Lindy Stuivenberg onnavolgbaar

LONNEKER - Lindy Stuivenberg bleek vrijdag onnavolgbaar op de eerste kwalificatiedag van de strijd om de Auto Haarhuis Twente Cup. De 26-jarige amazone uit Enschede legde de concurrentie volledig haar wil op in de twee rubrieken die in manege De Twentse Marke voor de klassen Z en ZZ (in handicap) op het programma stonden. Stuivenberg won met Zulanda (foto) zowel het klassieke parcours op tijd als het klassiek springen met barrage. Met Zihowin pakte ze ook nog eens een tweede en een derde plaats.

In het tussenklassement na twee wedstrijden gaat Lindy Stuivenberg met Zulanda uiteraard met ongeschonden blazoen (nul plaatsingspunten) aan de leiding en bezet ze bovendien met Zihowin de tweede positie (3). De nummers drie en vier, Gerben Morsink met Coursy en Maaike Koopmans met Soraya, volgen met acht punten. De deelnemers moeten in de drie voorwedstrijden met steeds twee rubrieken in totaal minimaal vier proeven rijden om aanspraak te kunnen maken op een plek in de finale, op 6 december tijdens Indoor Twente in de Go Planet Expo Hall in Enschede. De beide andere selectiedagen zijn in Wierden (31 oktober) en Saasveld (17 november).

Lindy Stuivenberg bleek in Lonneker net als in de voorgaande edities al vroeg in het indoorseizoen in vorm. “De wedstrijden binnen passen me beter”, luidt een deel van de verklaring voor haar puike optreden. “Ik heb elk jaar weer zin om naar binnen te gaan, waar dat door komt weet ik niet. Misschien heeft het er wel mee te maken dat de schimmel behoorlijk fanatiek is en ik indoor wat meer steun aan de zijkanten heb, zij houdt dan wat meer rust. Maar dit resultaat had ik eerlijk gezegd zelf ook niet verwacht. Beide paarden zijn van nature allebei wel snel, maar ik hoefde er vandaag ook niet al te veel moeite voor te doen. Het ging bijna als vanzelf.”

Stuivenberg, die al enkele jaren haar eigen stal in Beckum heeft, rijdt de tienjarige schimmelmerrie Zulanda (v. Emilion x Indorado) al weer een aantal jaren. “Ze heeft een beetje een naar verleden gehad en om welke reden dan ook lukt het anderen niet met haar en mij wel. Ze doet alles voor mij. Voor haar ben ik het eindpunt. We hebben wel eens geprobeerd haar te verkopen, maar met een ander gaat het gewoon niet. Daarom blijft ze hier en zetten we er een veulen bij als ze op is. Ze heeft al zoveel voor me betekend.”

Ook Zihowin, eerder onder het zadel bij Steven Veldhuis, ontwikkelt zich steeds meer als een betrouwbare factor op stal. Met de bruine ruin (v. Lipicor x Voltaire) krijgt Lindy Stuivenberg dressuurles van Wim Bonhof en dat werpt vruchten af. “Het heeft veel werk gekost, maar Wim heeft me heel hard op weg geholpen. Hij was er nu ook bij en was apetrots. Samen ben je toch aan het studeren met zo’n paard. Als het dan werkt, is dat mooi, zeker ook voor hem.”

Ze hebben veel gemeen, Zulanda en Zihowin, vindt Lindy Stuivenberg. “Het zijn allebei enorme karakterpaarden en denken en werken met je mee in de ring. Ze vechten voor je, dat vind ik een van de belangrijke dingen. En ze zijn voorzichtig van zichzelf.”

Met haar ijzersterke optreden in Lonneker diende Lindy Stuivenberg zich prompt aan als een van de grote favorieten voor de Twente Cup. “Zo zie ik dat zelf niet”, toont ze realisme in de wetenschap dat in de eindstrijd iedereen met gelijke kansen begint. “En zeker in deze sport lukt de ene dag alles en de ander niets. Dus geniet ik hier maar vast even van.”

UITSLAGEN EN STANDEN 

Meer Twente Cup springen paarden

»
SAASVELD -  Een verschil van slechts driehonderdste seconde bleek zaterdag beslissend in  de strijd om de Twente Cup springen 2023. Aan die marge had... (10-12-2023)
»
SAASVELD – De Ankerhal van Saasveld fungeert zaterdag vanaf 19.00 uur weer als thuishaven voor de 39ste editie van de strijd om de Twente Cup paarden... (09-12-2023)
»
SAASVELD – De 38ste editie van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup is in de hoogste klasse gewonnen door Britt Wiefferink. Ook in de winning round... (04-12-2022)
»
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink en Bas Haarhuis mogen zich sinds zaterdag in elk geval een jaar lang houder van een Twente Cup noemen. Ze wonnen in... (03-12-2022)
»
SAASVELD – Stijn Roelink kan terugkijken op een zeer geslaagde dinsdag van de Twentse Ruiterdagen in Saasveld. De ruiter uit Lattrop zegevierde in de... (29-11-2022)
»
SAASVELD – Na een onderbreking van twee jaar staat deze week in Saasveld weer de ontknoping van de strijd om de Twente Cups bij de paarden te wachten... (28-11-2022)
»
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
»
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
»
LONNEKER – Maud Wiefferink met Agono in de klasse ZZ en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI toonden zich vrijdag tijdens Indoor Lonneker de... (27-09-2021)
»
LONNEKER – Hessel Hoekstra ontpopte zich vrijdag tot de absolute heerser tijdens de eerste selecties voor de finale van de strijd om de Equiciety... (27-09-2020)
»
LONNEKER – De 38ste editie van de strijd om de Twente Cup voor springruiters gaat vrijdag volgens traditie van start in Lonneker. De combinaties in... (25-09-2020)
»
SAASVELD – Steven Veldhuis stelde dinsdagavond met een puik optreden in de derde kwalificatiereeks zijn kandidatuur voor zijn derde zege in de strijd... (03-12-2019)
»
SAASVELD – Lindy Stuivenberg was dinsdag de onbetwiste uitblinker in de laatste kwalificatiereeks van de strijd om de EquiFirst Twente Cup. Met haar... (13-11-2018)
»
LONNEKER – Lieke Ophof heeft zich vrijdag overtuigend geplaatst voor de finale van de strijd om de EquiFirst Twente Cup in de klasse M. Met haar... (29-09-2018)
»
LONNEKER – Koen Westendorp en Peter Olthof kenden maandag in Lonneker een prima start van de strijd om de EquiFirst Twente Cup 2018. Westendorp won... (24-09-2018)
»
SAASVELD  - EquiFirst is dit jaar de nieuwe hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup springen bij de paarden.  De producent van paardenvoer,... (12-09-2018)
»
LONNEKER – Manege De Twentse Marke in Lonneker is maandag 25 september traditiegetrouw startlocatie voor de strijd om de Twente Cup springen voor... (13-09-2017)
»
SAASVELD - Het was zaterdag bij de finales om de Divoza Twente Cup dubbel feest voor Stal De Jufferbeek uit Oldenzaal. In de klasse M was Roderick... (13-11-2016)
»
SAASVELD - Voor titelverdedigster Wendy Ligtenberg liep de finale van de strijd om de Twente Cup 2016 uit op een wedstrijd tussen hoop en vrees.... (13-11-2016)
»
SAASVELD – Het werd zaterdagavond in de Ankerhal van Saasveld een historische 34ste editie van de strijd om de Twente Cup. Niet alleen vanwege de... (13-11-2016)