MARK WEUSTHOF BEGINT VRIJDAG AAN ZIJN ZEVENDE WK VIERSPANNEN

‘Huid weer zo duur mogelijk verkopen’

Mark Weusthof tijdens de marathon van het NK in Beekbergen

PRATONI DEL VIVARO – Voor Mark Weusthof begint het WK vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro vrijdag met zijn optreden in de dressuur. De koetsier uit Rossum gaat om 11.51 uur van start voor het eerste onderdeel.
 

Voor Weusthof is het al de zevende keer dat hij van de partij is bij de mondiale titelstrijd. Twintig jaar geleden won de nu 49-jarige Weusthof in het Spaanse Jerez de la Frontera (Spanje) goud met het Nederlandse team. In 2004 veroverde hij zilver met de ploeg in Kecskemet (Hongarije) en in 2008 behaalde hij voor de tweede maal teamgoud in het Brabantse Beesd. In de jaren erna was Mark Weusthof meestal reserve voor de equipe en startte hij individueel. Dat is ook dit keer het geval.

De bronzen medaillewinnaar van het NK in Beekbergen mikt op een positie in de top tien van het klassement. “Ik ga mijn huid gewoon weer zo duur mogelijk verkopen en sta er hetzelfde in als bij het NK. Ik kan mijn paarden niet dwingen harder te lopen dan ze kunnen en ze niet meteen in de hoogste versnelling zetten. In de marathon van zaterdag is het zaak dat ik netjes de eerste hindernis inga. Van daaruit kan ik dan opschakelen.”

Stevige vuurdoop
Mark Weusthof kiest voor dezelfde paarden, waarmee hij de nationale titelstrijd in Beekbergen als derde afsloot. “De vraag is vooral hoe Kensington Bo zich zal houden. Ik ga ervan uit dat alles in het span nog weer wat beter op elkaar is afgestemd. Voor Kensington Bo wordt het zijn eerste echt grote wedstrijd en met hem is het daarom even afwachten. Het wordt in elk geval voor hem een stevige vuurdoop. Hopelijk laat hij hier hetzelfde zien als thuis. Hij is in elk geval topfit.”

De paarden van Weusthof kwamen woensdag allemaal goed door de veterinaire keuring. Weusthof: “We hebben een uitstekende reis achter de rug, die hebben ze goed verteerd. Het is altijd belangrijk dat je ze goed van A naar B krijgt. Vanaf dinsdag heb ik ze individueel getraind en ze zijn prima te pas.”

In Pratoni ligt volgens de Rossummer een ‘gigantische’ accommodatie met wedstrijdterrein, stadion en stallen. “Ook de campingplekken hier zijn perfect. Het parcours van de marathon van zaterdag doet me denken aan dat van het WK van 2002 in Jerez. “Het ziet er fantastisch uit en is absoluut WK-waardig met veel heuveltjes en vals plat. Er is mooi gebruik gemaakt van natuurlijke obstakels.”

Mark Weusthof weet zich zaterdag als gebruikelijk gesteund door een grote schare trouwe supporters. Dit keer reizen er alleen al 43 met het vliegtuig naar de omgeving van de Italiaanse hoofdstad.

Op de koets heeft hij hulp van vrouw Marieke (op alle onderdelen), Maria Siemerink (dressuur en vaardigheid) en Edwin Weusthof (marathon).

Meer Mennen

DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel konden ook in de afsluitende vaardigheidsproef van het WK vierspannen in Pratoni del Vivaro... (25-09-2022)
Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel moesten zaterdag tijdens de marathon van het WK vierspannen genoegen nemen met bescheiden... (24-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Bij het WK vierspannen is Mark Weusthof veroordeeld tot een inhaalrace. De menner uit Rossum kreeg voor zijn dressuurproef in... (23-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Antonie ter Harmsel kijkt tevreden terug op zijn debuut bij het WK vierspannen in het onder de rook van Rome gelegen Pratoni del... (22-09-2022)
SAASVELD – In zijn woning in Saasveld is woensdag Gerard Paus op 79-jarige leeftijd overleden. Gerard Paus was de eerste voorzitter van de Stichting... (20-08-2022)
ERMELO - Marijke Hammink prolongeerde dit weekend in Wierden haar nationale titel bij de vierspannen pony’s. Marloes van ’t Veld pakte zilver met... (15-08-2022)
ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse... (05-08-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel... (31-07-2022)
BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van... (30-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en debutant Antonie ter Harmsel beginnen vrijdag met het onderdeel dressuur aan het NK vierspannen in Beekbergen. Behalve... (28-07-2022)
OIRSCHOT – Marijke Hammink blijft een klasse apart bij de vierspannen pony’s. Ook in Oirschot kon niemand van de concurrentie haar echt bedreigen. (18-07-2022)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in... (12-06-2022)
LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen.... (01-05-2022)
KRONENBERG – Marijke Hammink bleek dit weekend weer eens ongenaakbaar bij de vierspannen pony’s. In het Limburgse Kronenberg zegevierde de... (19-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof ontbreekt dit weekend bij de menwedstrijden in het Limburgse Kronenberg. Zijn paard Ferdinand S (roepnaam Fender) is nog niet... (14-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof mocht zich zondag verheugen in een flinke belangstelling voor zijn sponsordag. De vierspanrijder uit Rossum presenteerde zijn... (03-04-2022)
ROSSUM – Na een onderbreking van een jaar vanwege het heersende coronavirus houdt Mark Weusthof komende zondag 3 april weer zijn normaal jaarlijks op... (31-03-2022)
EXLOO – Er stond dit weekend weer eens geen maat op Marijke Hammink tijdens de menwedstrijden in Exloo. De wereldkampioene uit Bornerbroek was veruit... (27-03-2022)