REACTIES UIT DOOR ‘CORONA’ STIL GEVALLEN REGIONALE PAARDENSPORT (6)

'De hele zaal maar opgeknapt'

Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam.

Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische wereld aan het woord over hoe ze deze periode ervaren.

Marleen Franken Volmerink, eigenaresse Ankerhal Saasveld

“Bij ons zit niet alleen de manege, maar ook nog eens de hele horeca op slot. Er komen dus geen centjes binnen. We maken nu maar van de nood een deugd en zijn in de zaal nu het behang aan het afhalen om die een opknapbeurt te kunnen geven. De planning was om dat in fases te doen, maar nu doen we dat maar meteen helemaal. Gemiddeld staan er driehonderd stoelen, we doen het met eigen handjes. Vanaf half maart zijn ook de evenementen verboden. Het extra lange weekend van Pasen is helemaal foetsie, en ook Hemelvaart en Koningsdag vallen in het water. Het vrijspringen in de hal niet is doorgegaan en het apres-skifeest dat de jongens van Leuveld organiseren is voorlopig naar september doorgeschoven.

Soort nevendienst
Normaal hebben we in de manege, als er geen evenementen of lesavonden zijn, van ’s morgens tot ‘s avonds oefenspringen. Ook dat is weggevallen. We hebben alleen nog een handjevol pensionklanten. Maar dat is een soort nevendienst en vooral hobby.

Wat we nog wel mogen is eten bezorgen. Dat hebben we nooit eerder gedaan, maar doen we vanaf deze week wel. We hebben flyers laten drukken voor simpele menu’s. We mogen van geluk spreken dat we in Saasveld een hechte gemeenschap hebben en dat iedereen je wel op een of andere manier wil helpen.”

Lees meer in ons DOSSIER CORONA

Meer Coronacrisis

BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (10-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (08-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (07-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (06-04-2020)