VAN 22 TOT EN MET 25 SEPTEMBER VOOR VIERSPANNEN IN ITALIAANSE PRATONI DEL VIVARO

Weusthof en Ter Harmsel naar WK

Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images

ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse Pratoni del Vivaro onder de rook van Rome mogen vertegenwoordigen bij het WK vierspannen.

De uitverkiezing van de Twentenaren is na het NK van afgelopen week in Beekbergen geen verrassing meer. Weusthof werd er derde in de nationale titelstrijd, Ter Harmsel vierde. Beiden rijden in Italië net als Hans Heus individueel mee voor de prijzen.

Mark Weusthof stelt zich als doel op Italiaanse bodem bij de eerste tien te rijden. “Als mijn span in vorm is kan dat. Al wordt dat lastig genoeg. Vorig jaar was ik achtste bij het EK en nu zijn wereldkampioen Boyd Exell en Chester Weber uit Amerika er bij. En naar mijn gevoel zijn de Duitsers sterker dan toen.”

Bij het WK maakt hij voor het eerst kennis met de accommodatie in Pratoni del Vivaro. “Maar de dressuur is overal hetzelfde en mijn span kan eigenlijk op elke ondergrond wel uit de voeten.”

Ook Antonie ter Harmsel gaat met een realistisch gevoel richting het WK. “Het is een gewone wedstrijd, maar allemaal wat zwaarder dan normaal. Ik moet geen domme dingen doen en de kop erbij houden. Ik ga er zeker met vertrouwen naar toe. De paarden zijn fijn voor elkaar en sommige hebben al ervaring in het vierspan. We trainen hard en pa (Herman, red) staat honderd procent achter me en helpt me volop mee. Dat is een bult waard. We hebben een heel fijn en nog jong team, dat goed op elkaar is ingespeeld.”

Wanneer de Rijssenaar tevreden is na het WK? “Als ik lekker gereden heb en zonder kleerscheuren aan de finish kom. Zo’n eerste keer komt er van alles op je af en is alles anders dan anders.”

Sterk team
Mark Weusthof is eerste reserve voor de equipe, die bestaat uit vader IJsbrand en zoon Bram Chardon en Koos de Ronde. “We hebben een heel sterk team met veel ervaring”, meent bondscoach Ad Aarts. Het drietal vormde op het laatste WK in Tryon (2018) ook met elkaar het Nederlandse team dat toen zilver won.

“We hadden in de eerste helft van dit seizoen om verschillende redenen wat kleine tegenslagen, toch is de teamsamenstelling voor mij geen punt van discussie. Dit zijn de drie sterkste rijders die over veel ervaring en goede paarden beschikken. Zelfs met hun zesde paard behoren ze bij de top drie”, legt de bondscoach zijn keuze uit. “Ik hoop dat we zowel individueel als met het team medailles kunnen halen. Ik heb er een goed gevoel bij en het zou mooi zijn als we de verwachtingen kunnen waarmaken.”

Ad Aarts vervolgt: “Mark Weusthof heeft op het NK in Beekbergen goed gepresteerd, terwijl hij een jonger paard moest inzetten. Zijn aanwijzing als teamreserve was voor mij daarom een gemakkelijke keuze. Met deze selectie kan ik zes rijders afvaardigen die ons land goed kunnen vertegenwoordigen.”

Behalve de bondscoach vergezellen teamveterinair Albert van Unen en teammanager Monique van der Heijden de selectie.

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)