KNHS KIEST MET OLYMPISCH JAAR VOOR DE DEUR VOOR NIEUWE INDELINGEN

Dertien Twentse combinaties in kaders

Foto Willem Greve met Highway M TN © Ashley Claus

ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal dertien combinaties goed in vertegenwoordigd.

Vanaf 1 januari 2024 is er voor de Olympische en Paralympische disciplines senioren en jeugd nog maar één kader. Voor senioren is dit het TeamNL Olympisch kader of TeamNL Paralympisch kader en voor de jeugd het KNHS Topsport kader. Bij de niet-olympische disciplines blijft het onderscheid tussen A en B- kader wel bestaan. Reden hiervoor is dat bij deze disciplines de top smal is of het verschil tussen A- en B-kader veel groter is dan bij de Olympische disciplines. 

De kaders zijn samengesteld uit de combinaties die hebben voldaan aan de eisen zoals genoemd in de zogenaamde Topsportovereenkomsten en die bovendien door de bondscoaches het meest kansrijk worden geacht in Parijs onderdeel te zijn van TeamNL. Sportkoepel NOC*NSF heeft bepaald dat het Team NL Olympisch kader bij de dressuur en het springen uit maximaal acht en bij de eventing uit maximaal zes ruiters mag bestaan. Ook voor het Paralympisch kader ligt de grens op acht ruiters. Voor allen geldt dat als er meer ruiters in aanmerking komen voor een kader, de gereden scores bepalen wie er uit het kader gaat. Dit alles tenzij de bondscoach om gefundeerde redenen anders beslist.

Uit Twente zijn de volgende combinaties opgenomen in een van de kaders.
TeamNL Olympisch kader springen: Willem Greve met Highway TN NOP en Grandorado TN NOP.
A-kader springen children: Faye-Luise Vos met Monica LH.
TeamNL Olympisch kader eventing: Jordy Wilken met Curaçao.
Topsportkader eventing young riders: Caresse Kolkman met Royal Flush.
Paralympisch kader dressuur: Loes Cevaal met Happy Hero II, Frank Hosmar met Alphaville NOP en Guetta en Lotte Krijnsen met Rosenstolz NOP.
A-kader mennen vierspan pony’s: Marijke Hammink.
B-kader mennen vierspan paarden: Antonie ter Harmsel.
B-kader mennen tweespan paarden: Raymond Letteboer en Eline Mentink.
 

Meer Algemeen

»
SAASVELD – De Ankerhal in Saasveld is maandagavond weer het toneel van de Jaarlijkse finaleavond vrij springen van de Rijpaarden Fokvereniging Twente... (14-04-2024)
Edmond Geers
»
LANGEVEEN – In Langeveen is op Eerste Paasdag (31 maart) voorzitter Edmond Geers van De Molenruiters plotseling op slechts 56-jarige leeftijd... (06-04-2024)
»
ALMELO – Na een kort ziekbed is donderdag 28 maart Johan Heskamp op 80-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was als ringmeester een graag geziene... (02-04-2024)
»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)