HAAKSBERGENAAR MET INSTALLERA BALIA STERKSTE IN SPECTACULAIRE GROTE PRIJS TUBBERGEN

Steven Veldhuis klopt thuisrijders

Steven Veldhuis met Installera Balia RS

TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste van vijftien starters in de barrage en realiseerde met zijn razendsnelle stekelharige vosmerrie Installera Balia RS (v. Emerald van het Ruytershof de snelste tijd.

Eric ten Cate had op dat moment niet alleen de leiding in de wedstrijd met de negenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek), maar was met de even oude vosmerrie Notre-Dame van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld) ook goed voor de tweede plek. Achter hem stonden Gerco Schröder met de negenjarige bruine ruin I Will be Famous (v. Bubalu VDL) en Matt Garrigan met de ook al negen jaar oude schimmelruin Quantum Robin V nog op de plekken drie en vier. 

Het kwartet thuisrijders moest echter alsnog buigen voor de ontketende Steven Veldhuis, die een prachtige finale over 1,45 meter bekroonde met zijn tweede zege van de dag. Eerder won hij namelijk ook al de rubriek over 1,35 meter met twee fasen met de achtjarige bruine ruin Jisborn (v. Eldorado van de Zeshoek).

Net als een spits bij voetbal
“Mooi, of nie?”reageerde de winnaar. “Ik had geluk dat ik als laatste wat had gezien. Mijn paard is heel vlug. Dat kan soms ook hinderen, maar vandaag pakte het heel goed uit. Er waren in dit parcours niet zo heel veel mogelijkheden om ergens tijd te winnen. Het lukte allemaal erg mooi. Van twee naar drie kon ik heel kort draaien, ik denk dat ik daarmee tijd heb gewonnen. Installera zocht de blauwe oxer gewoon op. Op de fietshindernis hadden we een kleine hapering. Ik vergelijk dat wel eens met een spits in het voetbal. Die schiet dan in zo’n situatie tegen de keeper op of naast.”

“Als ik een barrage uitkom, wil ik het idee hebben dat ik wat heb verbeterd. Je neemt dan risico’s, maar ik ben niet iemand die van jakkeren houdt. Galopperen, draven, lekker in de flow komen en dan als het ware stiekem winnen, dat vind ik het mooiste.”

Eric ten Cate had geen moeite met zijn klasseringen, al ontsnapte de winst hem bij het scheiden van de markt. “Steven is altijd wel een grote concurrent met zijn snelle paarden. Vanmorgen ging het over 1,30 meter al goed met een tweede en een vijfde plaats. Nu werden we tweede en derde. Ik ben heel tevreden.”

Caroline Müller legde met de elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago Z) beslag op de zesde plek en Matt Garrigan haalde op de negende positie ook met zijn tweede paard, de negenjarige bruine hengst Holland van de Valckenborg (v. Cantos), de top tien.

Achter Steven Veldhuis bezette de jonge Quinten ter Harmsel met de veertienjarige vosruin Unicstar de Courcy EB (v. Kashmir van Schuttershof) knap de tweede plaats in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen. Jarno Hesselink verzekerde zich met zijn twaalf jaar oude vosmerrie Fhera (v. Boss) van plek vijf.

Elike Morsink
In de eerste rubriek over zaterdag was Elike Morsink met haar tienjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) op snelheid zelfs Eric ten Cate de baas. Op het traject over 1,30 meter op tijd werd de ruiter uit Geesteren tweede met de negenjarige vosmerrie Nada van het Spieveld (v. Elvis ter Putte) en vijfde met de zevenjarige vosmerrie Prima Donna van het Roosakker (v. Comme il Faut).

Thuiszege Lars Schröder
Lars Schröder bleef vrijdag baas in eigen huis tijdens de rubriek over 1,20 meter van Jumping Schroder Tubbergen. De zoon van Ben en Vera Schröder sprong met de veertienjarige vosruin Dynamite TN (v. Larino) naar de zege. Achter Valeria Gineva met Gladiator bezette medeorganisator Tom Brinkman op de zevenjarige vosmerrie Knock Out (v. Marius Claudius) de derde plaats.

De al vele jaren in Twente woonachtige Zweedse amazone Janet Holmberg was de sterkste over 1,10 meter met haar twaalfjarige bruin geboren schimmelhengst Floret (Zürich). Marit Hoekstra met QStar en Robin Windstra met W & W’s Agostino Z konden haar nog het best volgen. Steven Veldhuis mocht zich dit keer als derde opstellen voor de prijsuitreiking met de bruin geboren zevenjarige schimmelmerrie Karolitha (v. Carembar de Muze)en Peter Olthof werd vierde met zijn zevenjarige schimmelmerrie BCO Vikira Z (Vigo d’Arsouilles).

Joost Luttikhuis zegevierde over 1,10 meter met de vijfjarige bruine hengst Mae VDP Glennfiddich VDL). De tweede plek was voor Charéna Zandbergen met de even oude bruine ruin Monsieur (v. Carrera VDL) en ook in deze proef was de derde positie voor Robin Windstra met W & W’s Agostino.

De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt zondag afgesloten met de pony- en bixiedag.

Meer Jumping Schröder

»
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
»
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
»
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
»
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
»
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
»
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
»
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
»
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
»
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
»
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
»
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)