MARK WEUSTHOF BEGINT VRIJDAG AAN ZIJN ZEVENDE WK VIERSPANNEN

‘Huid weer zo duur mogelijk verkopen’

Mark Weusthof tijdens de marathon van het NK in Beekbergen

PRATONI DEL VIVARO – Voor Mark Weusthof begint het WK vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro vrijdag met zijn optreden in de dressuur. De koetsier uit Rossum gaat om 11.51 uur van start voor het eerste onderdeel.
 

Voor Weusthof is het al de zevende keer dat hij van de partij is bij de mondiale titelstrijd. Twintig jaar geleden won de nu 49-jarige Weusthof in het Spaanse Jerez de la Frontera (Spanje) goud met het Nederlandse team. In 2004 veroverde hij zilver met de ploeg in Kecskemet (Hongarije) en in 2008 behaalde hij voor de tweede maal teamgoud in het Brabantse Beesd. In de jaren erna was Mark Weusthof meestal reserve voor de equipe en startte hij individueel. Dat is ook dit keer het geval.

De bronzen medaillewinnaar van het NK in Beekbergen mikt op een positie in de top tien van het klassement. “Ik ga mijn huid gewoon weer zo duur mogelijk verkopen en sta er hetzelfde in als bij het NK. Ik kan mijn paarden niet dwingen harder te lopen dan ze kunnen en ze niet meteen in de hoogste versnelling zetten. In de marathon van zaterdag is het zaak dat ik netjes de eerste hindernis inga. Van daaruit kan ik dan opschakelen.”

Stevige vuurdoop
Mark Weusthof kiest voor dezelfde paarden, waarmee hij de nationale titelstrijd in Beekbergen als derde afsloot. “De vraag is vooral hoe Kensington Bo zich zal houden. Ik ga ervan uit dat alles in het span nog weer wat beter op elkaar is afgestemd. Voor Kensington Bo wordt het zijn eerste echt grote wedstrijd en met hem is het daarom even afwachten. Het wordt in elk geval voor hem een stevige vuurdoop. Hopelijk laat hij hier hetzelfde zien als thuis. Hij is in elk geval topfit.”

De paarden van Weusthof kwamen woensdag allemaal goed door de veterinaire keuring. Weusthof: “We hebben een uitstekende reis achter de rug, die hebben ze goed verteerd. Het is altijd belangrijk dat je ze goed van A naar B krijgt. Vanaf dinsdag heb ik ze individueel getraind en ze zijn prima te pas.”

In Pratoni ligt volgens de Rossummer een ‘gigantische’ accommodatie met wedstrijdterrein, stadion en stallen. “Ook de campingplekken hier zijn perfect. Het parcours van de marathon van zaterdag doet me denken aan dat van het WK van 2002 in Jerez. “Het ziet er fantastisch uit en is absoluut WK-waardig met veel heuveltjes en vals plat. Er is mooi gebruik gemaakt van natuurlijke obstakels.”

Mark Weusthof weet zich zaterdag als gebruikelijk gesteund door een grote schare trouwe supporters. Dit keer reizen er alleen al 43 met het vliegtuig naar de omgeving van de Italiaanse hoofdstad.

Op de koets heeft hij hulp van vrouw Marieke (op alle onderdelen), Maria Siemerink (dressuur en vaardigheid) en Edwin Weusthof (marathon).

Meer Mennen

»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)
»
BEEKBERGEN – Met een zesde plaats in de marathon herstelde Mark Weusthof zich op de tweede dag van het CAI4* Beekbergen uitstekend van zijn mislukte... (29-07-2023)
»
BEEKBERGEN – Van de twee Twentse deelnemers aan het NK vierspannen in Beekbergen kwam Antonie ter Harmsel vrijdag aanzienlijk beter voor de dag dan... (29-07-2023)