PETER OLTHOF AL TWEE KEER OP PODIUM, MAAR NOG NIET OP HOOGSTE TREEDJE

‘Een keer winnen zou erg mooi zijn’

Peter Olthof (midden) met Juwel SFN en vanaf links Regina Leeuwen op Cherry Tania, groom Daniëlle Sluier en Lars Schröder op Diablo. Op de onderste foto in actie met Juwel SFN.

Peter Olthof stond al twee keer als nummer twee op het podium na de Schröder Masterclass, maar een zege zat er voor de ruiter uit Langeveen nog niet in. Dinsdag 20 augustus waagt hij een nieuwe poging. “Het is een prachtig evenement, dus daar een keer winnen zou erg mooi zijn.”

Olthof was dertien jaar toen hij stopte met voetballen en de voorkeur gaf aan de hippische sport. “Van mijn ouders moest ik wel eerst mijn studie voor timmerman afmaken. Daarna ben ik begonnen bij Willy van der Ham bij de Mooie Vrouw in Harbrinkhoek en vervolgens met hem meegegaan naar Gildehaus. Willy is gruwelijk fanatiek, ik heb veel van hem geleerd.”

Dat deed hij ook van Jeroen Dubbeldam, Nederlands meest succesvolle ruiter ooit. “Sportief heb ik het meest aan Jeroen te danken. Veel paarden, die ik op twee en drie sterrenniveau heb kunnen starten zijn via hem gekomen. En als ik een keer in de knoop zit helpt hij me.”

Juwel SFN
Zijn huidige toppaard is Juwel SFN. “Die heb ik gekocht toen hij drie of vier was en een tijdje had ik hem voor de helft in eigendom samen met Bas Westerhof en Sjaak Sleiderink. Toen Sjaak stopte kocht het Springpaardenfonds Nederland hem. Jeroen heeft hem een paar jaar gereden. Eind vorig jaar vroeg hij me of Juwel wat voor mij kon zijn. Ik heb hem sinds december op stal en hij lijkt zich goed te ontwikkelen. Met zijn tien jaar is hij voor de sport nog jong. Juwel heeft heel veel instelling en wil de palen wel opeten. We zijn al een paar keer geplaatst in wedstrijden over 1,50 meter.”

Olthof prijst zich gelukkig met het team om hem heen, bestaande uit sinds ruim vier jaar zijn vriendin Regina Leeuwen, Rick Plegt, Lars Schröder en groom Daniëlle Sluier. “Rick is hier al zeven jaar, sinds zijn dertiende. Hij kwam aanwaaien omdat hij graag wat zaterdagwerk wilde doen en is hier altijd blijven hangen. Hij leidt nu onze jonge paarden op van vier tot en met zes jaar en rijdt ze aan. Lars zit hier nu anderhalf jaar. Zelf heeft hij altijd een stuk of acht paarden om te rijden en hij zit ook op jonge paarden van mij. Daniëlle is hier ook dik zes jaar groom. In het team past het allemaal en eerst een prima sfeer.”
 
Klanten uit Dubai
Momenteel heeft Peter Olthof klanten uit Dubai met elf paarden op bezoek. “Ze komen al een jaar of vier elke zomer en in de winter ga ik naar ze toe. Ik moet het hebben van het fokken, jonge paarden opleiden en de handel. Het gaat om die combinatie. Je kunt een auto voor de Formule I kopen, maar dat wil niet zeggen dat je dan een goede coureur bent. Je moet paarden ook goed trainen. Aken. Ze niet alleen opzadelen en een rondje rijden, maar ze beter maken. Van de sport alleen kan ik zeker niet leven. Als je geld wilt verdienen met concoursen, kom je in het armenhuis terecht.”
 

Meer Schröder Masterclass

»
TUBBERGEN – Bas van der Aa mag tot komende winter weer even gebruik maken van de diensten van Shanroe Barney omdat berijder Hansel Chen na een... (20-08-2024)
»
TUBBERGEN - Acht menners maakten maandagavond dankbaar van de gelegenheid gebruik om op de voorlaatste avond van de Schröder Masterclass reclame te... (19-08-2024)
»
Twee dagen nadat de Schröder Masterclass is afgesloten, moet het plein voor de Sint-Pancratiusbasiliek er weer uitzien alsof er niet pas een... (19-08-2024)
»
TUBBERGEN – De Ladies Cup tijdens de Schroder Masterclass in Tubbergen werd zaterdag gewonnen door Team Chummy. Tess Verver en Nienke Veldhof zetten... (19-08-2024)
»
Met het bedrijf Riwald Recycling, dat hij oprichtte met zijn broer Richard en na diens overlijden in 2013 voortzette met zijn tussentijds toegetreden... (17-08-2024)
»
De piste van de Schroder Masterclass is maandag 19 augustus vanaf 20.00 uur na het springen van de Golden Oldies het domein van acht tweespanrijders... (17-08-2024)
»
Al sinds de start van het evenement in 2001 is Nijwa als sponsor verbonden met de Schröder Masterclass. Voor Jogé Nijhof en zoon Bart Haselbekke van... (16-08-2024)
»
Een jaar of veertig geleden maakte Gerhard ten Berge in zijn eigen woonplaats Wierden onverwachts zijn debuut als omroeper bij een springconcours.... (16-08-2024)
»
Het idee was er al een jaar of vijf, zes. In 2021 werd het eindelijk werkelijkheid en had initiatiefnemer Bart Plegt uit Geesteren zijn gewenste... (15-08-2024)
»
Het programma van de Schröder Masterclass biedt volop ruimte voor de jeugd om zich te laten zien. Op drie van de vier dagen zijn er activiteiten voor... (15-08-2024)
»
Voor Lisa en Lauren Spikkert is paardensport vooral een hobby. Voor de twee zussen uit Borne, lid van De Molenruiters in Saasveld, heeft hun werk... (13-08-2024)
»
Ze is net twintig, maar al een bekende naam in de hippische wereld. Kristy Snepvangers uit Bergen op Zoom, actief als amazone in de eventing- en... (13-08-2024)
»
Hoogtepunt van het jaarlijkse vierdaagse hippische festijn op het Tubbergse kerkplein is traditiegetrouw de Schröder Masterclass op dinsdagavond.  ... (12-08-2024)
»
De Schröder Masterclass is dit jaar toe aan de 23ste editie. Dat had de 25ste kunnen zijn als het coronavirus geen roet in het eten had gegooid.... (12-08-2024)
»
ALBERGEN – Conor Drain heeft na tien jaar Stal Het Dikkersbos van Conny en Joy Viscaal in Albergen verlaten. De in Tubbergen woonachtige Ierse ruiter... (20-11-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
De strijd om de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass eindigde zaterdagavond in een zege voor het team van The Cube Shop, bestaande uit de... (19-08-2023)
»
Paarden spelen een belangrijke rol binnen de familie Haarhuis uit Harbrinkhoek. Vader René en moeder Nicole waren actief in de sport, hun kinderen... (18-08-2023)
»
De springtuin voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen is op de maandag van de Schröder Masterclass het domein van de strijd tussen de Golden... (17-08-2023)