VIERSPANRIJDER UIT ROSSUM WIL PLEK VOOR EK METEEN VEILIG STELLEN

Mark Weusthof: ‘Direct aanwezig zijn’

Mark Weusthof tijdens de demonstratie van zondag, met naast zich op de bok Maria Siemerink.

ROSSUM - Voor Mark Weusthof is het EK in augustus in Exloo het grote doel voor dit seizoen. “Ik wil me daar echter niet alleen voor kwalificeren, maar er ook goed presteren”, meldde de vierspanrijder uit Rossum zondag tijdens zijn traditionele open dag voor sponsors, relaties en belangstellenden.

Tijdens de traditioneel prima bezochte bijeenkomst aan de Weeldbaan in Rossum liet Weusthof weten dat de jaargang 2023 er een moet worden, waarin hij zich wil revancheren voor zijn weinig overtuigende WK van 2022 in Italié. “Dat was wat halfbakken. Het was een WK zoals het op dat niveau hoort te zijn, alleen kwam dat mij niet zo goed uit. Het NK daarvoor liep nog prima. Kensington was voor het eerst mee en we werden derde.” Bij het WK bleek hij toch nog wat te weinig ervaring te hebben. Weusthof eindigde ‘slechts’ als 24ste.
“Dat was lastig voor een nieuw paard. Maar niet gaan was geen optie. Nu is hij een jaar verder. Kensington is gewoon heel goed en ik zet hem nu in alle drie onderdelen in. Hij is een belangrijke pion. Ik had gehoopt dat Mexx al verder zou zijn. Hij is zo’n beetje mijn oogappel, maar gaat pas zijn eerste seizoen in. Hij moet mijn troef worden in de dressuur. In mijn eerste wedstrijd van dit jaar, half april in Kronenberg, kies ik nog voor de opstelling van het WK. Ik wil direct aanwezig zijn, want het is een kwalificatie voor het EK en daar moet ik mijn hachje veilig stellen. Ik heb ontzettend veel vertrouwen in vooral mijn marathon en vaardigheid.”

Hij vervolgt: “Een EK in eigen land is altijd mooi en zeker als het ook nog redelijk in de buurt is. Het is iets om naar uit te kijken. Natuurlijk moet ik me nog wel eerst kwalificeren. Maar als me dat niet lukt, heb ik er ook niets te zoeken.”

Mooiste marathon
Voorafgaande aan het EK reist hij onder meer weer af naar het Duitse Lähden, de accommodatie van de Duitse topper Christoph Sandmann. “Dat is de mooiste marathon van heel Europa, die dit jaar op zondag wordt verreden. En het is ook maar een half uurtje van hier.”

In 2022 kregen de menners te maken met scherpere tijden in de vaardigheid, wat ook nog eens gepaard ging met een smallere spoorbreedte van de koetsen. Mark Weusthof: “In Valkenswaard gingen er twee ballen af in de kegeltjesproef, maar verbeterde ik wel mijn positie. Ik werd tiende, waar het net zo goed zesde had kunnen zijn. Nul rijden in het laatste onderdeel is niet vanzelfsprekend meer. Er rijden er nog maar heel weinig nul, je moet nu veel meer naar je klassement kijken.”

Met Exloo als stip op de horizon…

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)