VIERSPANRIJDER UIT ROSSUM WIL PLEK VOOR EK METEEN VEILIG STELLEN

Mark Weusthof: ‘Direct aanwezig zijn’

Mark Weusthof tijdens de demonstratie van zondag, met naast zich op de bok Maria Siemerink.

ROSSUM - Voor Mark Weusthof is het EK in augustus in Exloo het grote doel voor dit seizoen. “Ik wil me daar echter niet alleen voor kwalificeren, maar er ook goed presteren”, meldde de vierspanrijder uit Rossum zondag tijdens zijn traditionele open dag voor sponsors, relaties en belangstellenden.

Tijdens de traditioneel prima bezochte bijeenkomst aan de Weeldbaan in Rossum liet Weusthof weten dat de jaargang 2023 er een moet worden, waarin hij zich wil revancheren voor zijn weinig overtuigende WK van 2022 in Italié. “Dat was wat halfbakken. Het was een WK zoals het op dat niveau hoort te zijn, alleen kwam dat mij niet zo goed uit. Het NK daarvoor liep nog prima. Kensington was voor het eerst mee en we werden derde.” Bij het WK bleek hij toch nog wat te weinig ervaring te hebben. Weusthof eindigde ‘slechts’ als 24ste.
“Dat was lastig voor een nieuw paard. Maar niet gaan was geen optie. Nu is hij een jaar verder. Kensington is gewoon heel goed en ik zet hem nu in alle drie onderdelen in. Hij is een belangrijke pion. Ik had gehoopt dat Mexx al verder zou zijn. Hij is zo’n beetje mijn oogappel, maar gaat pas zijn eerste seizoen in. Hij moet mijn troef worden in de dressuur. In mijn eerste wedstrijd van dit jaar, half april in Kronenberg, kies ik nog voor de opstelling van het WK. Ik wil direct aanwezig zijn, want het is een kwalificatie voor het EK en daar moet ik mijn hachje veilig stellen. Ik heb ontzettend veel vertrouwen in vooral mijn marathon en vaardigheid.”

Hij vervolgt: “Een EK in eigen land is altijd mooi en zeker als het ook nog redelijk in de buurt is. Het is iets om naar uit te kijken. Natuurlijk moet ik me nog wel eerst kwalificeren. Maar als me dat niet lukt, heb ik er ook niets te zoeken.”

Mooiste marathon
Voorafgaande aan het EK reist hij onder meer weer af naar het Duitse Lähden, de accommodatie van de Duitse topper Christoph Sandmann. “Dat is de mooiste marathon van heel Europa, die dit jaar op zondag wordt verreden. En het is ook maar een half uurtje van hier.”

In 2022 kregen de menners te maken met scherpere tijden in de vaardigheid, wat ook nog eens gepaard ging met een smallere spoorbreedte van de koetsen. Mark Weusthof: “In Valkenswaard gingen er twee ballen af in de kegeltjesproef, maar verbeterde ik wel mijn positie. Ik werd tiende, waar het net zo goed zesde had kunnen zijn. Nul rijden in het laatste onderdeel is niet vanzelfsprekend meer. Er rijden er nog maar heel weinig nul, je moet nu veel meer naar je klassement kijken.”

Met Exloo als stip op de horizon…

Meer Mennen

BORNEM – Eline Mentink kende afgelopen weekend een redelijk debuut op het niveau van het CAI3* in het Belgische Bornem. In een veld van achttien... (22-05-2023)
WINDSOR – Rens Egberink reed afgelopen weekend naar het mooiste succes uit zijn carrière als tweespanrijder. De net over de grens in Bentheim... (16-05-2023)
LÄHDEN - Mark Weusthof sloot het CAI3* Lähden maandag bij de vierspannen af met een nette gedeelde vijfde plaats in de vaardigheidsproef. Met drie... (01-05-2023)
LÄHDEN – Marijke Hammink lijkt in het Duitse Lähden op weg naar haar zoveelste overwinning, maar allerminst zeker is die met de vaardigheid voor de... (30-04-2023)
KRONENBERG – Eline Mentink, eerder dit seizoen al de beste in Exloo, was dit weekend ook bij het CAI2* Horse Driving Kronenberg een klasse apart bij... (16-04-2023)
KRONENBERG – Rens Egberink klom zaterdag na de marathon bij de tweespannen een plekje  tijdens het CAI3* Horse Driving Kronenberg. De menner uit... (15-04-2023)
KRONENBERG – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel bezetten bij de vierspannen na de dressuur posities in de uitgerekte middenmoot tijdens CAI3* Horse... (14-04-2023)
DEURNINGEN – Een van de mooiste complimenten die Eline Mentink zondag na haar zege in het CAI2* bij de tweespannen in ontvangst mocht nemen kwam van... (30-03-2023)
DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel konden ook in de afsluitende vaardigheidsproef van het WK vierspannen in Pratoni del Vivaro... (25-09-2022)
Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel moesten zaterdag tijdens de marathon van het WK vierspannen genoegen nemen met bescheiden... (24-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Bij het WK vierspannen is Mark Weusthof veroordeeld tot een inhaalrace. De menner uit Rossum kreeg voor zijn dressuurproef in... (23-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Voor Mark Weusthof begint het WK vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro vrijdag met zijn optreden in de dressuur. De... (22-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Antonie ter Harmsel kijkt tevreden terug op zijn debuut bij het WK vierspannen in het onder de rook van Rome gelegen Pratoni del... (22-09-2022)
SAASVELD – In zijn woning in Saasveld is woensdag Gerard Paus op 79-jarige leeftijd overleden. Gerard Paus was de eerste voorzitter van de Stichting... (20-08-2022)
ERMELO - Marijke Hammink prolongeerde dit weekend in Wierden haar nationale titel bij de vierspannen pony’s. Marloes van ’t Veld pakte zilver met... (15-08-2022)
ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse... (05-08-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel... (31-07-2022)
BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van... (30-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)