REMCO BEEN (2016), GERT-JAN BRUGGINK (2018) EN MARC HOUTZAGER (2019)

Oud-winnaars vol lof over concours

Fotocompilatie Hippisch Twente/Kiek4Fun

Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het concours in Tubbergen.

Remco Been was met Holland van de Bisschop succesvol tijdens de eerste internationale editie van Jumping Schröder in 2016. “Er waren best veel nullers, elf of twaalf geloof ik. Ik moest als derde de ring in voor de barrage en voor mij was het billen knijpen. Holland was toen in bloedvorm, want we wonnen dat jaar ook de Grote Prijs in Hardelot en Wierden. Voor mij is Holland een uniek paard, competitief gezien. We zijn samen een super combinatie, nog steeds. Zelf wil ik natuurlijk zo hoog mogelijk rijden en laten zien op welk niveau ik kan winnen. Holland is een paard voor twee en drie sterren. Zo lang hij goed te pas is, ga ik met hem door. En anders mag hij genieten in de wei, hij heeft zich al meer dan genoeg bewezen.” 

In 2018 ging Gert-Jan Bruggink er op Charmeur met de winst vandoor in de toprubriek. “Een mooie overwinning voor het thuispubliek. Charmeur hebben we zelf gefokt en opgeleid. Er waren er een stuk of acht in de barrage en voor mij reed Annelies Vorsselmans goed door. Maar ik was net iets sneller. Charmeur is niet spectaculair op de hindernissen, maar wel vrij snel in het landen en kan kort draaien. Johannes Beeken hoopt dit jaar met de Duitse junioren het EK jeugd met hemte rijden. Over het concours niets dan lof. Het is er fantastisch voor elkaar met de pistes en er hangt een prettige sfeer, je ziet er geen ontevreden mensen.” 

Zware val
Sinds 9 oktober van het vorig jaar gaat Bruggink met een kunstheup door het leven, een erfenis van zijn zware val van een paard op 4 januari 2019, thuis bij Stal Het Oosterbrook. “ Als het zo blijft, mag ik niet klagen. Of ik nog ooit weer op niveau zal rijden, moet de toekomst leren. Ik probeer in elk geval elke keer weer mijn best te doen om zelf op stal zoveel mogelijk bij te dragen.” 

Marc Houtzager zegevierde tijdens de meest recente editie, die van 2019, met de merrie Sterrehof’s Dante. “Het was een snelle barrage met een man of tien. Voor Dante is het grote werk eigenlijk in Tubbergen begonnen. Voor Dante was het de eerste Grote Prijs op twee sterrenniveau, over 1,45 meter. Nu springt ze over 1,60 meter.” 

“Het is een superconcours, alles is er perfect geregeld. De piste is heel mooi, de bodem geweldig. En ook de aankleding is grandioos voor elkaar, of het nu gaat om de consumptietent op de kopse kant, de VIP of de boxen. Er is goede stalling, het inspringterrein  is ruim, ideaal voor paard en ruiter. Je kunt gewoon zien dat het mensen uit de sport zelf zijn die het regelen, ze weten precies hoe het moet.” 

Tweevoudig winnaar Willem Greve, in 2015 en 2017, kwam uitgebreid aan het woord  in aflvering 2 van deze serie.  

Meer Jumping Schröder

TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)