NATIONAAL KAMPIOEN RAYMOND LETTEBOER AAN VOORAVOND WK TWEESPANNEN 

‘Gewoon doen en rustig blijven’ 

Raymond Letteboer

KRONENBERG – Met het tweespan waarmee hij onlangs voor de tweede keer in zijn loopbaan de nationale titel veroverde, is Raymond Letteboer net als streekgenoot Antonie ter Harmsel van 9 tot en met 12 september een van de regionale troeven bij het WK tweespannen in het Limburgse Kronenberg.

Beide Twentenaren zijn serieuze kanshebbers om te worden opgenomen in de driekoppige equipe, die ook een gooi doet naar de winst in de landenwedstrijd. Bondscoach Ad Aarts neemt daarover naar verwachting na de veterinaire keuring van de paarden op woensdag een beslissing. Twee jaar geleden was Raymond Letteboer reserve bij het WK in Drebkau, waar Oranje met Antonie ter Harmsel goed was voor zilver.

De 41-jarige Letteboer kijkt met vertrouwen uit naar de mondiale titelstrijd. De menner uit Oud Ootmarsum: “De paarden zijn goed te pas en fit. Ik moet ze nu gewoon in vorm houden, geen gekke dingen doen en rustig blijven.” 

Landenavond
Letteboer reisde maandag af naar de fraaie accommodatie van De Peelbergen, waar op dinsdag de traditionele landenavond wordt gehouden. “Dan komen de deelnemers uit alle landen, de grooms, juryleden en coaches bij elkaar. Iedereen neemt dan drankjes en hapjes van het eigen land mee. Het is altijd een gezellige aftrap voor de wedstrijd.” 

Raymond Letteboer nam drie paarden mee naar Limburg. Dat zijn de elfjarige zelf gefokte en opgeleide Guus, de dertien jaar oude eveneens zelf opgeleide Charlie en de al negentienjarige Viandor. Guus komt op alle onderdelen uit, Charlie wordt alleen ingezet in de dressuur, Viandor werkt met Guus de vaardigheid en marathon af.

“Met het team gaan we sowieso voor een medailleplek”, zegt Letteboer. “Individueel mik ik op een plaats bij de beste tien, vijftien in het veld van honderd tweespannen uit 22 landen.” 

Voor Letteboer is het zaak in de dressuur de achterstand op de specialisten beperkt te houden. “Dressuur is niet mijn sterkste punt, ik moet het vooral van de marathon en de vaardigheid hebben. Er zijn tweede nieuwe hindernissen in het parcours zoals we dat kenen, maar de andere zes zullen ongetwijfeld anders gepijld zijn dan eerder het geval was.”

Het WK tweespannen in Kronenberg is het eerste in de historie op Nederlandse bodem. “Geweldig”, vindt Raymond Letteboer. “En supermooi dat het ook met veel publiek kan.” 

Meer Mennen

RIJSSEN – Antonie ter Harmsel is begonnen aan een nieuw avontuur in zijn succesvolle loopbaan als menner. De koetsier uit Rijssen maakt sinds kort... (26-10-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink trok zondag op imponerende wijze haar wereldtitel vierspannen pony’s over de streep. Na de winst in de marathon was... (19-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink ligt na twee onderdelen bij het WK vierspannen pony’s op goudkoers. De Bornerbroekse won overtuigend de marathon en... (18-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink is het WK vierspannen pony’s in het Franse Le Pin au Haras goed begonnen. In de dressuur eindigde de menster uit... (17-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marloes van ’t Veld is woensdag bij het WK eenspannen voor pony’s goed van start gegaan. Haar dressuurproef met Brandon (Nebo... (16-09-2021)
KRONENBERG –  Met een keurige vijfde plaats in de afsluitende vaardigheid sloot Antonie ter Harmsel zondag het WK tweespannen in Kronenberg af op een... (12-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel hebben na de marathon tijdens het WK tweespannen nog zicht op een plaats bij de beste tien. In... (12-09-2021)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel vond zichzelf vrijdag na de dressuur bij het WK tweespannen terug op de vijftiende plaats in het veld van liefst 97... (10-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer is donderdag prima begonnen aan het WK tweespannen in Kronenberg. De menner uit Oud-Ootmarsum eindigde op de eerste... (09-09-2021)
KRONENBERG – Twee jaar geleden eindigde Antonie ter Harmsel bij het WK voor tweespannen in het Duitse Drebkau al negende in het individuele... (08-09-2021)
BOEDAPEST -  Mark Weusthof heeft het EK vierspannen in Boedapest afgesloten op een uitstekende zevende plaats. De koetsier uit Rossum eindigde in de... (05-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof is zaterdag via een zesde plaats in de marathon tijdens het EK Boedapest gestegen van de vijftiende naar de negende positie... (04-09-2021)
BOEDAPEST – De eerste missie van Mark Weusthof tijdens het EK vierspannen in Boedapest is geslaagd. De Rossummer wilde het eerste onderdeel van de... (03-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof en zijn team hebben maandag hun intrek genomen in het Kincsem Park van Boedapest. Daar, centraal in de Hongaarse hoofdstad... (31-08-2021)
ERMELO - Bondscoach Ad Aarts heeft zoals verwacht Marijke Hammink uit Bornerbroek opgenomen in zijn selectie voor het WK vierspannen pony’s, dat van... (18-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof kende zondag een perfecte afsluiting van de internationale menwedstrijden in het Duitse Drebkau. Als enige menner slaagde hij... (15-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof bezet dankzij een derde plaats in de marathon na twee onderdelen de vierde positie tijdens de internationale wedstrijd voor... (14-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof beleeft dit weekend zijn generale repetitie voor het EK in Boedapest. In het Duitse Drebkau begon hij met een zevende plaats... (13-08-2021)
TUBBERGEN – Zo’n zeventig deelnemers in bijpassende kledij en begeleiders konden zaterdag genieten van een ingelaste rit met authentieke koetsen door... (09-08-2021)
ERMELO (KNHS) – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof opgenomen in zijn selectie voor het EK vierspannen, van 30 augustus tot en met 5 september in... (06-08-2021)