LISA EN LAUREN SPIKKERT VOOR HET EERST DUO IN STRIJD OM LADIES CUP

‘Normaal tegen elkaar, nu samen’

Lisa Spikkert met Napoleon (links) en zus Lauren met My Lady. 

Voor Lisa en Lauren Spikkert is paardensport vooral een hobby. Voor de twee zussen uit Borne, lid van De Molenruiters in Saasveld, heeft hun werk prioriteit. De 28-jarige Lisa is goudsmid, de drie jaar jongere Lauren dierenartsassistente bij paardenkliniek De Watermolen in Usselo. In de strijd om de Ladies Cup vormen ze zaterdag 17 augustus voor het eerst een duo.

Lauren: “Ik heb twee jaar geleden al een keer meegedaan met Kate, een klein snel paardje. Helaas had ik toen een balkje. Het is leuk om te doen. Je rijdt in een klein bakje en de sfeer is altijd prima. Normaal strijden we tegen elkaar, nu rijden we samen. Leuk!”

Lisa, kijkt uit naar haar debuut bij de Masterclass: “Het is een ander soort wedstrijd dan je gewend bent, met die muziek erbij, de beleving en die ambiance. Een  mooi evenement in de omgeving. Als kleine meisjes keken we er erg tegen op. Tribunes waren er toen nog niet. Ik weet nog dat Jeroen Dubbeldam meedeed en ik op een staanplek in een boom werd gezet. Nu mogen we zelf meedoen.”

Al een rijbroek aan
Lisa (hiernaast) ging op haar zevende voor het eerst op paardrijles. Lachend: “Ik had kennelijk al een rijbroek aan toen ik net kon lopen. Onze oma paste op de shetlander Binky van Stefanie Brugman, waarmee we uren en dagen door Twickel stapten.” De basis voor haar sportieve loopbaan legde ze met de dartmore pony Pedro.

Lauren (onderste foto) nam de teugels van de pony van haar over. “We lagen er vaak naast”, weet zij nog, “maar we wilden wel per se blijven springen. De pony zorgde er wel voor dat we wakker bleven.”

De zesjarige bruine ruin Napoleon van Lisa en de zeven jaar oude merrie My Lady van Lauren zijn de twee troeven van het tweetal bij de Masterclass. Lauren: “Ze zijn allebei groot, maar wel scherp.”

Succesvol in titelstrijd regio
Met de pony Cindy werd Lisa vijf keer eerste bij de strijd om de titels van de Regio Overijssel: driemaal bij het springen, tweemaal in de dressuur. “Maar mijn mooiste en grootste overwinning vind ik toch dat ik Napoleon op zijn niveau heb gekregen, want die moest van heel ver komen.”
Lauren zegevierde ooit in Geesteren in beide disciplines en won er ook nog op een progressief parcours.

In de strijd om de Ladies Cup rijden de twee amazones van elk team beiden een ronde. In de barrage blijft de tweede van hen in de startbox en begint ze aan haar ronde tegen de klok op het moment dat haar teamgenote is gefinisht.
 

Meer Schröder Masterclass

»
TUBBERGEN – Bas van der Aa mag tot komende winter weer even gebruik maken van de diensten van Shanroe Barney omdat berijder Hansel Chen na een... (20-08-2024)
»
TUBBERGEN - Acht menners maakten maandagavond dankbaar van de gelegenheid gebruik om op de voorlaatste avond van de Schröder Masterclass reclame te... (19-08-2024)
»
Twee dagen nadat de Schröder Masterclass is afgesloten, moet het plein voor de Sint-Pancratiusbasiliek er weer uitzien alsof er niet pas een... (19-08-2024)
»
TUBBERGEN – De Ladies Cup tijdens de Schroder Masterclass in Tubbergen werd zaterdag gewonnen door Team Chummy. Tess Verver en Nienke Veldhof zetten... (19-08-2024)
»
Met het bedrijf Riwald Recycling, dat hij oprichtte met zijn broer Richard en na diens overlijden in 2013 voortzette met zijn tussentijds toegetreden... (17-08-2024)
»
De piste van de Schroder Masterclass is maandag 19 augustus vanaf 20.00 uur na het springen van de Golden Oldies het domein van acht tweespanrijders... (17-08-2024)
»
Al sinds de start van het evenement in 2001 is Nijwa als sponsor verbonden met de Schröder Masterclass. Voor Jogé Nijhof en zoon Bart Haselbekke van... (16-08-2024)
»
Een jaar of veertig geleden maakte Gerhard ten Berge in zijn eigen woonplaats Wierden onverwachts zijn debuut als omroeper bij een springconcours.... (16-08-2024)
»
Het idee was er al een jaar of vijf, zes. In 2021 werd het eindelijk werkelijkheid en had initiatiefnemer Bart Plegt uit Geesteren zijn gewenste... (15-08-2024)
»
Het programma van de Schröder Masterclass biedt volop ruimte voor de jeugd om zich te laten zien. Op drie van de vier dagen zijn er activiteiten voor... (15-08-2024)
»
Peter Olthof stond al twee keer als nummer twee op het podium na de Schröder Masterclass, maar een zege zat er voor de ruiter uit Langeveen nog niet... (14-08-2024)
»
Ze is net twintig, maar al een bekende naam in de hippische wereld. Kristy Snepvangers uit Bergen op Zoom, actief als amazone in de eventing- en... (13-08-2024)
»
Hoogtepunt van het jaarlijkse vierdaagse hippische festijn op het Tubbergse kerkplein is traditiegetrouw de Schröder Masterclass op dinsdagavond.  ... (12-08-2024)
»
De Schröder Masterclass is dit jaar toe aan de 23ste editie. Dat had de 25ste kunnen zijn als het coronavirus geen roet in het eten had gegooid.... (12-08-2024)
»
ALBERGEN – Conor Drain heeft na tien jaar Stal Het Dikkersbos van Conny en Joy Viscaal in Albergen verlaten. De in Tubbergen woonachtige Ierse ruiter... (20-11-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
De strijd om de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass eindigde zaterdagavond in een zege voor het team van The Cube Shop, bestaande uit de... (19-08-2023)
»
Paarden spelen een belangrijke rol binnen de familie Haarhuis uit Harbrinkhoek. Vader René en moeder Nicole waren actief in de sport, hun kinderen... (18-08-2023)
»
De springtuin voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen is op de maandag van de Schröder Masterclass het domein van de strijd tussen de Golden... (17-08-2023)