EVELIEN, HILDE EN VERA DE STILLE KRACHTEN ACHTER HUN MANNEN

Vrouwen Schröder: ‘Samen sterker'

Vanaf links Hilde, Evelien en Vera Schröder

TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de tweeling Wim en Ben zich op hun werk kunnen concentreren.

Net als de drie broers hebben hun vrouwen elk een eigen takenpakket, maar vervangen ze elkaar moeiteloos als de situatie erom vraagt. Evelien is het meest direct bij de sport betrokken. “Van ons drieën verzorg ik de aanmeldingen voor de wedstrijden van de mannen en de ruiters die bij ons op stal rijden. Daar hoort bij dat ik de gezondheidspapieren, de passen en de startbewijzen voor elkaar heb als ze naar een concours gaan.”

Hilde was voorheen apothekersassistente, maar heeft die baan opgegeven. Net als Vera houdt ze zich bezig met een flink deel van de postverwerking, administratie en de boekhouding. “Dit is de beste keus, ook voor de rust binnen het gezin.”

Harmonie opperbest
De harmonie is opperbest tussen de Schröders, bij de mannen en de vrouwen. Vera: “Natuurlijk is er onderling ook wel eens discussie, maar dat duurt nooit lang. We weten dat je elkaar moet versterken en  samen meer kunt dan alleen.”

Alle drie hebben ze prachtige herinneringen aan prestaties van hun man. Evelien noemt vanzelfsprekend het zilver van Gerco bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 met London als eerste. Hilde denkt vooral aan Wim’s optredens tijdens de Olympiade van 2004 in Athene en de Wereldbekers van Oslo en Helsinki. Vera aan de nationale titel van Ben in 1999 in Hoofddorp, zijn overwinning in de Grote Prijs van Outdoor Gelderland in 2007 en zijn tweede plek bij het CSI Twente in het naburige Geesteren.

Wellicht treden de kinderen van de broers Schröder en hun vrouwen ooit in de voetsporen van hun succesvolle vaders. Lars, zoon van Ben en Vera en ondertussen overgestapt naar de paarden, schopte het al tot Nederlands kampioen bij de pony’s en is momenteel in de leer bij Peter Olthof. Zus Sanne rijdt vooral hobbymatig in haar laatste jaar bij de pony’s.

Lisa, dochter van Gerco en Evelien, eindigde met twee verschillende pony’s als tweede in de nationale titelstrijd en veroverde onlangs het kampioenschap van Kring Twente. Broer Thomas is tegenwoordig actiever als voetballer bij het plaatselijke TVC en stapt ook graag op de motor. Evelien: “Maar bij hem kriebelt de paardensport nog steeds.”

Hetzelfde geldt voor zijn nichtje Emma, die al dan niet tijdelijk een pauze heeft ingelast. Haar zus Floor rijdt nog wel volop en pakte al eens een ponytitel van de Regio Overijssel.

Ook de vrouwen volgen Jumping Schröder Tubbergen uiteraard op de voet. Hun jongens doen het erbij, vanuit hobby en hun dorpsgevoel met als uitgangspunt dat het voor iedereen gezellig moet zijn. Met de thuisbasis als onmisbaar en stevig fundament.

Foto onder: vanaf links Gerco, Wim en Ben Schröder.


 

Meer Jumping Schröder

»
TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
»
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
»
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
»
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
»
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
»
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
»
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
»
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
»
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
»
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
»
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)