VOOR BROERS BEN, WIM EN GERCO SCHRÖDER STAAT SPORT BIJ HUN CONCOURS VOOROP

‘Leuke onderbreking van normale werk’

De drie gezichten van de BWG Stables: vanaf links Gerco, Ben en Wim Schröder.

Voor de broers Ben, Wim en Gerco Schröder is het concours in hun eigen fraaie springtuin vooral een leuke onderbreking van hun normale werk. Ze bieden graag aan ruiters uit de eigen regio de kans zich met de concurrentie te meten in een goed opgezette wedstrijd, die zich afspeelt in een gemoedelijke sfeer. Ook de bezoeker moet er laagdrempelig volop van kunnen genieten.

“We doen het erbij hè”, relativeert Ben de opzet van het populaire concours. “We hebben het allemaal al druk genoeg en nooit het idee gehad er een grote internationale wedstrijd van te maken. Het zijn geen inkomens voor ons, we leven hier niet van. We zijn alle drie nog, ieder op zijn eigen manier, ambitieus met de sport bezig.”

Zo is Wim onder meer bondscoach van de Japanse springruiters, richt Ben zich vooral op het opleiden van jonge paarden en het trainen van paarden voor klanten en werkt Gerco met talentvolle viervoeters aan een rentree in de absolute springtop. Wim: “De sport staat voor ons voorop. Mede door de sponsoring van Boomkamp Groenbedrijven kunnen we de hoofdring en andere terreinen tot in de puntjes aankleden. Ook huren we daarom bijvoorbeeld elk jaar een vrachtwagen vol hindernissen om het er goed te laten uitzien.”

Twee sterren voldoende
Eén keer, in 2017, was Jumping Schroder Tubbergen een concours dat met drie sterren werd gewaardeerd. Wim daarover: “Daar zijn we een jaar later weer van afgestapt. Twee sterren is voor ons voldoende. Je maakt veel minder kosten, maar kunt veel meer ruiters uit de regio de kans bieden te starten. Je kunt zeggen dat we nu met ons concours het hoogst haalbare doel halen. Qua gevoel, qua sfeer, met het sportgala erbij. Op onze manier, zonder dat het ons werk in de weg staat. Ga je voor een hoger niveau, dan moet je bijna iemand in dienst hebben, die allerlei potjes geld kan openbreken.”

Gerco vult aan: “Het gemiddelde niveau van de combinaties in Twente is twee sterren. Nu kunnen ook ruiters van een aantal van onze sponsors meedoen. De meeste van hen zouden hier geen Grote Prijs kunnen rijden als we weer naar drie sterren of nog hoger zouden gaan.”

De formule slaat prima aan, zo bleek uit de voorgaande edities. Tot nu werd de Grote Prijs elke keer een prooi voor een deelnemer uit de eigen provincie. Wim: “Het concours is ook zo populair, omdat er steeds iemand won die lokaal bekend is.” Ben haakt in: “En daar krijg je wel vanzelf een tik meer sfeer van.”

Meer Jumping Schröder

TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda... (24-05-2021)
Gerrit Hendriksen vond het vorig jaar tijd worden voor een nieuwe preses van de Stichting Jumping Schröder Tubbergen, nadat hij sinds de start van... (23-05-2021)
Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het... (22-05-2021)
Als stalruiters van de BWG Stables opperden Tom Brinkman en Jesper Romp het idee om op de fraaie accommodatie in Tubbergen een heus springconcours te... (21-05-2021)
Willem Greve was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het... (20-05-2021)
TUBBERGEN - Jumping Schröder Tubbergen is net als in 2020 afgelast, maar voor het evenement werd wel als gebruikelijk een speciale krant uitgegeven.... (19-05-2021)