CHARLOTTE STEENBEEKE OVER HAAR OPTREDENS BIJ DE GOLDEN OLDIES

‘Het was een hilarisch leuke tijd’

Charlotte Steenbeeke met haar schimmel Bommel, waarmee ze twee keer won bij de Golden Oldies. Foto © Pleun Steenbeeke.   

TUBBERGEN - De maandagavond van de Schröder Masterclass is ingeruimd voor de Golden Oldies, de ruiters en amazones van veertig jaar en ouder. Steevast een leuk onderdeel van het festijn op het Tubbergse kerkplein.
 

Want natuurlijk gaat haar werk op Stal De Jufferbeek, die ze vanaf 1992 met haar zeven jaar oudere zus Mirjam bestiert, gewoon door.  “Vanaf 1999 zijn we ook zorgboerderij. Echt super leuk om te doen.” Vraag het maar aan bijvoorbeeld Charlotte Steenbeeke, die vier keer deelnam en na een derde en tweede plaats met Weerlicht tweemaal zegevierde met de schimmel Bommel. “Het was een hilarisch leuke tijd”, kijkt ze erop terug. “Het eerste jaar was ik stik zenuwachtig. Je moest inrijden op gras en dan zo’n kleine piste in met al die mensen eromheen. Mijn hele fanclub ging mee, haha. Maar super gaaf en helemaal als je wint. Dat is toch het leukste…”

Na haar eerste deelname besloot ze aanvankelijk niet meer mee te doen. “Maar ik liet me toch weer overhalen. In elke ronde worden de hindernissen wat hoger, uiteindelijk zijn ze geloof ik 1,30 meter hoog. Tja, als je foutloos blijft ga je er ook voor, dan komt toch je winnaarsmentaliteit weer boven. Ik ga niet alleen voor de fun op een paard zitten.”

‘Zó trots op mezelf’
Nadat ze vanaf haar vijfde jaar op een pony kwam te rijden, stapte ze op haar zeventiende over op de paarden. “Op het Pandoer in Lattrop reed ik voor het eerst in de klasse Z, nadat ik daar al in de klasse M had meegereden. Jos Lansink eindigde achter mij. Ik was zó trots op mezelf…”
Maar wedstrijden rijden doet ze, ondertussen 56, niet meer. Zoals ze ook haar functies als secretaresse van rijvereniging De Bögelscamp en van de Twente Cup heeft opgegeven.

“Ik ga golfen”, zegt ze resoluut. “Al onze vrienden doen dat al en nu wil ook ik mijn GVB (golfvaardigheidsbewijs, red.) halen. Maar thuis longeer ik nog wel paarden en help ik met het management. En ik ga nog geregeld als coach mee met Roderick van den Engh, de zoon van mijn zus Miriam.”

Onderste foto: Charlotte Steenbeeke reikt in 2017 de Twente Cup uit aan winnaar Bas van der Aa. 

Meer Schröder Masterclass

»
ALBERGEN – Conor Drain heeft na tien jaar Stal Het Dikkerbos van Conny en Joy Viscaal in Albergen verlaten. De in Tubbergen woonachtige Ierse ruiter... (20-11-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
De strijd om de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass eindigde zaterdagavond in een zege voor het team van The Cube Shop, bestaande uit de... (19-08-2023)
»
Paarden spelen een belangrijke rol binnen de familie Haarhuis uit Harbrinkhoek. Vader René en moeder Nicole waren actief in de sport, hun kinderen... (18-08-2023)
»
De springtuin voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen is op de maandag van de Schröder Masterclass het domein van de strijd tussen de Golden... (17-08-2023)
»
De rol van parcoursbouwer bij de Schröder Masterclass wordt al een jaar of vijf vertolkt door Benjo Plegt. Op de Langevener rust de schone taak voor... (17-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
Om bekendheid te genereren voor een evenement is een goede pr via vooral de social media steeds meer van belang. Bij de Schröder Masterclass is de... (16-08-2023)
»
De Heeren van Aemstel Band gaat er zaterdag 19 augustus ongetwijfeld voor zorgen dat het dak er (figuurlijk) af gaat in de grote feesttent naast ‘t... (15-08-2023)
»
Milou en Nienke Vlaskamp zijn beiden behoorlijk druk met hun studie. Maar na hun eerste gezamenlijke optreden tijdens de strijd om de Ladies Cup in... (15-08-2023)
»
Zoe Osterhoff voorkwam vorig jaar dat Gerco Schröder eindelijk in de voetsporen kon treden van zijn broers Ben en Wim, die respectievelijk in 2000 en... (14-08-2023)
»
Titelverdedigster Zoe Osterhoff krijgt dinsdag 22 augustus tijdens de 22ste editie van de Schröder Masterclass met geduchte tegenstanders van doen. ... (14-08-2023)
»
TUBBERGEN – Het scheelde dinsdagavond niet veel of Gerco Schröder had tijdens de 21ste editie van de Schröder Masterclass eindelijk zijn eerste zege... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN – Een van de interessante deelnemers aan de 21ste editie van de Schröder Masterclass is dinsdagavond de Engelse amazone Jodie McAteer. Net... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
»
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
»
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
»
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
»
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)