FRANK SCHUTTERT VERVANGT GEBLESSEERDE HARRIE SMOLDERS IN SPRINGTEAM ORANJE

CHIO Rotterdam laatste test Tokio

Foto Frank Schuttert met Lyonel D © www.fototrailer.nl

ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de landenwedstrijd springen van komende vrijdag tijdens CHIO Rotterdam. Harrie Smolders brak afgelopen weekend bij een val een rib.

De equipe bestaat verder uit Marc Houtzager, Maikel van der Vleuten en Willem Greve. Tien landen komen vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur aan start in de Longines FEI Jumping Nations Cup die over twee rondes wordt verreden. Nederland krijgt concurrentie van de teams van België, Duitsland, Ierland, Noorwegen, Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Concurrentie groot
In de bijrubrieken en de Longines Grote Prijs van Rotterdam op zondagmiddag komen behalve de vier ruiters in Oranjejassen nog tien Nederlanders aan start, onder wie Gerben Morsink. De concurrentie is groot zijn met onder anderen de nummer 1 van de wereldranglijst Daniel Deusser en meerdere ruiters uit de top 20 van de wereldranglijst.

Voor Rob Ehrens en zijn collega Alex van Silfhout (dressuur is het CHIO de laatste observatiewedstrijd richting de Olympische Spelen. Aanstaande maandag moeten ze de namen van hun combinaties bekendmaken die ze selecteren voor Tokio. En dat geldt ook voor hun buitenlandse collega’s, die met de beste ruiters ter wereld aanwezig zijn op het CHIO. Daarmee krijgt CHIO Rotterdam dit jaar een bijzonder karakter. Het enige internationale vijfsterren dressuur- en springconcours van ons land staat helemaal in het teken van de Olympische Spelen. Mede daarom is het spijtig dat door de corona-matregelen er geen publiek aanwezig kan zijn in het ruiterstadion in het Kralingse Bos. Het CHIO Rotterdam wordt op meerdere kana;len online  op meerdere kanalen (H&C, CMH, NOS.nl, FEI TV, CHIO.nl) online aangeboden om zoveel mogelijk paardensportfans te laten meegenieten.

Dressuur
In de landenwedstrijd dressuur die op donderdag 1 juli met de Grand Prix begint en zaterdag 3 juli met de Grand Prix Special en de kür op muziek zijn apotheose krijgt, wordt het een krachtmeting tussen de teams van Nederland, Duitsland en België. Het Duitse team voor Tokio is bekend. Isabell Werth, de nummer 1 van de wereld, zit in het team en start in Rotterdam. De afvaardiging van Nederland voor de Olympische Spelen is nog niet bekend. Behalve Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Dinja van Liere en Marlies van Baalen die het team in de landenwedstriid vormen, strijdt de gehele Nederlandse dressuurtop in een nationale Grand Prix en de Grand Prix Special om Olympische tickets.

Zie ook www.chio.nl 
 

Meer Algemeen

LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)
ROSSUM - Officieel is het 75-jarig bestaan al ruim drie maanden achter de rug. Maar de leden van PSV De Rossruiters uit Rossum herdenken het jubileum... (23-09-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
AGELO - Personeel van Stal Tijdhof en ruiters die er kind aan huis waren, bezorgden de dinsdag overleden Jan Kroeze zaterdag een waardig afscheid. Ze... (27-06-2021)
ENSCHEDE De afdeling paardenhouderij van het Zone.college uit Almelo houdt komende vrijdag 30 april een interactieve dag bij manege Het Twentsche... (26-04-2021)
ERMELO - Voor de ruiters van TeamNL verloopt de voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio vol uitdagingen. De coronapandemie... (07-04-2021)
DEN HAM – Hij werd geboren bij manage De Hazelhorst en doet na tientallen jaren nog altijd dienst als betrouwbare managepony. Zaterdag werd Sam... (15-03-2021)
AKEN – Het CHIO Aken wordt uitgesteld vanwege de huidige restricties voor de paardensport. Het prestigieuze internationale concours wordt nu van 14... (11-03-2021)
VALENCIA - Een zeer ernstige variant van het Rhinovirus is er de oorzaak van dat onder meer de Dutch Masters, ook bekend als Indoor Brabant, van 12... (02-03-2021)
ERMELO - Gezien de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis is het vervelende besluit gevallen om de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021... (16-01-2021)
Een bijzonder en onwerkelijk jaar is bijna voorbij. Ook de hippische wereld in onze regio ondervond de vervelende gevolgen van het al maanden... (31-12-2020)
ERMELO - Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis komen meerdere selecties voor de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021 in het... (04-12-2020)
ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)