LUCAS PORTER TROEFT IN ZWOLLE BUURMAN JEROEN DUBBELDAM AF

De leerling klopt zijn meester

ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het parcours over 1,50 meter op tijd in de Big Tour van het CSI3 zijn coach Jeroen Dubbeldam de baas.

Met zijn dertienjarige vosmerrie Diamonte Darco (v. Unbelievable Darco) reed de in Weerselo woonachtige Amerikaan 1,48 seconde sneller rond dan zijn buurman, die de twaalf jaar oude vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) onder het zadel had. Michael Greeve eindigde als derde met Big Star Jr.

De aftrap van Jumping Zwolle afsluiten met een eigen zege. Dat was het plan van concoursambassadeur Jeroen Dubbeldam, maar zijn eigen pupil Lucas Porter stak daar donderdagavond een stokje voor. “Jeroen kan niet alles winnen, nu is het mijn beurt. Hij wordt oud en langzaam”, geint de pas 21-jarige Amerikaan die bij hem naast de deur woont in Weerselo. “Onacceptabel”, lacht de trainer als hij zijn paard naar stal brengt.

Dubbeldam en de organisatoren werden op de openingsdag overladen met complimenten over het evenement in de IJsselhallen. “Het is een super concours. Jeroen heeft er veel werk ingestoken samen met de andere organisatoren en alles is tot in de perfectie voorbereid. Jeroen was gemotiveerd om hier te winnen, maar ik ook”, vertelt Lucas Porter, die samen met zijn broer Wilton bijna drie jaar bij de topruiter traint.

Living Legend
“Als we iets bij Jeroen geleerd hebben is dat we zelf een paard kunnen klaarmaken voor een wedstrijd die we willen winnen. Jeroen kan dat als geen ander. Een Living Legend van een coach. Hij plant maanden, zo niet jaren, vooruit om een rubriek of medaille te winnen en brengt dat over op ons. Zo wilde ik graag hier een rubriek winnen en dat is dan gelukt. Mijn paard Diamonte Darco is in supervorm en ik kon hier en daar een galopsprong minder rijden. Nu nog kijken welk paard ik in de Grote Prijs op zondagmiddag ga rijden, want C Hunter sprong hier ook heel goed.” 
Porter pakte met zijn zege 2.500 euro mee, voor Dubbeldam lag er 2.000 euro klaar.

In de Medium Tour over 1,40/1,45 meter bezette Hendrik Jan Schuttert met de achtjarige schimmelmerrie Farmers Proud HS (v. Verdi) een keurige tweede plaats en finishte Peter Olthof met zijn tienjarige bruine merrie Dokyra Fortuna (v. Cantuirano) even netjes als derde. Beiden moesten het echter op snelheid royaal afleggen tegen de razendsnelle Richard Howley op Farianne. Remco Been legde beslag op de tiende plek met de negenjarige bruine ruin Eurocool’s Apple.

Peter Olthof
Peter Olthof haalde nog twee keer een derde prijs op. Met de elfjarige schimmelmerrie Shakira Z (v. Sandro Boy) deed hij dat in de Small Tour over 1 ,35 meter op tijd, waarin Bart Bles met Evabellie W de snelste was. Fabienne Roelofsen boekte met de bruine ruin Canto Bruno de zesde notering, terwijl Sjaak Sleiderink met de bruine hengst Euro Esh negende werd.

Op iets meer dan anderhalve seconde van winnaar James Paterson-Robinson met Darobi greep Olthof met de tienjarige schimmelhengst Diablo Blue HS (v. Mr. Blue) de derde stek in de Big Tour van het CSI1. Jeanette Corbeek werd vierde met de schimmelmerrie Eternal Flame, Bart Haselbekke vijfde met de bruine ruin Dorus.

Jan Schuttert noteerde met de zevenjarige bruine ruin Good Farming HS een derde plek in de Small Tour over 1,25 meter (twee fasen). Jessie Wiefferink werd met de schimmelmerrie My Lady vijfde in deze door Tonny Leeuwen op Empafee gewonnen rubriek.

Foto Lucas Porter met Diamonte Darco © Digishots

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)