AMAZONE IN ANKERHAL STERKSTE IN TWEE KWALIFICATIES TWENTE CUP

Lindy Stuivenberg heerst in Saasveld

SAASVELD – Lindy Stuivenberg was dinsdag de onbetwiste uitblinker in de laatste kwalificatiereeks van de strijd om de EquiFirst Twente Cup. Met haar veertienjarige schimmelmerrie Zulanda schreef ze de klasse ZZ op haar naam, in de klasse M was ze met Famous 4-S de sterkste in de klasse M.

Met een klein beetje fantasie kan Lindy Stuivenberg best de koningin van de kwalificaties worden genoemd. Want als het indoorseizoen eenmaal is begonnen en de strijd om de Twente Cup is ontbrand, is ze normaal gesproken altijd in haar beste doen. Niet alleen de concurrenten in de klasse ZZ, maar ook die in de klasse Z redden het op snelheid niet tegen de geoliede combinatie uit Enschede. De deelnemers in de klasse Z, van wie Gerbert te Koppele met De Baron de rapste was, moesten het trouwens allemaal afleggen tegen de top vijf van de ZZ.

Maikel Vaanholt
Maikel Vaanholt reed Izaro naar de tweede plaats, voor Veronique Morsink met Faithfull, Jarno Hessselink met Fhera en Sven Peters met Don Diablo. De amazone uit De Lutte vond als laatste starter de kortste weg, maar redde het op tijd toch niet.  

“Terwijl ik eerlijk gezegd wel had verwacht dat Veronique sneller zou zijn dan ik”, bekende de winnares. “Maar het ging ook gewoon wel lekker”, bevestigde Lindy Stuivenberg na afloop lachend. “Soms heb je van die dagen. Al ging het met Guess What in de M helemaal niet. Het schimmeltje ging zo hoog dat ik vliegles kreeg en eraf stuiterde. Daar was ik helemaal niet op verdacht.”

Allemaal weer op nul
De tuimeling bleef echter zonder gevolgen, zodat ze in de hoogste klasse weer kon tonen wat ze met Zulanda waard is. Een garantie voor een topklassering in de eindstrijd van zaterdag in dezelfde hal is het echter niet, want zaterdag beginnen alle finalisten weer op nul. “Daar heb ik geen moeite mee. Het blijft zo een competitie. Je bent dan de beste of niet, de spanning blijft er zo beter in. Maar ik ga wel met een lekker gevoel die finale in.”

De Twente Cup blijft een prooi, die elke ruiter wel wil grijpen. Lindy Stuivenberg: “Vroeger was die heel groot, echt een heel goede competitie. In het Expo Center in Hengelo was de Twente Cup hèt evenement. Het is nu meer een gewone wedstrijd. Ook al omdat er zoveel internationale concoursen zijn, waar ruiters eerder naar toe gaan. Maar winnen is altijd leuk. Dus ook de Twente Cup. Het is mooi om in kwalificaties eerste te worden. Nu de finale nog. Ik ga mijn best doen.”

In de klasse M legde Lars Wigger met Dream Boy beslag op de tweede plaats achter Lindy Stuivenberg. Eva Oude Wolcherink met Coco Chanel SDH, Caresse Kolkman met Moonraker en Ties Rothstegge bezetten de volgende posities.

Meer Twente Cup springen paarden

LONNEKER – Lieke Ophof heeft zich vrijdag overtuigend geplaatst voor de finale van de strijd om de EquiFirst Twente Cup in de klasse M. Met haar... (29-09-2018)
LONNEKER – Koen Westendorp en Peter Olthof kenden maandag in Lonneker een prima start van de strijd om de EquiFirst Twente Cup 2018. Westendorp won... (24-09-2018)
SAASVELD  - EquiFirst is dit jaar de nieuwe hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup springen bij de paarden.  De producent van paardenvoer,... (12-09-2018)
LONNEKER – Manege De Twentse Marke in Lonneker is maandag 25 september traditiegetrouw startlocatie voor de strijd om de Twente Cup springen voor... (13-09-2017)
SAASVELD - Het was zaterdag bij de finales om de Divoza Twente Cup dubbel feest voor Stal De Jufferbeek uit Oldenzaal. In de klasse M was Roderick... (13-11-2016)
SAASVELD - Voor titelverdedigster Wendy Ligtenberg liep de finale van de strijd om de Twente Cup 2016 uit op een wedstrijd tussen hoop en vrees.... (13-11-2016)
SAASVELD – Het werd zaterdagavond in de Ankerhal van Saasveld een historische 34ste editie van de strijd om de Twente Cup. Niet alleen vanwege de... (13-11-2016)
SAASVELD – De leerlinge klopte haar leermeester. Ellemijn Ensink liet zich zaterdagavond met Esminka kronen tot de verrassende winnares van de Divoza... (12-11-2016)
SAASVELD – Er waren meer uitblinkers op de derde kwalificatiedag voor de finale van de strijd om de Divoza Cup 2016, maar uiteindelijk werd het in de... (10-11-2016)
LONNEKER – Veronique Morsink is de strijd om de Twente Cup uitstekend begonnen. Met een derde en tweede plaats op Entrepeneur (v. Clinton) en twee... (27-09-2016)
SAASVELD - De 33ste editie van de strijd om de Twente Cup kreeg zaterdagavond een winnares die na de eerste omloop voor een verloren zaak leek te... (14-11-2015)
SAASVELD – De strijd om de Divoza Cup Twente beleeft zaterdag in de Ankerhal de apotheose. In de hoogste categorie, de klasse Z en ZZ, doen 28... (13-11-2015)
SAASVELD – Voor diverse ruiters betekende de derde kwalificatiedag in Saasveld woensdag de laatste kans om zich te plaatsen voor de finale van de... (12-11-2015)
WIERDEN – De tweede kwalificatieronde voor de finale van de strijd om de Divoza Twente Cup 2015 draaide zaterdag uit op een imponerende one manshow... (01-11-2015)
WIERDEN – Met 54 combinaties in de klasse Z en dertig in de klasse ZZ wordt zaterdag in Wierden de tweede episode afgewerkt van de kwalificatie voor... (31-10-2015)
LONNEKER – Een dag na de eerste kwalificatieronde voor de finale van de strijd om de Twente Cup in Lonneker kwam de organisatie tot overeenstemming... (29-09-2015)
LONNEKER - Bas van der Aa en Wendy Ligtenberg (foto) beleefden maandag in Lonneker een overtuigende start van de 33ste editie van de strijd om de... (28-09-2015)
Geachte ruiter, amazone, Hierbij nodigen wij u uit voor deelname aan het 33ste Open Twents Indoorkampioenschap om de Twente Cup 2015. Deze... (21-09-2015)
LONNEKER - De 33ste editie van de Twente Cup voor springruiters in de klassen Z en ZZ (in handicap) gaat op maandag 28 september als gebruikelijk van... (21-09-2015)
SAASVELD - De Jowat Twente Cup 2014 is gewonnen door Remco Been met zijn negenjarige bruine ruin Brunetti 2 (v. Briar x Riccione). Been bleef als... (17-11-2014)