AMAZONE IN ANKERHAL STERKSTE IN TWEE KWALIFICATIES TWENTE CUP

Lindy Stuivenberg heerst in Saasveld

SAASVELD – Lindy Stuivenberg was dinsdag de onbetwiste uitblinker in de laatste kwalificatiereeks van de strijd om de EquiFirst Twente Cup. Met haar veertienjarige schimmelmerrie Zulanda schreef ze de klasse ZZ op haar naam, in de klasse M was ze met Famous 4-S de sterkste in de klasse M.

Met een klein beetje fantasie kan Lindy Stuivenberg best de koningin van de kwalificaties worden genoemd. Want als het indoorseizoen eenmaal is begonnen en de strijd om de Twente Cup is ontbrand, is ze normaal gesproken altijd in haar beste doen. Niet alleen de concurrenten in de klasse ZZ, maar ook die in de klasse Z redden het op snelheid niet tegen de geoliede combinatie uit Enschede. De deelnemers in de klasse Z, van wie Gerbert te Koppele met De Baron de rapste was, moesten het trouwens allemaal afleggen tegen de top vijf van de ZZ.

Maikel Vaanholt
Maikel Vaanholt reed Izaro naar de tweede plaats, voor Veronique Morsink met Faithfull, Jarno Hessselink met Fhera en Sven Peters met Don Diablo. De amazone uit De Lutte vond als laatste starter de kortste weg, maar redde het op tijd toch niet.  

“Terwijl ik eerlijk gezegd wel had verwacht dat Veronique sneller zou zijn dan ik”, bekende de winnares. “Maar het ging ook gewoon wel lekker”, bevestigde Lindy Stuivenberg na afloop lachend. “Soms heb je van die dagen. Al ging het met Guess What in de M helemaal niet. Het schimmeltje ging zo hoog dat ik vliegles kreeg en eraf stuiterde. Daar was ik helemaal niet op verdacht.”

Allemaal weer op nul
De tuimeling bleef echter zonder gevolgen, zodat ze in de hoogste klasse weer kon tonen wat ze met Zulanda waard is. Een garantie voor een topklassering in de eindstrijd van zaterdag in dezelfde hal is het echter niet, want zaterdag beginnen alle finalisten weer op nul. “Daar heb ik geen moeite mee. Het blijft zo een competitie. Je bent dan de beste of niet, de spanning blijft er zo beter in. Maar ik ga wel met een lekker gevoel die finale in.”

De Twente Cup blijft een prooi, die elke ruiter wel wil grijpen. Lindy Stuivenberg: “Vroeger was die heel groot, echt een heel goede competitie. In het Expo Center in Hengelo was de Twente Cup hèt evenement. Het is nu meer een gewone wedstrijd. Ook al omdat er zoveel internationale concoursen zijn, waar ruiters eerder naar toe gaan. Maar winnen is altijd leuk. Dus ook de Twente Cup. Het is mooi om in kwalificaties eerste te worden. Nu de finale nog. Ik ga mijn best doen.”

In de klasse M legde Lars Wigger met Dream Boy beslag op de tweede plaats achter Lindy Stuivenberg. Eva Oude Wolcherink met Coco Chanel SDH, Caresse Kolkman met Moonraker en Ties Rothstegge bezetten de volgende posities.

Meer Twente Cup springen paarden

»
SAASVELD -  Een verschil van slechts driehonderdste seconde bleek zaterdag beslissend in  de strijd om de Twente Cup springen 2023. Aan die marge had... (10-12-2023)
»
SAASVELD – De Ankerhal van Saasveld fungeert zaterdag vanaf 19.00 uur weer als thuishaven voor de 39ste editie van de strijd om de Twente Cup paarden... (09-12-2023)
»
SAASVELD – De 38ste editie van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup is in de hoogste klasse gewonnen door Britt Wiefferink. Ook in de winning round... (04-12-2022)
»
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink en Bas Haarhuis mogen zich sinds zaterdag in elk geval een jaar lang houder van een Twente Cup noemen. Ze wonnen in... (03-12-2022)
»
SAASVELD – Stijn Roelink kan terugkijken op een zeer geslaagde dinsdag van de Twentse Ruiterdagen in Saasveld. De ruiter uit Lattrop zegevierde in de... (29-11-2022)
»
SAASVELD – Na een onderbreking van twee jaar staat deze week in Saasveld weer de ontknoping van de strijd om de Twente Cups bij de paarden te wachten... (28-11-2022)
»
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
»
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
»
LONNEKER – Maud Wiefferink met Agono in de klasse ZZ en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI toonden zich vrijdag tijdens Indoor Lonneker de... (27-09-2021)
»
LONNEKER – Hessel Hoekstra ontpopte zich vrijdag tot de absolute heerser tijdens de eerste selecties voor de finale van de strijd om de Equiciety... (27-09-2020)
»
LONNEKER – De 38ste editie van de strijd om de Twente Cup voor springruiters gaat vrijdag volgens traditie van start in Lonneker. De combinaties in... (25-09-2020)
»
SAASVELD – Steven Veldhuis stelde dinsdagavond met een puik optreden in de derde kwalificatiereeks zijn kandidatuur voor zijn derde zege in de strijd... (03-12-2019)
»
LONNEKER – Lieke Ophof heeft zich vrijdag overtuigend geplaatst voor de finale van de strijd om de EquiFirst Twente Cup in de klasse M. Met haar... (29-09-2018)
»
LONNEKER – Koen Westendorp en Peter Olthof kenden maandag in Lonneker een prima start van de strijd om de EquiFirst Twente Cup 2018. Westendorp won... (24-09-2018)
»
SAASVELD  - EquiFirst is dit jaar de nieuwe hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup springen bij de paarden.  De producent van paardenvoer,... (12-09-2018)
»
LONNEKER – Manege De Twentse Marke in Lonneker is maandag 25 september traditiegetrouw startlocatie voor de strijd om de Twente Cup springen voor... (13-09-2017)
»
SAASVELD - Het was zaterdag bij de finales om de Divoza Twente Cup dubbel feest voor Stal De Jufferbeek uit Oldenzaal. In de klasse M was Roderick... (13-11-2016)
»
SAASVELD - Voor titelverdedigster Wendy Ligtenberg liep de finale van de strijd om de Twente Cup 2016 uit op een wedstrijd tussen hoop en vrees.... (13-11-2016)
»
SAASVELD – Het werd zaterdagavond in de Ankerhal van Saasveld een historische 34ste editie van de strijd om de Twente Cup. Niet alleen vanwege de... (13-11-2016)
»
SAASVELD – De leerlinge klopte haar leermeester. Ellemijn Ensink liet zich zaterdagavond met Esminka kronen tot de verrassende winnares van de Divoza... (12-11-2016)