PAARDEN ANTONIE TER HARMSEL EN RAYMOND LETTEBOER PROBLEEMLOOS DOOR KEURING

Twents menduo is klaar voor het WK

DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders.

In het Duitse Drebkau krijgt Rijssenaar Ter Harmsel daarvoor twee kansen, omdat hij samen met nationaal kampioen Stan van Eijk en Geert Dijkhof ook deel uitmaakt van de Nederlandse equipe, die een gooi doet naar de wereldtitel voor landen.  Letteboer uit Oud-Ootmarsum start net als Theo Timmerman en Carlo Vermeulen als individueel deelnemer. De paarden van het Twentse duo kwamen woensdagochtend probleemloos door de veterinaire keuring.

“Een plaats op het podium is wel een mooi doel”, vindt Antonie ter Harmsel. “Ik hoop dat het ons met het team lukt. Maar daarvoor zullen we alle drie heel goed ons best moeten doen. Vooral de Hongaren hebben een erg goede ploeg en ook de Duitsers zijn zeer sterk.”

Niet te verslaan
Individueel lijkt de mondiale titel op voorhand weggelegd voor de Hongaar Martin Hölle, die bij de tweespannen regeert zoals Boyd Exell dat doet bij de vierspanrijders. “Normaal gesproken is hij niet te verslaan. Hij heeft een veel hoger budget dan wij en in de dressuur slaat hij meestal al zo’n gat dat hij normaal gesproken niet meer in te halen valt.”

Ter Harmsel kan lastig inschatten aan welke individuele klassering hij mag denken. “Dat is moeilijk vooraf te zeggen. Een WK brengt altijd een wat andere spanning met zich mee en ook de jurering is vaak net even anders dan normaal. Een klein foutje en je bent weg, dat kan altijd gebeuren. Het is een beetje afwachten. Maar de paarden zijn fit, dus ik hoop dat ik een aardige dressuurproef kan rijden en daarna de wedstrijd netjes kan opbouwen met een goede marathon en een sterke vaardigheid.”

Wel gehoopt, geen tegenvaller
Raymond Letteboer deed het dit seizoen meer dan voortreffelijk in de marathons, maar werd door bondscoach Ad Aarts niet opgenomen in de equipe. “Natuurlijk had ik het wel gehoopt, maar ik vind het zo ook goed. Een echte tegenvaller was het ook weer niet, omdat mijn dressuur nog niet stabiel genoegen is en daarbij nu en dan nog wel wat hapert. Ik heb er een jong paard bij en dat moet zich allemaal nog een beetje zetten. De laatste trainingen liepen echter goed, dus ik heb er wel vertrouwen in. Ik probeer altijd bij beste tien of vijftien te komen. Dat zou moeten kunnen, al is de concurrentie vrij groot. Er zijn veel menners die je het jaar door nog niet bent tegengekomen en van wie je niet weet wat ze momenteel kunnen. Martin Hölle zal het wel weer winnen, aan hem kunnen we ons toch niet spiegelen. Die moet je dom laten rijden, want bij hem kom je toch niet in de buurt.”

Hij voegt er aan toe: “Met een plek in de top tien ben ik hoe dan ook tevreden. Als ik in de dressuur rond de 55 punten rijd ook. En ik hoop op een goede vaardigheid. Als de marathon gaat zoals alle wedstrijden van dit seizoen, ben ik dik tevreden.”

Raymond Letteboer, in Drebkau bijgestaan door vrouw Marianne,  Silke Kamphuis en Roel Beugeling, begint donderdag om 10.50 uur aan het WK met de dressuurproef. Antonie ter Harmsel, die zich verzekerd weet van de steun van moeder Tineke, vader Herman en Frank Plas, komt pas vrijdagmiddag om 15.35 uur voor het eerst in actie. Op zaterdag volgt voor beiden de marathon en het WK wordt zondag afgesloten met de vaardigheid.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Raymond Letteboer (boven) en Antonie ter Harmsel tiujderns de keuring © Krisztina Horvath/www.hoefnet.nl

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)