MARK WEUSTHOF EN ANTONIE TER HARMSEL IN TWEEDE HELFT KLASSEMENT WK

Bescheiden rol van Twentse menners

Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images
Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images

PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel moesten zaterdag tijdens de marathon van het WK vierspannen genoegen nemen met bescheiden posities. Na de rit langs de hindernissen staan ze respectievelijk 23ste en 31ste in het tussenklassement. Er doen 37 rijders mee.

Weusthof stak na afloop de hand in eigen boezem. “Er had veel meer ingezeten. Ik kan misschien als excuus aanvoeren dat het alweer lang geleden is dat op dit hoge niveau heb gereden en alleen in Valkenswaard een wedstrijd heb gehad die qua zwaarte in de buurt kwam. Maar het waren echt twee dikke fouten, die ik mezelf moet aanrekenen, waardoor ik niet hoger sta. Dat was gewoon super stom.”

Vooral op hindernis 5 kende de Rossummer grote problemen. “Daar kwam ik stil te staan, moest ik een extra volte rijden en viel er ook nog een bal af. Waardeloos. En in hindernis 7 wilden de paarden linksaf terwijl ze rechtsaf moesten. Daar had ik gewoon zelf beter moeten doorpakken. Kensington, die nieuw is in mijn span, was in hindernis 3 wel even de weg kwijt, maar deed het verder geweldig. Het enige positieve van vandaag is dat ik er met hem een goed paard bij heb als volgend jaar in Exloo het EK wordt gehouden.”

Voor de bij de vierspannen in de titelstrijd debuterende Antonie ter Harmsel begon de marathon met behoorlijke aarzelingen. Mede veroorzaakt door de wisseling die hij voor de terreinrit moest toepassen. “Zadonis was niet fit genoeg, vandaar dat ik Kornuit heb moeten opstellen. Die had nog niet eerder voorin gelopen. Na de eerste twee hindernissen liep het wel flink beter. Gelukkig hebben de paarden geen schade opgelopen en staan ze weer fit op stal.”

De Rijssenaar sprak na afloop van “een heel zware marathon, echt lastig. Er was nergens een lijn waar je je gemakkelijk rechtdoor kon rijden. Het belangrijkste is dat we heel zijn gebleven. Hopelijk komen we morgen in de vaardigheid wel goed in het ritme.”

Door twee briljante marathonritten van Koos de Ronde (tweede) en IJsbrand Chardon (vierde) staan de Nederlandse vierspanrijders na twee onderdelen bovenaan in het landenklassement van het wereldkampioenschap vierspannen. IJsbrand Chardon is opgeschoven naar de derde plek in het individuele klassement. “Het is goed verlopen vandaag, maar het wordt morgen nog spannend want de verschillen zijn klein”, aldus bondscoach Ad Aarts.

Tussenstand WK
 1)  Boyd Exell (Aus) 150,14 minuspunt
 2)  Michael Brauchle (Dui) 156,18
 3)  IJsbrand Chardon (Ned) 157,47
 5)  Koos de Ronde (Ned) 162,10
 8)  Bram Chardon (Ned) 165,92
23) Mark Weusthof (Ned) 192,60
28) Hans Heus (Ned) 206,03
31) Antonie ter Harmsel (Ned) 213,39

Stand landenteams
  1) Nederland 311,58
  2) Duitsland 314,85
  3) België 335,20

Meer Mennen

DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel konden ook in de afsluitende vaardigheidsproef van het WK vierspannen in Pratoni del Vivaro... (25-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Bij het WK vierspannen is Mark Weusthof veroordeeld tot een inhaalrace. De menner uit Rossum kreeg voor zijn dressuurproef in... (23-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Voor Mark Weusthof begint het WK vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro vrijdag met zijn optreden in de dressuur. De... (22-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Antonie ter Harmsel kijkt tevreden terug op zijn debuut bij het WK vierspannen in het onder de rook van Rome gelegen Pratoni del... (22-09-2022)
SAASVELD – In zijn woning in Saasveld is woensdag Gerard Paus op 79-jarige leeftijd overleden. Gerard Paus was de eerste voorzitter van de Stichting... (20-08-2022)
ERMELO - Marijke Hammink prolongeerde dit weekend in Wierden haar nationale titel bij de vierspannen pony’s. Marloes van ’t Veld pakte zilver met... (15-08-2022)
ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse... (05-08-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel... (31-07-2022)
BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van... (30-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en debutant Antonie ter Harmsel beginnen vrijdag met het onderdeel dressuur aan het NK vierspannen in Beekbergen. Behalve... (28-07-2022)
OIRSCHOT – Marijke Hammink blijft een klasse apart bij de vierspannen pony’s. Ook in Oirschot kon niemand van de concurrentie haar echt bedreigen. (18-07-2022)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in... (12-06-2022)
LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen.... (01-05-2022)
KRONENBERG – Marijke Hammink bleek dit weekend weer eens ongenaakbaar bij de vierspannen pony’s. In het Limburgse Kronenberg zegevierde de... (19-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof ontbreekt dit weekend bij de menwedstrijden in het Limburgse Kronenberg. Zijn paard Ferdinand S (roepnaam Fender) is nog niet... (14-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof mocht zich zondag verheugen in een flinke belangstelling voor zijn sponsordag. De vierspanrijder uit Rossum presenteerde zijn... (03-04-2022)
ROSSUM – Na een onderbreking van een jaar vanwege het heersende coronavirus houdt Mark Weusthof komende zondag 3 april weer zijn normaal jaarlijks op... (31-03-2022)
EXLOO – Er stond dit weekend weer eens geen maat op Marijke Hammink tijdens de menwedstrijden in Exloo. De wereldkampioene uit Bornerbroek was veruit... (27-03-2022)