TWEEVOUDIG WINNAAR VAN GROTE PRIJS WILLEM GREVE VOL LOF OVER TUBBERGS CONCOURS

‘Dat ze dit doen, is al fantastisch’

Willem Greve met zijn oogappel, de zeventienjarige Carambole

Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het hoofdnummer van de enige editie op het niveau van drie sterren. Maar niet alleen daarom heeft de Twentse kandidaat voor deelname aan de Olympische Spelen in Japan volop lof voor de organisatie.

“In 2015 kreeg ik een van de drie wildcards om via de achterdeur toch mee te doen en pakte ik er de hoofdprijs met Girlpower III. Het was een dikke proef, maar we sprongen super dubbel nul. Na een tweede plaats met Carrera in 2016 werden we in 2017 eerste (zie onderste foto). Carrera sprong hartstikke goed. Al lag het dicht bij elkaar, met Jeroen Dubbeldam op Wilandro 3 en Gert-Jan Bruggink met Casparo op de tweede en derde plaats.”

Nek uitgestoken
“De jongens Schröder hebben met hun concours echt hun nek uitgestoken”, vindt Greve. “Het mooie is dat het voor iedereen toegankelijk is. Zelfs in de klassen B en L rijd je op een prachtig terrein, dat is niet voor alle ruiters weggelegd. Het is een echt paardengebeuren, de broers hebben er hun roots en doen het niet om eraan te verdienen. Het is voor hen geen corebusiness. Dat ze dit überhaupt doen, is al fantastisch. Het concours ademt een en al paardensport uit, daarom is het ook zo plezierig daar te rijden.” 

Sportief gaat het prima met Willem Greve, in april met zijn schier onverslijtbare hengst Carambole op de vijfde plaats nog de beste Nederlander in de zwaar gedoteerde Grote Prijs tijdens de The Dutch Masters in de Brabanthallen te Den Bosch. Behalve zijn beste paard van stal heeft hij ook nog de veertien jaar oude merrie Zypria S NOP en de pas tienjarige bruine hengst Grandorado TN als troeven voor het grote werk.

Serieus kanshebber
Greve is daarom een zeer serieus kanshebber om met Team NL op jacht te mogen gaan op Olympisch goud. Zelf wil hij daar echter nog niets van weten. “Wat er tot nu toe is gebeurd, zegt allemaal nog niets. Het gaat erom hoe je ervoor staat als de bondscoach midden juli de beslissing moet nemen wie hij meeneemt naar Tokio. Het heeft ook alleen zin om mee te doen als je over een paar maanden als combinatie echt in vorm bent. Pas dan weet ik of ik überhaupt een paard heb dat mee kan. Carambole is nog goed te pas, maar is hij dat straks ook nog en is het verantwoord een paard van zeventien naar Tokio te laten vliegen? Zypria heeft binnen weinig gelopen en het moet blijken hoe ze het doet als we weer een tijdje aan de gang zijn. Op Grandorado ben ik heel zuinig, omdat hij heel veel dekverplichtingen heeft. Het belangrijkste is nu rustig te blijven en ons werk te blijven doen.”

Meer Jumping Schröder

»
TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
»
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
»
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
»
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
»
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
»
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
»
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
»
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
»
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
»
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
»
Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze... (19-05-2021)
»
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)