VAN 22 TOT EN MET 25 SEPTEMBER VOOR VIERSPANNEN IN ITALIAANSE PRATONI DEL VIVARO

Weusthof en Ter Harmsel naar WK

Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images

ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse Pratoni del Vivaro onder de rook van Rome mogen vertegenwoordigen bij het WK vierspannen.

De uitverkiezing van de Twentenaren is na het NK van afgelopen week in Beekbergen geen verrassing meer. Weusthof werd er derde in de nationale titelstrijd, Ter Harmsel vierde. Beiden rijden in Italië net als Hans Heus individueel mee voor de prijzen.

Mark Weusthof stelt zich als doel op Italiaanse bodem bij de eerste tien te rijden. “Als mijn span in vorm is kan dat. Al wordt dat lastig genoeg. Vorig jaar was ik achtste bij het EK en nu zijn wereldkampioen Boyd Exell en Chester Weber uit Amerika er bij. En naar mijn gevoel zijn de Duitsers sterker dan toen.”

Bij het WK maakt hij voor het eerst kennis met de accommodatie in Pratoni del Vivaro. “Maar de dressuur is overal hetzelfde en mijn span kan eigenlijk op elke ondergrond wel uit de voeten.”

Ook Antonie ter Harmsel gaat met een realistisch gevoel richting het WK. “Het is een gewone wedstrijd, maar allemaal wat zwaarder dan normaal. Ik moet geen domme dingen doen en de kop erbij houden. Ik ga er zeker met vertrouwen naar toe. De paarden zijn fijn voor elkaar en sommige hebben al ervaring in het vierspan. We trainen hard en pa (Herman, red) staat honderd procent achter me en helpt me volop mee. Dat is een bult waard. We hebben een heel fijn en nog jong team, dat goed op elkaar is ingespeeld.”

Wanneer de Rijssenaar tevreden is na het WK? “Als ik lekker gereden heb en zonder kleerscheuren aan de finish kom. Zo’n eerste keer komt er van alles op je af en is alles anders dan anders.”

Sterk team
Mark Weusthof is eerste reserve voor de equipe, die bestaat uit vader IJsbrand en zoon Bram Chardon en Koos de Ronde. “We hebben een heel sterk team met veel ervaring”, meent bondscoach Ad Aarts. Het drietal vormde op het laatste WK in Tryon (2018) ook met elkaar het Nederlandse team dat toen zilver won.

“We hadden in de eerste helft van dit seizoen om verschillende redenen wat kleine tegenslagen, toch is de teamsamenstelling voor mij geen punt van discussie. Dit zijn de drie sterkste rijders die over veel ervaring en goede paarden beschikken. Zelfs met hun zesde paard behoren ze bij de top drie”, legt de bondscoach zijn keuze uit. “Ik hoop dat we zowel individueel als met het team medailles kunnen halen. Ik heb er een goed gevoel bij en het zou mooi zijn als we de verwachtingen kunnen waarmaken.”

Ad Aarts vervolgt: “Mark Weusthof heeft op het NK in Beekbergen goed gepresteerd, terwijl hij een jonger paard moest inzetten. Zijn aanwijzing als teamreserve was voor mij daarom een gemakkelijke keuze. Met deze selectie kan ik zes rijders afvaardigen die ons land goed kunnen vertegenwoordigen.”

Behalve de bondscoach vergezellen teamveterinair Albert van Unen en teammanager Monique van der Heijden de selectie.

Meer Mennen

DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel konden ook in de afsluitende vaardigheidsproef van het WK vierspannen in Pratoni del Vivaro... (25-09-2022)
Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel moesten zaterdag tijdens de marathon van het WK vierspannen genoegen nemen met bescheiden... (24-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Bij het WK vierspannen is Mark Weusthof veroordeeld tot een inhaalrace. De menner uit Rossum kreeg voor zijn dressuurproef in... (23-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Voor Mark Weusthof begint het WK vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro vrijdag met zijn optreden in de dressuur. De... (22-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Antonie ter Harmsel kijkt tevreden terug op zijn debuut bij het WK vierspannen in het onder de rook van Rome gelegen Pratoni del... (22-09-2022)
SAASVELD – In zijn woning in Saasveld is woensdag Gerard Paus op 79-jarige leeftijd overleden. Gerard Paus was de eerste voorzitter van de Stichting... (20-08-2022)
ERMELO - Marijke Hammink prolongeerde dit weekend in Wierden haar nationale titel bij de vierspannen pony’s. Marloes van ’t Veld pakte zilver met... (15-08-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel... (31-07-2022)
BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van... (30-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en debutant Antonie ter Harmsel beginnen vrijdag met het onderdeel dressuur aan het NK vierspannen in Beekbergen. Behalve... (28-07-2022)
OIRSCHOT – Marijke Hammink blijft een klasse apart bij de vierspannen pony’s. Ook in Oirschot kon niemand van de concurrentie haar echt bedreigen. (18-07-2022)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in... (12-06-2022)
LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen.... (01-05-2022)
KRONENBERG – Marijke Hammink bleek dit weekend weer eens ongenaakbaar bij de vierspannen pony’s. In het Limburgse Kronenberg zegevierde de... (19-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof ontbreekt dit weekend bij de menwedstrijden in het Limburgse Kronenberg. Zijn paard Ferdinand S (roepnaam Fender) is nog niet... (14-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof mocht zich zondag verheugen in een flinke belangstelling voor zijn sponsordag. De vierspanrijder uit Rossum presenteerde zijn... (03-04-2022)
ROSSUM – Na een onderbreking van een jaar vanwege het heersende coronavirus houdt Mark Weusthof komende zondag 3 april weer zijn normaal jaarlijks op... (31-03-2022)
EXLOO – Er stond dit weekend weer eens geen maat op Marijke Hammink tijdens de menwedstrijden in Exloo. De wereldkampioene uit Bornerbroek was veruit... (27-03-2022)