ALBERGENAAR MAAKT PROGRESSIE MET PAARDEN VAN TAIWANESE KLANTEN

‘Het gaat best wel snel met Gaen’

TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op slechts enkele kilometers van het terrein van de Schröders. Na het CSI Twente, Outdoor Gelderland en de Almelose Ruiterdagen is het concours in Tubbergen voor hem het vierde in korte tijd niet ver van huis.

In Geesteren kwam Van der Aa voor het eerst in actie in de Grote Prijs van Twente en dat smaakte ondanks drie springfouten met de elfjarige vosruin Gaen (v. Quintago) naar meer. “Het heeft sportief niet zo uitgepakt als ik had gehoopt, maar als klein kind droomde ik er al van daar ooit een keer op dat niveau te mogen rijden. Gaen had tot anderhalf geleden alleen nog maar tot en met de klasse M gelopen, dus eigenlijk gaat het best wel snel met hem.”

Bij Outdoor Gelderland volgde na ‘Geesteren’ een keurige vijfde plek in de rankingproef over 1,50 meter, die gold als kwalificatie voor de Grote Prijs in Vragender. En op de slotdag liet hij een al even nette elfde stek noteren in de hoofdrubriek na slechts één springfout.
Eerder bewees de combinatie al in Grote Prijzen op het niveau van twee sterren met een derde plaats bij CH De Wolden in Veeningen en een vijfde in Exloo dat ze snel vordering maakte.

Asian Games
Met de eerder door Conor Drain uitgebrachte negenjarige bruine ruin Shanroe Barney (v. Douglas)  en de een jaar oudere schimmelhengst Hakkinen N (v. Zirocco Blue VDL) heeft hij nog twee paarden op stal die richting het niveau van drie sterren gaan. En achter het eerste drietal staat nog een aantal talentvolle jongere paarden klaar om opgeleid te worden voor het grotere werk. Waaronder de zevenjarige merrie Keniki (v. Namelus R) van Henk Luyrink, die hem bij wedstrijden vaak terzijde staat.

Vrijwel alle andere paarden zijn eigendom van Taiwanese klanten, van wie Yu-Lung Chen vooralsnog als ruiter het best presteert. Hij mag zijn land met Gaen vertegenwoordigen bij de Asian Games, die voorlopig overigens pas voor 2023 op de agenda staan.

Nog niet zo gemakkelijk
Bas van der Aa: “In Taiwan is corona een heel groot probleem. Wie naar het buitenland is geweest, moet standaard eerst tien dagen in quarantaine. Vandaar dat ik de paarden voor ze train en rijdt.”
Bij de kwalificatiewedstrijd van Taiwan voor dat evenement was de vos het enige paard dat in Deurne geen fout maakte. “Hij heeft heel veel bloed, een super instelling en veel vermogen. Ik wil graag een keer een drie ster Grote Prijs foutloos rijden, dat lijkt me mooi. Het is nog niet zo gemakkelijk er tussen te komen en je moet er natuurlijk ook de paarden voor hebben. Zeker met Gaen zit dat er wel in.”

Met Keniki was Van der Aa woensdag dichtbij de zege in de rubriek over 1,30 meter op tijd tijdens Jumping Schröder. Hij werd tweede en pakte met E. Guriel ook nog een vierde en met Bruce Sapringsteen VDV Z een zesde prijs mee. “Dat zijn alle drie goede paarden”, vindt Bas van der Aa. “Ik heb ze al een tijdje en kan daarom in een parcours wel soms wel een beetje spelen met bijvoorbeeld korte wendingen. Gewoon om te proberen heel gemakkelijk snel te rijden.”

'Niet erg hoor'
Hij kont er mee leven dat Gerco Schröder hem uiteindelijk van de winst afhield. “Ik heb hem nog wel gevraagd waarom dat zo nodig moest”, lacht de Albergenaar. “Maar zonder gein, ik vind het niet erg hoor om van Gerco Schröder te verliezen…”

Van der Aa, goed bevriend met organisator Tom Brinkman met wie hij ook actief is in de handel, geniet sowieso in Tubbergen. “Het is een heel mooi, professioneel verzorgd concours op een geweldige bodem. Je kunt zien dat er mensen achter zitten die zelf op hoog niveau gereden hebben.”

Meer Jumping Schröder

»
TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
»
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
»
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
»
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
»
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
»
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
»
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
»
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
»
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
»
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
»
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)