TWENTSE VIERSPANRIJDERS SLUITEN NK IN BEEKBERGEN UITSTEKEND AF

Brons Weusthof, Ter Harmsel vierde

Mark Weusthof (rechts) op het podium naast winnaar Bram Chardon. Links Koos de Ronde. Foto © Gerben Olthof Driving Images

BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel eindigde als vierde net naast het podium. Bram Chardon was ongenaakbaar en won alle drie onderdelen, regerend kampioen Koos de Ronde werd tweede.

Achter Chardon pakte Antonie ter Harmsel foutloos een knappe tweede plaats in de afsluitende vaardigheidsproef. Mark Weusthof sloot het kegeltjes rijden als vierde af. Hij kwam alleen 0,24 seconde te laat door de finish, maar de beperkte schade had voor de menner uit Rossum geen nadelige gevolgen voor het klassement. Zijn rit leverde hem zelfs nog twee plaatsen winst op. 

In het eindklassement finishte Weusthof als vijfde, achter Benjamin Aillaud uit Frankrijk en de Amerikaan Chester Weber die hem maar net voorbleef. Ter Harmsel schoof door naar de knappe negende positie in het internationale veld. De Rijssenaar hield vijfde Nederlander Theo Timmerman bijna acht punten achter zich. 

De kans is groot dat beide Twentenaren worden opgenomen in de selectie voor het WK, dat in september in het Italiaanse Pratoni del Vivaro wordt gehouden.

Mark Weusthof: “Ja, ik denk inderdaad dat we ons daar nu wel op mogen voorbereiden, al heeft bondscoach Aarts dat nog niet bevestigd. Het ging vandaag netjes. Het had misschien wel iets sneller gekund, maar daar vloeide geen bloed uit. Vooraf wist ik niet goed wat ik mocht verwachten met Kensington als nieuweling in het span, maar het heeft uitstekend uitgepakt. Eind goed, al goed.”

Dat gold zeker ook voor Antonie ter Harmsel. “Jammer dat Bram Chardon me er in de laatste rit nog af reed, maar het ging heel goed vandaag. Ik ben dik tevreden, het was een heel mooi begin van mijn eerste seizoen als vierspanrijder. Of ik mee mag naar het WK weet ik nog niet, ik neem aan dat er deze week nog wel meer duidelijk wordt. Ik wacht maar af, want zelf heb ik dat niet voor het zeggen.”

Bij de tweespanrijders, die hun NK al enkele weken geleden afwerkten, maakte Rens Egberink indruk. De in Bentheim woonachtige menner reed naar een knappe zesde plek en was daarmee de tweede Nederlander achter nationaal kampioen Ewout Boom. Raymond Letteboer uit Oud-Ootmarsum zat hem uiteindelijk nog dicht op de hielen, maar noteerde als nummer zeven 0,31 strafpunt meer in het eindklassement.

Eindstand vierspannen
1) Bram Chardon (Ned) 127,93
2) Koos de Ronde (Ned) 144,74
3) Benjamin Aillaud (Fra) 146,01
4) Chester Weber (USA) 151,54
5) Mark Weusthof (Ned) 151,74
9) Antonie ter Harmsel (Ned) 160,95)

Eindstand tweespannen
1) Martin Hölle (Hon) 120,37
4) Ewoud Boom (Ned) 144,04
6) Rens Egberink (Ned) 149,74
7) Raymond Letteboer 150,05
 

Meer Mennen

»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)
»
BEEKBERGEN – Met een zesde plaats in de marathon herstelde Mark Weusthof zich op de tweede dag van het CAI4* Beekbergen uitstekend van zijn mislukte... (29-07-2023)
»
BEEKBERGEN – Van de twee Twentse deelnemers aan het NK vierspannen in Beekbergen kwam Antonie ter Harmsel vrijdag aanzienlijk beter voor de dag dan... (29-07-2023)