TOM BRINKMAN SPEELT VANAF EERSTE EDITIE DUBBELROL ALS ORGANISATOR EN RUITER

Idee ontleend aan Valkenswaard

Tom Brinkman, hier met Kentucky, bestiert al vier jaar samen met zijn vrouw Emma Clark zijn eigen bedrijf TB Stables op het erf van Ans en René Schlichter in Tubbergen.

Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te realiseren. Hoewel ze ondertussen al enkele jaren een eigen bedrijf bestieren, zijn beiden nog steeds verantwoordelijk voor de organisatie van Jumping Schröder Tubbergen.

“Het plan ontstond, toen we met Gerco Schröder bij de Global Tour in Valkenswaard waren”, verklaart Tom Brinkman het ontstaan van het evenement. “Op de springwei in Tubbergen hebben we het parcours van Valkenswaard nagebouwd en de broers de suggestie gedaan er een keer een concours te houden. Dat vonden ze goed, als we het allemaal zelf zouden regelen.”

Eendjes in het water
In 2014 begon de eerste editie voortvarend. “Maar op vrijdag zwommen er zelfs echte eendjes in het water op het terrein, zoveel regen viel er. We konden niet anders dan de wedstrijd afbreken. Het jaar erop wisten we dat we in elk geval de bodem beter in orde moesten hebben. De broers Schröder lieten daarom een eb- en vloedbak van 3000 vierkante meter aanleggen, met een volledige infrastructuur aan stroom, toiletten, verhardingen en wasplaatsen. Nu kan het regenen wat het wil, maar het concours kan doorgaan.”

“De jongens, Jesper en ik zijn natuurlijk wel overal geweest en wisten wat we wilden. Er is een goed secretariaat en veel mensen uit de buurt zijn er bij betrokken. We hebben prima vrijwilligers om ons heen.”

Met veel plezier
Tom Brinkman, zelf in 2015 met Upgrade tweede in de Grote Prijs achter Willem Greve, vindt zijn dubbelrol als ruiter én organisator best lastig. “Dat was het zeker toen we nog een landelijk concours waren. Nu het internationaal is, geeft dat meer rust. Het is hectisch op de dag dat iedereen aankomt, maar daarna heb je eigenlijk alleen nog te maken met het publiek dat komt. Als het eenmaal aan de gang is, loopt het voor de rest vanzelf. Vooraf is het wel gruwelijk veel werk. Maar dat doen we met veel plezier, omdat we zien dat iedereen echt van het concours geniet en graag komt kijken. Mijn buurman bijvoorbeeld komt nooit op een concours, maar wel bij Jumping Schröder.”

Net als vorig jaar gooide ‘corona’ ook dit jaar roet in het eten en werd het evenement opnieuw van de agenda geschrapt. “Als het hopelijk binnenkort weer mogelijk wordt wedstrijden als die van ons te organiseren, kunnen we misschien altijd nog een keer een Grote Prijs over 1,40 meter houden. En anders kijken we vol goede moed uit naar volgend jaar.”

Meer Jumping Schröder

»
TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
»
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
»
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
»
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
»
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
»
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
»
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
»
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
»
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
»
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)