Zijn span liep in de eerste hindernis twee ballen van de pilons. “Maar ook toen al had ik een goed gevoel”, verklaarde hij later. “Kensington was voor het eerst mee en deed het keurig. Alleen in de laatste hindernis stonden we daarna even stil, maar als ik terugkijk ben ik gewoon super tevreden. Ik kon ze goed sturen.”

Bij de waterhindernis leek er nog even een kink in de kabel te komen, toen daar drie grote bloempotten met planten in het water dreven. Bij het binnenrijden schreeuwde Weusthof richting officials dat ze die hadden moeten weghalen, maar in de praktijk bleek het hem totaal niet te deren. Sterker nog, het was het enige obstakel waar de Rossummer nota bene als eerste weer uit kwam. “Dat roepen was een reactie vanuit mijn adrenaline, achteraf had ik geen klachten”, lachte de koetsier.

Foto hieronder: Antonie ter Harmsel volgt de aanwijzingen van zijn bijrijder Frank Plas.

Ook Antonie ter Harmsel was content na zijn optreden op zaterdag. “Hier en daar had ik wel een hapering, zoals in hindernis 4 en 5. Maar over het geheel genomen liep het goed. Ik vind dat ik zeker tevreden mag zijn met wat mijn span heeft laten zien. Dit geeft absoluut vertrouwen.”

Aan een plekje in de WK-selectie wil Ter Harmsel nog niet denken. “Daar doe ik nu nog geen uitspraken, eerst morgen de vaardigheid nog goed afwerken.”

Na hun rit door zeven hindernissen nemen beide Twentenaren in de strijd om het nationaal kampioenschap respectievelijk de derde en vierde stek in. Bram Chardon versterkte zijn leidende positie door na de dressuur ook de marathon op zijn naam  te schrijven. In de algemene rangschikking gaat hij nu landgenoot Koos de Ronde, tweede op het tweede onderdeel, bijna veertien volle punten vooraf. De Fransman Benjamin Aillaud is derde.

Tweespannen
Bij de tweespannen deed Rens Egberink het ook in de marathon goed. Hij eindigde daarin als zevende en staat zesde in de tussenstand. Raymond Letteboer rukte door een zesde plaats in de terreinrit op naar de tiende positie in de rangschikking. De Hongaarse wereldkampioen Martin Hölle leidt voorlopig onaantastbaar. Net voor Rens Egberink is nationaal kampioen Ewoud Boom na winst in de marathon de eerste Nederlander na twee onderdelen.

Tussenstand vierspannen
1)   Bram Chardon (Ned)    127,93
2)   Koos de Ronde (Ned)    141,74
3)   Benjamin Aillaud (Fra)     146,01
7)   Mark Weusthof (Ned)     151,62
13) Antonie ter Harmsel     160,95    

Tussenstand NK vierspannen
1)   Bram Chardon
2)   Koos de Ronde
3)   Mark Weusthof
4)   Antonie ter Harmsel

Tussenstand tweespannen
1)   Martin Hölle (Hon)        120,37
5)   Ewoud Boom (Ned)       138,04
6)   Rens Egberink (Ned)    140,74
10) Raymond Letteboer        150,05

Onder Rens Egberink tijdens de marathon. Foto © Gerben Olthos Driving Images.

Meer Mennen

DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel konden ook in de afsluitende vaardigheidsproef van het WK vierspannen in Pratoni del Vivaro... (25-09-2022)
Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel moesten zaterdag tijdens de marathon van het WK vierspannen genoegen nemen met bescheiden... (24-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Bij het WK vierspannen is Mark Weusthof veroordeeld tot een inhaalrace. De menner uit Rossum kreeg voor zijn dressuurproef in... (23-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Voor Mark Weusthof begint het WK vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro vrijdag met zijn optreden in de dressuur. De... (22-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Antonie ter Harmsel kijkt tevreden terug op zijn debuut bij het WK vierspannen in het onder de rook van Rome gelegen Pratoni del... (22-09-2022)
SAASVELD – In zijn woning in Saasveld is woensdag Gerard Paus op 79-jarige leeftijd overleden. Gerard Paus was de eerste voorzitter van de Stichting... (20-08-2022)
ERMELO - Marijke Hammink prolongeerde dit weekend in Wierden haar nationale titel bij de vierspannen pony’s. Marloes van ’t Veld pakte zilver met... (15-08-2022)
ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse... (05-08-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel... (31-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en debutant Antonie ter Harmsel beginnen vrijdag met het onderdeel dressuur aan het NK vierspannen in Beekbergen. Behalve... (28-07-2022)
OIRSCHOT – Marijke Hammink blijft een klasse apart bij de vierspannen pony’s. Ook in Oirschot kon niemand van de concurrentie haar echt bedreigen. (18-07-2022)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in... (12-06-2022)
LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen.... (01-05-2022)
KRONENBERG – Marijke Hammink bleek dit weekend weer eens ongenaakbaar bij de vierspannen pony’s. In het Limburgse Kronenberg zegevierde de... (19-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof ontbreekt dit weekend bij de menwedstrijden in het Limburgse Kronenberg. Zijn paard Ferdinand S (roepnaam Fender) is nog niet... (14-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof mocht zich zondag verheugen in een flinke belangstelling voor zijn sponsordag. De vierspanrijder uit Rossum presenteerde zijn... (03-04-2022)
ROSSUM – Na een onderbreking van een jaar vanwege het heersende coronavirus houdt Mark Weusthof komende zondag 3 april weer zijn normaal jaarlijks op... (31-03-2022)
EXLOO – Er stond dit weekend weer eens geen maat op Marijke Hammink tijdens de menwedstrijden in Exloo. De wereldkampioene uit Bornerbroek was veruit... (27-03-2022)