WESLEY MULDER HEKELT ANONIEME ROL FEDERATIE IN INFORMATIEVOORZIENING OVER CORONA

‘KNHS moet actiever communiceren’

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook Nederlandse ruiters weer aan evenementen over de grens mogen deelnemen. Het antwoord stemde hem niet bepaald gelukkig. “De bond moet beter communiceren.”

Wesley Mulder, wiens bedrijf WM Sporthorses in Saasveld is gevestigd, doet op zijn Facebookpagina uitgebreid verslag van zijn contact met het federatiebureau in Ermelo. “Als antwoord kreeg ik dat het van de KNHS geen probleem was, maar dat ze niet wisten of het van de Nederlandse staat wel mocht. Ik vind dit wat vreemd aangezien de KNHS centraal staat voor paardensportend Nederland. Dan lijkt het me dat je daar meteen induikt. Ik moest dan het RIVM maar benaderen. Maar het is toch van de zotte, dat elke sporter dat dan zelf moet gaan doen, terwijl de bond dat in een keer aan iedereen duidelijk kan maken?

Daarna stelde ik de tweede vraag. Ik heb een universele startpas van 1575 euro per jaar, waar ik nu in plaats van twaalf maanden als het zo doorgaat maar zes maanden gebruik van kan maken, ervan uitgaande dat 1 september de concoursen weer beginnen. Wat gebeurt er met deze kostenpost, nu ik geen tot zeer weinig handel kan doen omdat ik mijn paarden niet op concoursen kan laten zien, minder paarden van klanten heb omdat ze niet naar concoursen kunnen, enzovoort.” 

Maar een mailtje sturen
“Nou zeur ik niet over één startpas, maar een bedrag van 1575 lijkt me de moeite waard om de mogelijkheden te bespreken. Het antwoord was: hier kunnen we niks mee doen, die gaan we niet crediteren. Een goede optie had me geleken om voor het jaar 2021 mijn universele startpas in prijs te reduceren. Dat crediteren op dit moment niet lukt, maar dat ze zeker de opties willen bekijken hoe ze me tegemoet zouden kunnen komen. Maar nee… En mocht ik er iets over willen indienen, dan moest ik maar een mailtje sturen naar info@knhs.nl
Wat mij nou bevreemdt is dat voor mijn gevoel voor de particuliere paardensporter verscheidene zaken geregeld worden, zoals online trainingen en online dressuurwedstrijden. Maar voor diegene die hun brood moeten verdienen met paardensport of handel , wordt zo lijkt het, niks geregeld.
Mij zou het toch fijn lijken als je in elk geval de bedrijfsmatige paardensport beter zou informeren en die het gevoel zou geven dat je er voor ze bent. Ik denk dat velen van ons dan al een ander gevoel bij de bond en de situatie hebben. In elk geval het gevoel krijgen van saamhorigheid en er zijn voor alle leden zou al heel fijn zijn. Nu zit iedereen licht gefrustreerd te wachten op hopelijk betere tijden.”

Leuke dingen binnen ‘nieuwe normaal’
“Ik ben mij er goed van bewust dat gezondheid nummer 1 is in dit verhaal. Maar ik denk dat het binnen onze sport mogelijk moet zijn dat er toch weer wedstrijden komen zonder hierbij mensen in gevaar te brengen met hun gezondheid en dat je met elkaar toch misschien weer leuke dingen kunt organiseren binnen het ‘nieuwe normaal’. Mits we ons daar hard voor maken.
Ik begrijp dat ook de KNHS ook afhankelijk is van de wetgeving, maar als ze in elk geval al beter zou communiceren over waar ze mee bezig is en wat ze voor ons doet, zou het begrip denk ik al groter zijn. Wachtend op betere tijden en elke dag bezig met mijn passie en werk, hoop ik dat de KNHS nu meer gaat ventileren en voor het gevoel iets terug gaat doen voor de paardensporter. Van jurylid tot parcoursbouwer, van ruiter tot groom, van sponsor tot concoursorganisatie en van trainer tot eigenaar!”

Wesley Mulder stelt met nadruk dat het hem niet om een vergoeding te doen is. “Als de bond netjes uitlegt dat ze het geld nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze ons zo snel mogelijk weer aan het rijden krijgt, heb ik daar geen enkel probleem mee. Maar de antwoorden die ik nu kreeg, vond ik stom.  Daarom leek het me goed op deze manier de discussie maar eens op gang te brengen, dat wil wel eens helpen. Als er concoursen zijn, gaat de hele boel weer een beetje draaien. Nu staan paarden alleen maar ouder te worden.”

Reactie KNHS
Algemeen directeur Theo Fledderus van de KNHS reageerde ondertussen al op de website van de federatie op de kritiek van Wesley Mulder. Deze is te lezen op https://bit.ly/2YYy71s

Foto Wesley Mulder © Kiek4Fun

Meer Coronacrisis

BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (10-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (08-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (07-04-2020)
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (06-04-2020)