TWENTSE MENNERS ALS VERWACHT INDIVIDUEEL DEELNEMER IN EXLOO

Ter Harmsel en Weusthof naar EK

Foto Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images

ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd wordt van 23 tot en met 27 augustus gehouden op het hippisch centrum in de Drentse plaats.

Ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden eind juli bij het recente NK in Beekbergen als derde en vierde. IJsbrand Chardon ontbrak toen op het appèl. Bij de vierspannen wordt het Nederlands team gevormd door de individuele titelverdediger Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde. Deze vierspanrijders vormden twee jaar geleden ook het team dat EK-goud veroverde. Behalve de teamleden komen er ook vijf individuele rijders aan de start in Exloo. Ook Edwin van der Graaf, Hans Heus en Harry Streutker komen aan de start.

Bondscoach Ad Aarts: “We gaan rijden met een sterk team, dat kan scoren in de dressuur, marathon en vaardigheid. Het is mooi dat er ook veel individuele rijders kunnen deelnemen. Het is een bewuste keuze van de KNHS dat ook zij een keer aan een groot kampioenschap in eigen land kunnen meedoen. Dat stimuleert en motiveert niet alleen de menners, bij deze dure sport kunnen ze met hun deelname aan het EK hun sponsors dicht bij huis wat bieden. Mijn insteek is een gouden medaille met het team en ik hoop dat er meer dan één Nederlandse rijder op het individuele podium staat.”

Marijke Hammink
Eerder werd al bekend dat Marijke Hammink haar wereldtitel bij de vierspannen pony’s zal verdedigen. Het WK voor enkel-, twee- en vierspannen pony’s is van 29 augustus tot en met 3 september 2023 in Oirschot. Ook tweespanrijdster Rodinde Rutjens verdedigt in Brabant haar wereldtitel.

In de aanloop naar de WK-selectie waren er twee observatiewedstrijden voor de ponyspannen: het NK in Hellendoorn en de wedstrijd in Wierden. De bondscoach heeft bij  het vaststellen van zijn selectie niet alleen de uitslagen meegewogen, maar ook gelet op de fitheid van de pony’s en rijders.
In de landenwedstrijd verdedigt het team van Ad Aarts op eigen bodem het WK-goud uit 2021. Het Nederlandse team bestaat uit twee menners per rubriek, dus zes in totaal. Voor het teamresultaat telt steeds het resultaat van de beste enkelspanrijder, beste tweespanrijder en beste vierspanrijder per onderdeel.

Foto Marijke Hammink (hieronder) © Gerben Olthof Driving Images

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)
»
BEEKBERGEN – Met een zesde plaats in de marathon herstelde Mark Weusthof zich op de tweede dag van het CAI4* Beekbergen uitstekend van zijn mislukte... (29-07-2023)