Twente Cup terug naar oude formule

LONNEKER - De 31ste editie van de Twente Cup voor springruiters keert terug naar de formule zoals die tot en met 2009 gangbaar was. Dat betekent dat niet na elke kwalificatiedag al negen combinaties geplaatst zijn voor de finale. De balans wordt opgemaakt na zes parcoursen, waarvan de beste vier meetellen voor kwalificatie. Nieuw is dat ook ruiters in de klassen L en M voor de Twente Cup gaan strijden.

Zij rijden hun finale echter op een nog nader te bepalen datum, maar niet op de al compleet volle 'Twentse Avond' tijdens Indoor Twente op vrijdag 6 december.
In hun eindstrijd is plek voor drie keer de beste tien rijders van de wedstrijden in hun klasse op de avonden van de kwalificatiereeks voor de combinaties in de klassen Z en ZZ (in handicap).

De deelnemende ruiters in de zwaarste klassen beginnen de cyclus van drie kwalificatiewedstrijd op vrijdag 4 oktober in manege De Twentse Marke in Lonneker. Daarna volgen nog plaatsingsronden tijdens Indoor Wierden op donderdag 31 oktober en in de Ankerhal van Saasveld op zaterdag 16 november.
Titelverdediger is Rob Scherphof, die in 2012 de dertigste editie op zijn naam schreef met Annebel.

Vraagprogramma Twente Cup paarden 2013

Geachte ruiter, amazone,

Hierbij nodigen wij u uit voor deelname aan het 31ste Open Twents Indoorkampioenschap, onder de naam Twente Cup 2013. Deze wedstrijden worden gehouden voor startgerechtigde Z en ZZ paardcombinaties.

De wedstrijden zullen plaatsvinden in:
1. Lonneker: vrijdag 4 oktober 2013 Aanvang 16.00 uur
Manege de Twentse Marke, vereniging: LR Het Twentse Ros
a. Klassiek springparcours direct op tijd art. 238.2.a (voor winstpunten)
b. Klassiek springparcours met barrage art. 238.2.b (voor winstpunten)

2. Wierden: donderdag 31 oktober 2013 Aanvang ± 16.00 uur
Manege De Vossenbos, vereniging: LR de Eschruiters
a. Klassiek direct op tijd art. 238.2.a (voor winstpunten)
b. Klassiek springparcours met barrage art. 238.2.b (voor winstpunten)

3. Saasveld: zaterdag 16 november 2013 Aanvang ± 16.00 uur
Manege de Ankerhal, vereniging: RJV de Bögelscamp
a. Klassiek springparcours direct op tijd art. 238.2 a (voor winstpunten)
b. Klassiek springparcours met barrage art. 238.2.b (voor winstpunten)

4. Finale Indoor Twente te Enschede: vrijdag 6 december 2013  Aanvang ± 21.00 uur (o.v.b.)
Klassiek springparcours met winning-round art. 238.2 a (niet voor winstpunten)

Algemeen
• De wedstrijden in Lonneker, Wierden en Saasveld worden beschouwd als selectiewedstrijden.
• Men is verplicht als combinatie minimaal aan 4 parcoursen deel te nemen voor kwalificatie van de finale.
• Alle combinaties ontvangen plaatsingspunten over de gereden parcoursen. Voor het toekennen van de plaatsingspunten worden de rubrieken Z en ZZ in handicap genomen.
• De plaatsing voor de finale wordt in handicap berekend (Z en ZZ samen), alleen de vier beste resultaten tellen.
• De 25 combinaties met de minste plaatsingspunten plaatsen zich voor de finale, die tijdens Indoor Twente verreden wordt.
• In Enschede start iedereen weer met een schone lei.
• Men kan zich maar met één paard plaatsen voor de finale.

Verdeling plaatsingspunten selectiewedstrijden    
Eerste plaats - 0 punten   
Tweede plaats - 1 punt   
Derde plaats - 2 punten etc. 

Let op tijdens de finale:
• De startvolgorde van de finale wordt d.m.v. loting bepaald. De 15 beste combinaties van de eerste manche mogen terug komen voor de winning-round. Alle foutloze combinaties zijn verzekerd van de winninground, eventueel aangevuld met de daaropvolgende beste combinaties.
• De tijd van het klassiek is bepalend voor de startvolgorde van de winning-round bij gelijk aantal strafpunten.
• Combinaties met 1 t/m 4 strafpunten in het klassieke parcours, krijgen 2 strafseconden bij de tijd van de winning-round opgeteld.
• Combinaties met 5 t/m 8 strafpunten in het klassieke parcours, krijgen 4 strafseconden bij de tijd van de winning-round opgeteld.
• Enz.

NB. Ofwel in de winning-round vervallen de eventuele strafpunten uit het klassiek, maar worden er strafseconden bijgeteld. 
 
De resultaten en verdere informatie zijn te vinden op de website www.hippischtwente.nl

Prijzen
Voor de selectiewedstrijden geldt:
Geldprijzen per rubriek: € 200,-  170,-  140,-  110,-  80,- volgprijs 40,-
Geldprijzen finale: Stüben zadel t.w.v. ca. € 2.000,-  400,-  300,-  200,-  100,-.
                                                                  
Inschrijving
U kunt zich alleen inschrijven via een officieel inschrijfformulier (KNHS).  Deze kunt u mailen naar het wedstrijdsecretariaat;  charlottesteenbeeke@gmail.com.  Inschrijfgeld bedraagt € 120,- per combinatie (voor 6 wedstrijden / gehele competitie), € 100,- (voor 4 wedstrijden / 2 avonden  dient voorafgaand aan de eerste wedstrijd te worden betaald op het secretariaat, alleen dan ontvangt u een startbewijs.

