NATIONAAL KAMPIOEN RAYMOND LETTEBOER AAN VOORAVOND WK TWEESPANNEN 

‘Gewoon doen en rustig blijven’ 

Raymond Letteboer

KRONENBERG – Met het tweespan waarmee hij onlangs voor de tweede keer in zijn loopbaan de nationale titel veroverde, is Raymond Letteboer net als streekgenoot Antonie ter Harmsel van 9 tot en met 12 september een van de regionale troeven bij het WK tweespannen in het Limburgse Kronenberg.

Beide Twentenaren zijn serieuze kanshebbers om te worden opgenomen in de driekoppige equipe, die ook een gooi doet naar de winst in de landenwedstrijd. Bondscoach Ad Aarts neemt daarover naar verwachting na de veterinaire keuring van de paarden op woensdag een beslissing. Twee jaar geleden was Raymond Letteboer reserve bij het WK in Drebkau, waar Oranje met Antonie ter Harmsel goed was voor zilver.

De 41-jarige Letteboer kijkt met vertrouwen uit naar de mondiale titelstrijd. De menner uit Oud Ootmarsum: “De paarden zijn goed te pas en fit. Ik moet ze nu gewoon in vorm houden, geen gekke dingen doen en rustig blijven.” 

Landenavond
Letteboer reisde maandag af naar de fraaie accommodatie van De Peelbergen, waar op dinsdag de traditionele landenavond wordt gehouden. “Dan komen de deelnemers uit alle landen, de grooms, juryleden en coaches bij elkaar. Iedereen neemt dan drankjes en hapjes van het eigen land mee. Het is altijd een gezellige aftrap voor de wedstrijd.” 

Raymond Letteboer nam drie paarden mee naar Limburg. Dat zijn de elfjarige zelf gefokte en opgeleide Guus, de dertien jaar oude eveneens zelf opgeleide Charlie en de al negentienjarige Viandor. Guus komt op alle onderdelen uit, Charlie wordt alleen ingezet in de dressuur, Viandor werkt met Guus de vaardigheid en marathon af.

“Met het team gaan we sowieso voor een medailleplek”, zegt Letteboer. “Individueel mik ik op een plaats bij de beste tien, vijftien in het veld van honderd tweespannen uit 22 landen.” 

Voor Letteboer is het zaak in de dressuur de achterstand op de specialisten beperkt te houden. “Dressuur is niet mijn sterkste punt, ik moet het vooral van de marathon en de vaardigheid hebben. Er zijn tweede nieuwe hindernissen in het parcours zoals we dat kenen, maar de andere zes zullen ongetwijfeld anders gepijld zijn dan eerder het geval was.”

Het WK tweespannen in Kronenberg is het eerste in de historie op Nederlandse bodem. “Geweldig”, vindt Raymond Letteboer. “En supermooi dat het ook met veel publiek kan.” 

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor  vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in... (12-06-2022)
LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen.... (01-05-2022)
KRONENBERG – Marijke Hammink bleek dit weekend weer eens ongenaakbaar bij de vierspannen pony’s. In het Limburgse Kronenberg zegevierde de... (19-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof ontbreekt dit weekend bij de menwedstrijden in het Limburgse Kronenberg. Zijn paard Ferdinand S (roepnaam Fender) is nog niet... (14-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof mocht zich zondag verheugen in een flinke belangstelling voor zijn sponsordag. De vierspanrijder uit Rossum presenteerde zijn... (03-04-2022)
ROSSUM – Na een onderbreking van een jaar vanwege het heersende coronavirus houdt Mark Weusthof komende zondag 3 april weer zijn normaal jaarlijks op... (31-03-2022)
EXLOO – Er stond dit weekend weer eens geen maat op Marijke Hammink tijdens de menwedstrijden in Exloo. De wereldkampioene uit Bornerbroek was veruit... (27-03-2022)
RIJSSEN – Antonie ter Harmsel is begonnen aan een nieuw avontuur in zijn succesvolle loopbaan als menner. De koetsier uit Rijssen maakt sinds kort... (26-10-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink trok zondag op imponerende wijze haar wereldtitel vierspannen pony’s over de streep. Na de winst in de marathon was... (19-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink ligt na twee onderdelen bij het WK vierspannen pony’s op goudkoers. De Bornerbroekse won overtuigend de marathon en... (18-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink is het WK vierspannen pony’s in het Franse Le Pin au Haras goed begonnen. In de dressuur eindigde de menster uit... (17-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marloes van ’t Veld is woensdag bij het WK eenspannen voor pony’s goed van start gegaan. Haar dressuurproef met Brandon (Nebo... (16-09-2021)
KRONENBERG –  Met een keurige vijfde plaats in de afsluitende vaardigheid sloot Antonie ter Harmsel zondag het WK tweespannen in Kronenberg af op een... (12-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel hebben na de marathon tijdens het WK tweespannen nog zicht op een plaats bij de beste tien. In... (12-09-2021)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel vond zichzelf vrijdag na de dressuur bij het WK tweespannen terug op de vijftiende plaats in het veld van liefst 97... (10-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer is donderdag prima begonnen aan het WK tweespannen in Kronenberg. De menner uit Oud-Ootmarsum eindigde op de eerste... (09-09-2021)
KRONENBERG – Twee jaar geleden eindigde Antonie ter Harmsel bij het WK voor tweespannen in het Duitse Drebkau al negende in het individuele... (08-09-2021)
BOEDAPEST -  Mark Weusthof heeft het EK vierspannen in Boedapest afgesloten op een uitstekende zevende plaats. De koetsier uit Rossum eindigde in de... (05-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof is zaterdag via een zesde plaats in de marathon tijdens het EK Boedapest gestegen van de vijftiende naar de negende positie... (04-09-2021)
BOEDAPEST – De eerste missie van Mark Weusthof tijdens het EK vierspannen in Boedapest is geslaagd. De Rossummer wilde het eerste onderdeel van de... (03-09-2021)