REACTIES UIT DOOR ‘CORONA’ STIL GEVALLEN REGIONALE PAARDENSPORT (4)

'Hobby nu even op laag pitje'

Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische wereld aan het woord over hoe ze deze periode ervaren.

Jan Roelink, jurylid

“Op de eerste plaats: we vervelen ons hier niet. We zijn enorm druk met ons bedrijf in varkens en stieren. Varkens krijgen biggen, slachtvee moet naar de slachterij en nu komt het maisland er weer bij. En thuis rijden we nog wel, de paarden worden doorgetraind. We proberen gezond te blijven en thuis de kost te verdienen. Paardensport is een mooie hobby, maar staat nu even op een laag pitje, meer is er niet van. Onze kleinzoon Stijn rijdt elke middag drie of vier paarden, ze lopen aan de molen en dan houdt het op. Je zit helemaal opgesloten. Dat is heel vervelend, alternatieven zijn er niet. We moeten rustig afwachten en hopen dat het virus jou niet overvalt.

Het is wel jammer allemaal. Ik jureer normaal veel en ik kan ontzettend genieten van paardensport, het is mijn grootste hobby. Afstammingen bekijken vind ik bijvoorbeeld heel interessant. We hebben hier ook veel gefokt, mijn vader was altijd al een enorme liefhebber. Zelf heb ik 46 jaar lang paard gereden en ik geniet er nog steeds van. Ik mag ook graag jureren, zeker als er kwaliteit beoordeeld moet worden. Dat geldt ook voor het goed en zonder ongelukken laten verlopen van een wedstrijd.

Ik ben nu 78 en heb het geluk dat ik nog zo goed kan. Ik hoef nog geen pillen te slikken van de dokter. Eenmaal per jaar moet ik naar de APK-keuring. Ik werk elke dag nog van half zeven ’s ochtends tot ’s avonds. Ik begin de dag met een ei en eindig met een Beerenburg….”

Lees meer in ons DOSSIER CORONA

Meer Coronacrisis

BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (10-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (07-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (06-04-2020)