De inschrijving sluit op 1 oktober 2013. Eventuele wijzigingen kunnen tot deze datum worden doorgegeven. Daarna is men definitief ingeschreven. Na sluitingsdatum blijft het inschrijfgeld te allen tijde verschuldigd conform art. 43 van het Wedstrijdreglement.

• U kunt deelnemen met maximaal 6 paarden.
• Deelnemers uit het buitenland kunnen slechts deelnemen indien men uitkomt voor een Nederlandse erkende vereniging en als zodanig bekend is bij de KNHS.
• De competitie is bedoeld voor paarden welke in Nederland geregistreerd staan en conform wedstrijdreglementen KNHS, niet hoger dan 1.40 m hebben gelopen of in Duitsland niet hoger dan M.
• Bij het bereiken van 150 deelnemers (circa 90 Z en circa 60 ZZ deelnemers) wordt u op de wachtlijst geplaatst. Volgorde van inschrijving is bepalend.
• Er zal worden gereden met toestemming van de KNHS. Op de wedstrijden zijn de reglementen van de basiswedstrijdsport van toepassing. In alle gevallen waarin de reglementen niet voorzien, beslist het bestuur in overleg met de aanwezige Federatievertegenwoordiger.
• De paarden kunnen gecontroleerd worden op chipnummer en/of verboden middelen.
• Flexibel starten is niet toegestaan. Men dient in de hoogst geklasseerde klasse uit te komen.

NB. Indien u tussentijds moet promoveren ofwel degraderen, dan dient u het vervolg van de competitie (inclusief de eventuele finale) te rijden in de nieuwe klasse.

Noch het bestuur noch haar vrijwilligers of sponsoren zijn op welke wijze dan ook aansprakelijk te stellen voor, tijdens of na afloop van de wedstrijden voor welke aard of vorm van o.a. ongeval, diefstal, onkunde e.d.

Secretariaat
Charlotte Steenbeeke
Jufferbeekweg 9
7572 PE Oldenzaal
Tel:   06-43001755
E-mail:  charlottesteenbeeke@gmail.com

Met belangstelling zien wij uw inschrijving tegemoet.

Bestuur Stichting Twente Cup

Foto Rob Scherphof met Annebel van www.fototrailer.nl

Meer Twente Cup springen paarden

»
SAASVELD -  Een verschil van slechts driehonderdste seconde bleek zaterdag beslissend in  de strijd om de Twente Cup springen 2023. Aan die marge had... (10-12-2023)
»
SAASVELD – De Ankerhal van Saasveld fungeert zaterdag vanaf 19.00 uur weer als thuishaven voor de 39ste editie van de strijd om de Twente Cup paarden... (09-12-2023)
»
SAASVELD – De 38ste editie van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup is in de hoogste klasse gewonnen door Britt Wiefferink. Ook in de winning round... (04-12-2022)
»
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink en Bas Haarhuis mogen zich sinds zaterdag in elk geval een jaar lang houder van een Twente Cup noemen. Ze wonnen in... (03-12-2022)
»
SAASVELD – Stijn Roelink kan terugkijken op een zeer geslaagde dinsdag van de Twentse Ruiterdagen in Saasveld. De ruiter uit Lattrop zegevierde in de... (29-11-2022)
»
SAASVELD – Na een onderbreking van twee jaar staat deze week in Saasveld weer de ontknoping van de strijd om de Twente Cups bij de paarden te wachten... (28-11-2022)
»
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
»
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
»
LONNEKER – Maud Wiefferink met Agono in de klasse ZZ en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI toonden zich vrijdag tijdens Indoor Lonneker de... (27-09-2021)
»
LONNEKER – Hessel Hoekstra ontpopte zich vrijdag tot de absolute heerser tijdens de eerste selecties voor de finale van de strijd om de Equiciety... (27-09-2020)
»
LONNEKER – De 38ste editie van de strijd om de Twente Cup voor springruiters gaat vrijdag volgens traditie van start in Lonneker. De combinaties in... (25-09-2020)
»
SAASVELD – Steven Veldhuis stelde dinsdagavond met een puik optreden in de derde kwalificatiereeks zijn kandidatuur voor zijn derde zege in de strijd... (03-12-2019)
»
SAASVELD – Lindy Stuivenberg was dinsdag de onbetwiste uitblinker in de laatste kwalificatiereeks van de strijd om de EquiFirst Twente Cup. Met haar... (13-11-2018)
»
LONNEKER – Lieke Ophof heeft zich vrijdag overtuigend geplaatst voor de finale van de strijd om de EquiFirst Twente Cup in de klasse M. Met haar... (29-09-2018)
»
LONNEKER – Koen Westendorp en Peter Olthof kenden maandag in Lonneker een prima start van de strijd om de EquiFirst Twente Cup 2018. Westendorp won... (24-09-2018)
»
SAASVELD  - EquiFirst is dit jaar de nieuwe hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup springen bij de paarden.  De producent van paardenvoer,... (12-09-2018)
»
LONNEKER – Manege De Twentse Marke in Lonneker is maandag 25 september traditiegetrouw startlocatie voor de strijd om de Twente Cup springen voor... (13-09-2017)
»
SAASVELD - Het was zaterdag bij de finales om de Divoza Twente Cup dubbel feest voor Stal De Jufferbeek uit Oldenzaal. In de klasse M was Roderick... (13-11-2016)
»
SAASVELD - Voor titelverdedigster Wendy Ligtenberg liep de finale van de strijd om de Twente Cup 2016 uit op een wedstrijd tussen hoop en vrees.... (13-11-2016)
»
SAASVELD – Het werd zaterdagavond in de Ankerhal van Saasveld een historische 34ste editie van de strijd om de Twente Cup. Niet alleen vanwege de... (13-11-2016)