MARK WEUSTHOF EN ANTONIE TER HARMSEL IN TWEEDE HELFT KLASSEMENT WK

Bescheiden rol van Twentse menners

Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images
Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images

PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel moesten zaterdag tijdens de marathon van het WK vierspannen genoegen nemen met bescheiden posities. Na de rit langs de hindernissen staan ze respectievelijk 23ste en 31ste in het tussenklassement. Er doen 37 rijders mee.

Weusthof stak na afloop de hand in eigen boezem. “Er had veel meer ingezeten. Ik kan misschien als excuus aanvoeren dat het alweer lang geleden is dat op dit hoge niveau heb gereden en alleen in Valkenswaard een wedstrijd heb gehad die qua zwaarte in de buurt kwam. Maar het waren echt twee dikke fouten, die ik mezelf moet aanrekenen, waardoor ik niet hoger sta. Dat was gewoon super stom.”

Vooral op hindernis 5 kende de Rossummer grote problemen. “Daar kwam ik stil te staan, moest ik een extra volte rijden en viel er ook nog een bal af. Waardeloos. En in hindernis 7 wilden de paarden linksaf terwijl ze rechtsaf moesten. Daar had ik gewoon zelf beter moeten doorpakken. Kensington, die nieuw is in mijn span, was in hindernis 3 wel even de weg kwijt, maar deed het verder geweldig. Het enige positieve van vandaag is dat ik er met hem een goed paard bij heb als volgend jaar in Exloo het EK wordt gehouden.”

Voor de bij de vierspannen in de titelstrijd debuterende Antonie ter Harmsel begon de marathon met behoorlijke aarzelingen. Mede veroorzaakt door de wisseling die hij voor de terreinrit moest toepassen. “Zadonis was niet fit genoeg, vandaar dat ik Kornuit heb moeten opstellen. Die had nog niet eerder voorin gelopen. Na de eerste twee hindernissen liep het wel flink beter. Gelukkig hebben de paarden geen schade opgelopen en staan ze weer fit op stal.”

De Rijssenaar sprak na afloop van “een heel zware marathon, echt lastig. Er was nergens een lijn waar je je gemakkelijk rechtdoor kon rijden. Het belangrijkste is dat we heel zijn gebleven. Hopelijk komen we morgen in de vaardigheid wel goed in het ritme.”

Door twee briljante marathonritten van Koos de Ronde (tweede) en IJsbrand Chardon (vierde) staan de Nederlandse vierspanrijders na twee onderdelen bovenaan in het landenklassement van het wereldkampioenschap vierspannen. IJsbrand Chardon is opgeschoven naar de derde plek in het individuele klassement. “Het is goed verlopen vandaag, maar het wordt morgen nog spannend want de verschillen zijn klein”, aldus bondscoach Ad Aarts.

Tussenstand WK
 1)  Boyd Exell (Aus) 150,14 minuspunt
 2)  Michael Brauchle (Dui) 156,18
 3)  IJsbrand Chardon (Ned) 157,47
 5)  Koos de Ronde (Ned) 162,10
 8)  Bram Chardon (Ned) 165,92
23) Mark Weusthof (Ned) 192,60
28) Hans Heus (Ned) 206,03
31) Antonie ter Harmsel (Ned) 213,39

Stand landenteams
  1) Nederland 311,58
  2) Duitsland 314,85
  3) België 335,20

Meer Mennen

»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)
»
BEEKBERGEN – Met een zesde plaats in de marathon herstelde Mark Weusthof zich op de tweede dag van het CAI4* Beekbergen uitstekend van zijn mislukte... (29-07-2023)
»
BEEKBERGEN – Van de twee Twentse deelnemers aan het NK vierspannen in Beekbergen kwam Antonie ter Harmsel vrijdag aanzienlijk beter voor de dag dan... (29-07-2023)