GERDA BRINKMAN EN LEO EPPINK VRIJWILLIGERS VAN HET EERSTE UUR

Stille krachten zijn goud waard

Gerda Brinkman (rechts) en Leo Eppink.

Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda Brinkman en Leo Eppink zijn twee van hen. Ze zijn er vanaf het eerste uur bij.

Gerda Brinkman: “Niet zo vreemd hè, mijn mannetje Jos bouwt de parcoursen, onze zoon Tom zit in de organisatie en net als hij rijdt dochter Pia mee.” Met José Volkerink zorgt ze ervoor dat vrijwilligers, juryleden en officials tijdig de inwendige mens versterken. “Er is een aparte tent waar ze koffie kunnen drinken, broodjes en warme maaltijden kunnen eten. We verzorgen ze vanaf de ontvangst tot ze naar huis gaan.” 
“Het concours is een van de eerste in de regio en daarom maken we voor het concours begint de tent en het meubilair schoon en zetten we de  bloemen op de plek. Tijdens het concours lopen we er de hele week, van vroeg tot laat. Ik houd van de sport, ken veel mensen uit die wereld en geniet ook echt van het evenement zelf. Alleen de locatie op zich is al prachtig. Als je binnenkomt, is het al gezellig.” 
Leo Eppink, die de opleiding integrale veiligheid volgde, hield zich vooral bezig met de noodzakelijke vergunningen en de op- en afbouw.  Ook coördineerde hij al deze werkzaamheden  en de watervoorziening op het terrein. “Dat laatste is heel belangrijk. Je moet het water aanvoeren over een lengte van een kilometer, maar wel druk houden. In overleg met Vitens is dit goed geregeld, zodat we ook bij de stallen nog voldoende waterdruk hebben.” 

In 2018 droeg Leo Eppink het stokje over aan René Oude Engberink, die nu de vergunningen en de algemene coördinatie verzorgt voor Jumping Schröder.

Prachtig initiatief
De voormalige veiligheidscoördinator van Heracles Almelo hoopt bij de volgende editie van Jumping Schröder een prachtig initiatief te kunnen uitvoeren, dat al voor 2020 op de planning stond. “We wilden iets opzetten voor de gehandicaptensport, mensen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders. De broers Schröder zijn ambassadeurs van revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede, dat we daar ook bij gaan betrekken. Gemeente en provincie staan positief tegenover dit initiatief en willen er graag hun medewerking aan verlenen. We waren er heel ver mee, tot corona roet in het eten gooide. Maar het zit nog in het vat. Ook mensen van zorg- en leerboerderij Stayble Mander, waar dagbesteding wordt aangeboden, gaan meedoen.” 
 
Leo Eppink kan ervan genieten, al houdt een slopende ziekte hem al sinds 2011 in zijn greep. Toen werd bij hem keelkanker geconstateerd, wat leidde tot blijvende schade aan zijn spraakvermogen. Daar kwam eind 2015 een tumor in zijn hoofd bij. “Ik ben geen stilzitter en met mijn achtergrond probeer ik ondanks mijn beperkingen toch iets te betekenen voor Jumping Schröder.”

Meer Jumping Schröder

»
TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
»
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
»
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
»
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
»
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
»
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
»
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
»
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
»
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
»
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)