NEGENDE EDITIE VAN WOENSDAG 29 JUNI TOT EN MET ZONDAG 3 JULI

Jumping Schröder: extra dag springen

Foto Marc Houtzager met Dante, in 2019 de laatste winnaars van de Grote Prijs in Tubbergen © Fototrailer

TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie heeft besloten een extra wedstrijddag aan het programma toe te voegen. Er wordt nu al op woensdag 29 juni begonnen.

Op de terreinen van de broers Schröder aan de Reutummerweg in Tubbergen wordt mede vanwege de gevolgen van ‘corona’ dit keer eenmalig een nationaal concours afgewerkt. Maar het wedstrijdschema zit desondanks goed vol.
De eerste dag wordt ingevuld door de rubrieken voor vier- en vijfjarige springpaarden en proeven voor de klassen M en Z. Donderdag 30 juni komen de klassen M en Z opnieuw in actie, gevolgd door de deelnemers in de klasse ZZ en de nationale wedstrijd over 1,40 meter. De klassen B, L en (nogmaals) M verschijnen op vrijdag 1 juli in de ring.

Grote Prijs op zaterdag
Het hoogtepunt van Jumping Schröder is dit keer op zaterdag. Dan vormt vanaf circa 15.00 uur de Grote Prijs van Tubbergen over 1,40 meter met een aansluitende barrage over 1,45 meter het slotstuk van de toprubrieken, nadat eerder op de dag de deelnemers op nationale parcoursen over 1,30 en 1,40 meter zijn gesprongen.

Onder de combinaties zijn er ook diverse uit de gemeente Tubbergen. Voor Gerco Schröder is het evenement een pure thuiswedstrijd, voor regiotoppers als Bas van der Aa en Eric ten Cate is het nauwelijks anders. En dat geldt uiteraard ook voor Tom Brinkman, medeorganisator van het eerste uur. Matt Garrigan, Linda Portychova, Jodie Hall McAteer (zaterdag nog winnares van een rubriek bij het CHIO Rotterdam) en Zoë Osterhoff hebben momenteel de BWG Stables als thuisbasis en zijn er uiteraard ook op gebrand de hoofdprijs op zaterdag 2 juli in Tubbergen op stal te houden.

Voor de ponyruiters is het zondag 3 juli feest, want die is grotendeels ingeruimd voor hun springrubrieken en de bixie. Jumping Schröder Tubbergen wordt die dag afgesloten met het Masterspringen in de klassen L, M en Z.

Toegang en parkeren bij Jumping Schröder zijn gratis.

Meer Jumping Schröder

»
TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
»
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
»
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
»
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
»
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
»
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
»
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
»
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
»
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
»
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)