SNELSTE IN TWEEDE SELECTIERONDE VOOR FINALE PLASMAMADE TWENTECUP

Pascalle Donders overtuigt in Delden

Pascalle Donders met Just Say Yes

AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de tweede selectieronde voor de finale van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup. Met Just Say Yes was ze over 1,30 meter ook rapper dan Elike Morsink met Dakina II over 1,35 meter.

"Alles paste mooi", aldus een uiteraard zeer tevreden Pascalle Donders na haar voortreffelijke rondje met de achtjarige merrie v. Zafall VDL. Het achttienjarige talent uit Mander groeide thuis met de paplepel op met de paardensport. Vader Pascal was jarenlang actief als vierspanrijder, maar stopte daarmee toen zijn dochter zich twee jaar geleden specialiseerde als amazone te paard. "Daarvoor heb ik drie jaar lang zowel met pony's als met paarden gereden. Nu helpt hij mij op concours, is mijn zus Nanique groom en zorgt mama dat het thuis op stal goed loopt."

Ze wil graag verder in de paardensport. "Natuurlijk hoop ik heel ver te komen als amazone, maar ik doe er voorlopig toch het liefst iets naast om wat achter de hand te hebben."
Voor de finale in Saasveld heeft ze nog niet ingeschreven, maar dat gaat ze zeker nog doen.
En zaterdag 3 december kan ze dan zomaar een belangrijke rol gaan spelen...

Indy ten  Hag
Achter Pascalle Donders legde Indy ten Hag met Jackpot op 1,19 seconde beslag op de tweede plek over 1,30 meter met twee fasen. Vader Erik ten Hag, als trainer van Manchester United genietend van de winterstop, zag het vanaf de kant goedkeurend aan. Wouter Hermelink met Katharina EB, Frank Schuttert met Wezenberg’s Justine en Lisa Everts eindigden op de posities drie tot en met vijf. 

Ze realiseerden stuk voor stuk een betere tijd dan Kim Bekhuis, die zich na de wedstrijd over 1,35 meter met Jojo Buitenzorg als tweede mocht opstellen voor de prijsuitreiking. Stijn Roelink met Joyride, Hessel Hoekstra met Kathleen WV en Lucas Porter met C Hunter maakten in die klasse de top vijf vol.

Esmée Nijland zegevierde over 1,20 meter met Kalineke. Ze was precies een halve seconde sneller dan Desiree Kemper met Lellebel en bijna een volle tel rapper dan Jarno Hesselink met Mister Medal.
Sanne Noordink schreef met Eberlina de proef over 1,10 meter op haar naam. Daphne Pouwels met Cortesa van de Padenborre Z en Judith Vermeulen-Vetker volgden op afstand als tweede en derde.

Finalewinst Iris Hakvoort
Iris Hakvoort won donderdag in Vragender de finale van de GMB-competitie voor vijfjarige paarden. Met de hengst Stargos VDL (v. Stakkato Gold) troefde de amazone van Stal Wiefferink uit Wierden ‘plaatsgenoot’ Thijmen Vos op de hengst Maverick (v. Diamant de Semilly) met een verschil van iets minder dan een seconde af.
Coen Kerbert eindigde als negende met de merrie My Tomboy (v. Grandorado).

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)