EVENEMENT OP PLEIN TUSSEN RAADHUIS EN BASILIEK BELEEFT 23STE EDITIE

Masterclass staat als een huis

De Schröder Masterclass op dinsdag is verzekerd van een volgepakte tribune.

De Schröder Masterclass is dit jaar toe aan de 23ste editie. Dat had de 25ste kunnen zijn als het coronavirus geen roet in het eten had gegooid. Daardoor moest het evenement op het Tubbergse plein tussen raadhuis en basiliek zowel in 2020 als in 2021 van de agenda worden geschrapt.

Het initiatief van de broers Schröder is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een evenement van allure. Het staat als een huis. De zelden vertoonde combinatie van topsport, entertainment, gezelligheid én locatie trok steeds meer geïnteresseerde bezoekers. In de derde week van de bouwvak bewees het zich tot een jaarlijkse publiekstrekker van formaat. Het doel om met de Masterclass de paardensport dichterbij de mensen te brengen, is ondertussen meer dan gehaald. 

Voor elk wat wils
De formule heeft zich meer dan bewezen en dat zal ongetwijfeld ook dit jaar van zaterdag 17 tot en met 20 augustus het geval zijn. Vier dagen lang biedt het programma weer voor elk wat wils. Voor jong en oud, voor topsporters en liefhebbers, voor kenners en buitenstaanders, die ‘gewoon’ een keer willen zien hoe het er tijdens de Schröder Masterclass aan toe gaat. 

Het vierdaagse festival. Dat begint op zaterdag met wedstrijden voor de ponyruiters, een mooie show met meet & greet van de ook op social media zeer populaire Kristy Snepvangers en de strijd om de Ladies Cup.

Op zondag is het de beurt aan de jongste jeugd tijdens de bixie. Altijd goed voor prachtige momenten en een uitgelezen kans voor het maken van geweldige sfeerfoto’s van de kinderen en hun ouders.

Golden Oldies
Een dag later is het tijd voor de altijd leuke strijd tussen de veteranen. Toppers uit vroegere jaren betreden de kleine arena voor het springen bij de ‘Golden Oldies’. Aansluitend komen acht tweespanrijders in de ring voor een spectaculaire variant op een mini-indoor mennen.

Hoogtepunt van het programma is uiteraard de Schröder Masterclass voor de toppers op dinsdag. Ongetwijfeld zullen de tribunes en de staanplaatsen langs de tijdelijke zandbak weer tot de laatste plek gevuld zijn. Dan wordt ook duidelijk wie de opvolger wordt van Hessel Hoekstra, die vorig jaar de sterkste was.

 

Meer Schröder Masterclass

»
TUBBERGEN – Bas van der Aa mag tot komende winter weer even gebruik maken van de diensten van Shanroe Barney omdat berijder Hansel Chen na een... (20-08-2024)
»
TUBBERGEN - Acht menners maakten maandagavond dankbaar van de gelegenheid gebruik om op de voorlaatste avond van de Schröder Masterclass reclame te... (19-08-2024)
»
Twee dagen nadat de Schröder Masterclass is afgesloten, moet het plein voor de Sint-Pancratiusbasiliek er weer uitzien alsof er niet pas een... (19-08-2024)
»
TUBBERGEN – De Ladies Cup tijdens de Schroder Masterclass in Tubbergen werd zaterdag gewonnen door Team Chummy. Tess Verver en Nienke Veldhof zetten... (19-08-2024)
»
Met het bedrijf Riwald Recycling, dat hij oprichtte met zijn broer Richard en na diens overlijden in 2013 voortzette met zijn tussentijds toegetreden... (17-08-2024)
»
De piste van de Schroder Masterclass is maandag 19 augustus vanaf 20.00 uur na het springen van de Golden Oldies het domein van acht tweespanrijders... (17-08-2024)
»
Al sinds de start van het evenement in 2001 is Nijwa als sponsor verbonden met de Schröder Masterclass. Voor Jogé Nijhof en zoon Bart Haselbekke van... (16-08-2024)
»
Een jaar of veertig geleden maakte Gerhard ten Berge in zijn eigen woonplaats Wierden onverwachts zijn debuut als omroeper bij een springconcours.... (16-08-2024)
»
Het idee was er al een jaar of vijf, zes. In 2021 werd het eindelijk werkelijkheid en had initiatiefnemer Bart Plegt uit Geesteren zijn gewenste... (15-08-2024)
»
Het programma van de Schröder Masterclass biedt volop ruimte voor de jeugd om zich te laten zien. Op drie van de vier dagen zijn er activiteiten voor... (15-08-2024)
»
Peter Olthof stond al twee keer als nummer twee op het podium na de Schröder Masterclass, maar een zege zat er voor de ruiter uit Langeveen nog niet... (14-08-2024)
»
Voor Lisa en Lauren Spikkert is paardensport vooral een hobby. Voor de twee zussen uit Borne, lid van De Molenruiters in Saasveld, heeft hun werk... (13-08-2024)
»
Ze is net twintig, maar al een bekende naam in de hippische wereld. Kristy Snepvangers uit Bergen op Zoom, actief als amazone in de eventing- en... (13-08-2024)
»
Hoogtepunt van het jaarlijkse vierdaagse hippische festijn op het Tubbergse kerkplein is traditiegetrouw de Schröder Masterclass op dinsdagavond.  ... (12-08-2024)
»
ALBERGEN – Conor Drain heeft na tien jaar Stal Het Dikkersbos van Conny en Joy Viscaal in Albergen verlaten. De in Tubbergen woonachtige Ierse ruiter... (20-11-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
De strijd om de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass eindigde zaterdagavond in een zege voor het team van The Cube Shop, bestaande uit de... (19-08-2023)
»
Paarden spelen een belangrijke rol binnen de familie Haarhuis uit Harbrinkhoek. Vader René en moeder Nicole waren actief in de sport, hun kinderen... (18-08-2023)
»
De springtuin voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen is op de maandag van de Schröder Masterclass het domein van de strijd tussen de Golden... (17-08-2023)