MANEGE SNORREWIND ZAMELT ONDANKS CORONA WEER PRACHTIG BEDRAG IN 

Toch ruim elf mille voor Villa Joep

Erna Bronsvoort van Manege Snorrewind en Jelle Renes van Villa Joep.

MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep.

Snorrewind zamelt al een aantal jaren geld in voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Vanwege corona kon een aantal acties, waaronder het grootste evenement -de Hippolon- in 2020 niet doorgaan. Toch werden weer diverse inzamelingsacties op creatieve wijze op touw gezet door ruiters, vrijwilligers en het team van Snorrewind.

De jaarlijkse kerstbakjesavond werd vervangen door een bestelsite voor kerstbakjes, waarmee Jeannette Hargeerds actief aan de slag ging. Ook hield zij een kerstworkshop voor kleine groepjes. De jaarlijkse spooktocht kon evenmin doorgang vinden. Het organiserende team bedacht daarop een thuisbingo en een pubquiz en zamelde een groot bedrag in. Omdat een groot deel van het jaar de kantine niet geopend was, werd er van de fooienpot ook niets verwacht. Groot was de verbazing dat deze, mede door een aantal grotere giften, toch goed gevuld bleek.

Oliebollen
Eén van de jongere deelnemers aan de Hippolon, de negenjarige Sanna Schrijver, hield samen met haar klasgenootjes een flesseninzamelingsactie om zo toch iets voor de zieke kinderen te kunnen betekenen. Ook de oliebollenbakgroep die al vele jaren oliebollen stond te bakken op de veranda van Snorrewind had een bestellijn opgezet, zodat liefhebbers op oudejaarsdag toch hun geliefde sponsorbollen konden afhalen. Dit jaar werd er niet zelf gebakt, maar leverde de Almelose bakker LEO de lekkernijen aan. 

Kyra Bouwhuis en haar opa zorgden op bestelling weer voor huisgemaakte rookworst en balkenbrij. Tijdens de eerste lockdown organiseerden noodnoabers Snorrewind en De Poppe samen een Drive-through over het terrein van beide bedrijven. Tijdens de rit konden vanuit de auto tulpen en schnitzels gekocht worden en ging hiervan een mooi bedrag naar Stichting Villa Joep. 

Er werden zelfgemaakte kerstkaarten verkocht en er was een inzamelingsactie van Kerstbomen met kluit. De jaarlijkse oudejaarsborrel kon niet gehouden worden, maar de manege riep haar ruiters op om rond vijf uur via social media naar een mooie film te kijken met het bijzondere jaaroverzicht van de manege en ook de uitreiking van een symbolische cheque aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep.

Renes was zichtbaar verrast door het mooie bedrag van € 11.094,50. Ondanks dat het de helft van het opgehaalde bedrag van 2019 was, sprak Jelle toch van een record. “Juist in coronatijd is het fantastisch om te zien dat mensen zich nog steeds zo inzetten voor dit goede doel.”

Een arm, een knuffel
Ook gaf hij aan dat, zoals bij de meeste goede doelen, de donaties in het afgelopen jaar logischerwijs terugliepen. “Maar”, sprak Renes, “neuroblastoom houdt geen rekening met corona, en denk aan de zieke kinderen die geen opa’s en oma’s aan het bed kunnen ontvangen. Ouders die de zo nodige steun uit de familie en omgeving slechts via omwegen kunnen ontvangen. Een arm, een knuffel, het is zo belangrijk”, zei hij helaas uit eigen ervaring. 

Jelle Renes bedankte iedereen die op welke manier ook een grote of kleine bijdrage deed voor genezing van neuroblastoom kinderkanker. 

Zie de film en de toespraak van Jelle Renes zijn te zien op het YouTube-kanaal van Manege Snorrewind Markelo.

 

Video: 

Meer Coronacrisis

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (10-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (08-04-2020)