TOM BRINKMAN INITIATIEFNEMER , DOCHTERTJE EVIE RIJDT MEE MET PONY TOPPIE

‘Leuk om dit met elkaar te doen’

Tom en Evie Brinkman met de pony Toppie.

TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te organiseren. De broers Ben, Wim en Gerco Schröder raakten meteen enthousiast.

De eerste editie verliep overigens niet zonder tegenslag. Hevige stortregens zorgden ervoor dat het evenement al na een dag moest worden afgeblazen. Een jaar later werd Willem Greve de eerste winnaar van de Grote Prijs met Girlpower.

Net als Romp runt Tom Brinkman alweer een aantal jaren zijn eigen bedrijf, maar het evenement in Tubbergen zijn beiden trouw gebleven. Ook Jeroen Dubbeldam is er als bestuurslid nog steeds nauw bij betrokken. “Omdat het gewoon heel erg leuk is dit met elkaar te doen”, zegt Tom Brinkman. Hij was 9,5 jaar collega van Wim en Gerco bij Eurocommerce in Lochem en vervolgens 4,5 jaar in dienst bij de drie broers. 

“Het is gewoon een hartstikke mooi en gemoedelijk concours. Er is altijd veel publiek, dat gratis kan komen kijken en parkeren. En ook ruiters komen er graag naar toe. Omdat er door corona nu allerlei evenementen op dezelfde data zijn, is het deze keer helaas alleen nationaal. Maar we willen Jumping Schröder Tubbergen gewoon weer op de kaart zetten en volgend jaar wordt het minimaal weer een CSI2*. Dan willen we het net als nu in de laatste week van juni houden. Dan hebben we een grotere kans op ooi weer dan in mei.”

Zondag ponydag
Het programma op zondag staat geheel in het teken van de ponyruiters, inclusief bixie. Brinkman’s vijfjarige dochtertje Evie is een van de deelnemertjes. Ze kijkt er naar uit om met haar al 22-jarige Shetlander Toppie een gooi te doen naar een van de prijzen. Eerder nam ze al deel aan wedstrijden in Haaksbergen, Wierden en Deldenerbroek en bij het concours van het Twentse Ros in Albergen eindigde ze zelfs als tweede.

Of ze echt in de voetsporen wil treden van moeder Emma Clark en vader Tom Brinkman is de vraag. Ze weet al goed wat ze later worden wil: “Kapper van mensen en paarden.”

Evie treedt in elk geval in de voetsporen van haar nichtjes Lune en Bliss Blaauwgeers, dochters van Tom’s zus Pia. “Van pony’s kun je veel leren”, vindt Evie, die er trots op is dat ze ‘laatst heel hoog over een waterbak’ is gesprongen met haar pony. De vraag of die lief is, had niet gesteld hoeven te worden. 

Lachend van oor tot oor: “Jaaa…” 
 

Meer Jumping Schröder

»
TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
»
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
»
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
»
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
»
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
»
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
»
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
»
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
»
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
»
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)