TALENTVOLLE IERSE RUITER MATT GARRIGAN PRIMA THUIS BIJ DE BWG STABLES

‘Zo lang mogelijk in Twente blijven’

Matt Garrigan is thuis in Nederland en Twente. "Hier zijn is beter voor mijn loopbaan dan Ierland."

TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader van de Rolex Academy voor talentvolle ruiters trainingen te volgen. Ondertussen is de uit Dublin afkomstige Matt Garrigan er stalruiter en hoopt hij nog vele jaren in het Twentse te vertoeven.

"Voor de Academy ben ik hier niet zo lang geweest”, blikt Garrigan terug. “De boys vroegen me al snel of ik zin had voor ze te komen werken. Dat hoefden ze me geen twee keer te vragen. Ze hebben zelf veel getalenteerde paarden en er van of met andere eigenaren ook diverse waarmee ik de kans krijg op het niveau van twee en drie sterren in goede wedstrijden te starten. En ze geven me niet alleen de mogelijkheid in de ring te verschijnen, maar ook om zaken te doen.”

Geweldige trainingen
Het behoeft geen beoog dat Matt Garrigan zich prima thuis voelt in Tubbergen. “Ik ben hier erg gelukkig en krijg geweldige trainingen van de boys. Je kunt echt merken dat ze alle drie op het hoogste niveau van vijf sterren hebben gesprongen. Ze hebben een berg aan ervaring. Bovendien kan iedereen hier op stal heel goed met elkaar overweg. Dan is het niet zo gek toch dat ik hier zo lang mogelijk wil blijven?”

Zes jaar geleden won hij in eigen land met het Ierse team al eens goud bij het EK voor young riders in Millstreet. Nu stelt hij hogere doelen. “Zo hoog mogelijk komen op de wereldranglijst, naar de grotere concoursen en zakelijk succes hebben.” In Nederland zijn volgens Garrigan de voorwaarden volop voorhanden. “De fokkerij is hier erg goed en professioneel, de sport heel competitief. Het is ook prettig dat je geen twee dagen hoeft te reizen om bij een mooi concours te komen. Het is daarom beter voor mijn loopbaan als ruiter om hier te zijn dan in Ierland.”

Prima van voren
Dit weekend is hij voor het eerst deelnemer tijdens Jumping Schröder. Hij had er naar uitgekeken en donderdag liet hij zich prima van voren zien. In de hoofdrubriek van de dag over 1,40 meter met twee fasen eindigde de Ier met de tienjarige bruine hengst Holland van de Valckenborg (rechts, v. Cantos) als tweede en met de negenjarige vosruin HHS Seattle (v. Pacino) als vijfde.

Peter Olthof verzekerde zich met de tienjarige bruine ruin Crocus la Sillardiere (v. Conrad de Hus) van Hathina (v. Harley VDL) van de tiende plek. Vincent Geerink werd achtste met de elfjarige vosruin Gelster (v. Carthino Z).

Matt Garrigan hoefde alleen te buigen voor Lars Kuster met de bruine ruin El Divo. “Een tweede plaats is misschien niet zo dankbaar, maar ik ben er heel tevreden mee”, aldus de stalruiter van de BWG Stables. “Lars is een goedde vriend van me en ik hoop dat ik hem zaterdag in de Grote Prijs wel voorblijf.”

Net als donderdag zal hij dan opnieuw in de ring komen met de negenjarige schimmelruin Quantum Robin V (v. Carambole) en met Holland van de Valckenborg. “Met HHS Seattle vormen zij de drie beste paarden die ik heb en waarmee ik hartstikke blij ben. Die eerste twee dagen van het concours hier zijn me ook enorm goed bevallen. Het is hier briljant voor elkaar en ik kan zo een hoop ervaring opdoen.”

Masterclass Gerco Schröder
In de voorlaatste rubriek van donderdag over 1,35 meter direct op tijd gaf Gerco Schröder een masterclass paardrijden. Op de rug van de negenjarige vosmerrie Indy (hiernaast, v. Chacco Blue) reed hij ruim 2,5 seconde weg van zijn naaste concurrent en dat was hij met de bruin geboren negenjarige schimmelhengst ook nog eens zelf. Wilton Porter gaf met de achtjarige bruine ruin Janacek D (v. Quasimodo van het Molendreef) al ruim drie volle tellen toe.

Met de achtjarige bruine merrie Savarona, waarmee hij een dag eerder won, eindigde Gerco Schröder dit keer als vierde. Robert Vos stuurde zijn zevenjarige bruine ruin Cadillac Z (v. Carrera VDL) naar de zesde plek en Mart IJland zijn als vosmerrie  geboren schimmel Kymette E (Detroit) naar de zevende positie.

Ties Rothstegge
Ties Rothstegge was met de negenjarige donkerbruine ruin Ivar KV (v. Montender) goed voor de derde prijs over 1,30 meter met twee fasen. Coen Kerbert pakte de vierde plaats mee op de negenjarige donkerbruine merrie Inekaat (v. I’am Special de Muze). Frank Buitenhuis werd als vijfde in de uitslag genoteerd met de elfjarige bruine merrie Guardian (v. Nabab de Reve) en Mart IJland als zesde met zijn pas zesjarige bruine ruin Limoncello Z (v. Grandorado TN).

Zijn werkgeefster Mareille van Geel-Schröder sloot de proef in de haar vertrouwde Twentse omgeving als achtste af met de zevenjarige bruin geboren schimmelmerrie Kalimero (v. Cooper van de Heffinck). Winnares werd Britt Schaper met haar bruine ruin Guidam Sohn the Second.

Mart IJland legde in de eerste wedstrijd van donderdag over 1,20 meter op tijd beslag op de tweede plaats. Met de zesjarige bruine merrie Lourdes (v. Grandorado TN) gaf hij ruim een seconde toe op winnares Hilde Veenstra met After Pleasure Toltien. Don Willemsen werd zesde met de zesjarige donkerbruine merrie Laguata  (v. Grandorado TN) en Joanne Wes achtste met haar zevenjarige zwartbruine merrie Kaiserin (v. Cornet Obolensky).

Meer Jumping Schröder

»
TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
»
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
»
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
»
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
»
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
»
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
»
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
»
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
»
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
»
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
»
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)