VOOR ANTONIE TER HARMSEL EN MARK WEUSTHOF BEGINT EK VIERSPANNEN VRIJDAG

Twentse menners zijn er klaar voor

Foto's Antonie ter Harmsel (boven) en Mark Weusthof © Gerben Olthof Driving Images

EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze om 12.52 uur in de ring, Weusthof als tweede erna om 14.12 uur

De twee Twentenaren behoren niet bij de twaalf van de 39 deelnemers die al donderdag het eerste onderdeel van de titelstrijd moeten afwerken. Antonie ter Harmsel lootte startnummer 26, Mark Weusthof 28. De paarden van beide menners uit de regio kwamen woensdag zonder mankeren door de veterinaire keuring.

Voor beiden valt het moeilijk in te schatten op welke positie in het eindklassement ze als individuele rijders mogen mikken. Ter Harmsel: “Het is gewoon afwachten hoe de jury de dressuur waardeert. Dat is altijd een verrassing.” En Weusthof: “Dit seizoen heb ik minder tussen de grote jongens gereden dan in voorgaande jaren, dus heb ik niet zo’n goed beeld waar ik nu sta.”

Vertrouwen
Vertrouwen in een goede afloop hebben de nummers drie en vier van het NK in Beekbergen allebei. Antonie ter Harmsel: “De paarden zijn fit en ze lopen lekker. Het wordt een pittige marathon, maar dat hoort ook, want het is wel een EK. Het terrein ligt er in elk geval prachtig bij, daar is genoeg aan gedaan.”

Streekgenoot Mark Weusthof sluit zich daarbij aan. “Mijn paarden zijn goed te pas, hopelijk gaat de dressuur nu een stuk beter dan in Beekbergen. Ik wil gewoon een goede wedstrijd rijden. De accommodatie hier is super voor elkaar, die ziet er keurig uit.”

Voor Weusthof wordt het EK als bekend zijn laatste internationale kampioenschap. “Ik sta er niet anders in dan anders en wil gewoon mijn wedstrijd rijden. Ik word er veel op aangesproken, maar extra druk voel ik er niet door.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)
»
BEEKBERGEN – Met een zesde plaats in de marathon herstelde Mark Weusthof zich op de tweede dag van het CAI4* Beekbergen uitstekend van zijn mislukte... (29-07-2023)