RAYMOND LETTEBOER EERSTE, ANTONIE TER HARMSEL TWEEDE IN MARATHON BEEKBERGEN

Twentse tweespanrijders heersen

BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het tot zes hindernissen ingekorte parcours, Antonie ter Harmsel nam de tweede plek voor zijn rekening.

Voor Letteboer was het al de derde zege in een terreinrit van dit seizoen. Hij won eerder in Kronenberg en Valkenswaard.

In het tussenklassement rukte Ter Harmsel op van de zesde naar de vierde plaats. Letteboer klom liefst twintig posities in de rangschikking en staat nu zevende.

Als vanouds
Raymond Letteboer was uiteraard verguld met zijn zege in de marathon. “Het ging weer als vanouds”, aldus de menner uit Oud-Ootmarsum. “In hindernis 3 hebben we wat laten liggen en kwamen de paarden wat teveel terug. Ik denk dat ik de winst heb kunnen pakken in hindernis 7, waar we een heel kort lijntje konden nemen waar de anderen dat niet deden. Achteraf had ik liever gehad dat hindernis 4 gewoon in het parcours was gebleven, maar ik snap wel dat de organisatie het besluit heeft genomen die eruit te halen en ook het wegtraject heeft ingekort in verband met de warmte.”

Over de dressuur van een dag eerder kon Letteboer heel wat minder opgewekt zijn. ”De afgelopen dagen was het gevoel wel goed, maar in de ring waren we alles kwijt. Het was heel luidruchtig in de ring en voor een jong paard als Guus was dat wel een probleem. Ik beschouw het toch als een incident, want dit span kan heel goed lopen en moet onder de 50 punten kunnen scoren. Morgen maar kijken welke vaardigheid er staat. Mijn paarden zijn in elk geval topfit, daar kan het niet aan liggen.”

Niets geraakt
Antonie ter Harmsel kon al evenzeer niet anders dan met een tevreden gevoel terugkijken op de marathon. De Rijssenaar: “Het was een mooie wedstrijd en ik heb kunnen rijden zoals ik wilde, De paarden waren fit en ze reden fijn en safe, ik heb niets geraakt. Met 49 punten in de dressuur zat ik er goed bij, al waren er wel twee kleine dingetjes die beter hadden gekund. Dus er zit nog meer in. Ik hoop morgen de vaardigheid foutloos af te sluiten en mogelijk nog wat te klimmen in het klassement.”

Beide Twentse menners zijn serieus kandidaat voor deelname aan het WK in het Duitse Drebkau. Ter Harmsel: “Het lijkt goed, maar het woord is aan de bondscoach.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Raymond Letteboer (boven) © Gerben Olthof Driving Images

 

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)